Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#1776 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 09 sierpnia 2013 - 12:05

Jak masz taką nadzieję to nie instaluj. Bo na pewno nie jest tak płynnie.

#1777 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 09 sierpnia 2013 - 12:06

Zainstalowac a aktywowac to dwie rozne sprawy. Zainstalowac moze kazdy. Ale aktywowac mozna jedynie urzadzenie przyporzadkowane do konta deweloperskiego. Nie chcielibysmy tutaj na forum poznac sposobu w jaki aktywowales swoje urzadzenie nie posiadajac konta dev - wiemy co i jak. Przynajmniej nie musisz sie tym chwalic. Pamietaj jedno, jak cos pojdzie nie tak to zostaniesz z reka w nocniku i bedziesz plakac na forum, ze cos Ci nie dziala. Twoj ton nie bedzie juz brzmiec tak cwaniacko. Bez urazy.
Jest wiele roznych rzeczy, jak to okresliles "dla wszystkich" ale akurat w tym przypadku nie masz racji. I nie probuj udowodnic, ze jest inaczej. Proste i klarowne.

Kurde, człowiek zarejestruje się na forum, myśli "fajna społeczność" a tu na dzień dobry dostaje w łeb... ehhh

@radzion
"Pamietaj jedno, jak cos pojdzie nie tak to zostaniesz z reka w nocniku i bedziesz plakac na forum, ze cos Ci nie dziala."

Nie chcę być złośliwy ale znasz mnie tak dobrze czy masz kryształową kulę, że wiesz co będę robił?

"Nie chcielibysmy tutaj na forum" - jesteś jakimś przedstawicielem tego forum, że wypowiadasz się za wszystkich ?

"Twoj ton nie bedzie juz brzmiec tak cwaniacko" - po co ta uszczypliwość? obraziłem Cię czy jak ?

Przeczytałem cały ten wątek i czasem odnoszę wrażenie, że jest to forum jedynie dla wielomożnego grona developerów, a nie dla wszystkich użytkowników. Chyba, że żyję w błędzie i tak właśnie jest ?

Tak już kończąc ten OT, łatwo jest wrzucać wszystkich od razu do jednego wora, szufladkować. Wiem co to jest beta i doskonale zdaję sobie sprawę z ewentualnych konsekwencji jej instalowania. Nie martw się, jak coś mi się sypnie na pewno Ciebie o pomoc prosić nie będę.
Mimo wszystko pozdrawiam Cię serdecznie ;)

Co do tematu i samej bety 5 - po kilku dniach intensywnych testów - u mnie na iPhone 5 działa bardzo dobrze, żadnych restartów, żadnych lagów czy przycięć. Oprócz wspomnianego wcześniej Skype'a działa również Sygic (na beta 4 mi nie działał).

#1778 shade

shade
  • 48 postów
  • Skąd3city

Napisano 09 sierpnia 2013 - 12:10

zdecydowanie beta 4 działała bardzo dobrze na iphone 5 poza skype. Jedyny problem jaki widze na chwile obecna w b5 to brak dźwięku odblokowania. Czy miał ktoś podobny problem?

#1779 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 09 sierpnia 2013 - 12:12

shade - tak, u mnie to samo z dźwiękiem odblokowania

#1780 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 sierpnia 2013 - 13:36

U mnie prawie wszystko działa idealnie i bardzo płynnie. Prawie dla tego ze czasami ikona latarki zamienia sie z czarnej w szara i jest nieaktywna

#1781 ZlyPrzycisk

ZlyPrzycisk
  • 7 postów

Napisano 09 sierpnia 2013 - 14:07

Czesc wszystkim ! Pisze do was z pytaniem, czy ruchome ikony, ktore byly pokazywane na WWDC i wystepuja w kazdej becie ios 7 sa dostepne na iphonie 4 ? Jezeli ktos nie zrozumial o czym mowie, to chodzi mi o ten efekt podczas obracania telefonu, ktory sprawial, ze ikony wydawaly sie byc trojwymiarowe ? Obilo mi sie o uszy, ze ta funkcja z jakiegos powodu jest niedostepna, wlasnie na iphonie 4..

#1782 thms

thms
  • 160 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 sierpnia 2013 - 14:23

Jest dostępna na iPhone 4

#1783 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 09 sierpnia 2013 - 14:51

Jest dostępna na iPhone 4

Poważnie?

#1784 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 09 sierpnia 2013 - 15:33

Poważnie?

Nie jest dostepna. Jesli jest to jak niby ja wlaczyc?

#1785 WojtekF

WojtekF
  • 771 postów

Napisano 09 sierpnia 2013 - 15:36

Przeczytałem cały ten wątek i czasem odnoszę wrażenie, że jest to forum jedynie dla wielomożnego grona developerów, a nie dla wszystkich użytkowników. Chyba, że żyję w błędzie i tak właśnie jest ?

Akurat wątek o betach jest z automatu wątkiem tylko dla developerów (z racji systemu dystrybucji wersji beta). I nie chodzi tutaj o konsekwencje instalowania a o banalne regulacje prawne...

#1786 raffalsky@gmail.com

raffalsky@gmail.com
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 sierpnia 2013 - 15:38

Czesc wszystkim !
Pisze do was z pytaniem, czy ruchome ikony, ktore byly pokazywane na WWDC i wystepuja w kazdej becie ios 7 sa dostepne na iphonie 4 ? Jezeli ktos nie zrozumial o czym mowie, to chodzi mi o ten efekt podczas obracania telefonu, ktory sprawial, ze ikony wydawaly sie byc trojwymiarowe ? Obilo mi sie o uszy, ze ta funkcja z jakiegos powodu jest niedostepna, wlasnie na iphonie 4..

Efekt działa tylko na 5tce i 4s, na 4 nie. iPad 2 też go obsługuje ale działa to dość kulawo, więc podejrzewam że A4 (procesor) nie dał sobie z tym rady ...

#1787 mrc120

mrc120
  • 186 postów
  • SkądPłock, Poland, Poland

Napisano 09 sierpnia 2013 - 15:44

Na 4 nigdy nie będzie efekt Parallax dostępny. Bez JB oczywiście.

#1788 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 09 sierpnia 2013 - 16:48

3Gs z JB daje radę z "wiszącymi" ikonami :P

#1789 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 09 sierpnia 2013 - 19:02

Działa wam na iOS7 beta 5 freemyapps.com? _____________ PS. Patrze na te Wasze "meldunki" i aż mi się nóż w kieszeni otwiera. Po kiego pisać że zainstalowaliście i wam działa? Albo inaczej. rozumiem ze to napisane, ale po co 150 stron z tą samą treścią. Tak patrzę na to i poniekąd żałuję że moderatorzy tutaj nie zrobili jesieni średniowiecza jak w OS X Mavericks.

#1790 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 09 sierpnia 2013 - 19:07

Ogolnie po 2 dniach na ip4 jestem zadowolony. Telefon jest uzywalny. Nadal jest mnostwo bledow kraszy i dziwnych rzeczy pojawiajacych sie na ekranie. Bugow naprawde nadal duzo a czasu juz nie maja wiele

#1791 Kartacz

Kartacz
  • 69 postów
  • SkądBruksela

Napisano 09 sierpnia 2013 - 19:46

Czesc wszystkim !
Pisze do was z pytaniem, czy ruchome ikony, ktore byly pokazywane na WWDC i wystepuja w kazdej becie ios 7 sa dostepne na iphonie 4 ? Jezeli ktos nie zrozumial o czym mowie, to chodzi mi o ten efekt podczas obracania telefonu, ktory sprawial, ze ikony wydawaly sie byc trojwymiarowe ? Obilo mi sie o uszy, ze ta funkcja z jakiegos powodu jest niedostepna, wlasnie na iphonie 4..

Posiadam iPhone 4S IOS 7 BETA 5

Gdzie się niby ta opcja wlacza?.U mnie jedynie co jest ruchome na IOS 7 to tapeta.I nie chodzi mi tutaj o ta tapete "gif"

#1792 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 09 sierpnia 2013 - 19:59

Gdzie się niby ta opcja wlacza?.U mnie jedynie co jest ruchome na IOS 7 to tapeta.I nie chodzi mi tutaj o ta tapete "gif"

Tą opcję masz włączoną, daje tylko efekt jakby ikony się ruszały. Ustawienia - Ogólne - Dostępność - Redukuj Ruch

#1793 leeby

leeby
  • 40 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 09 sierpnia 2013 - 20:33

Nie wiem czy juz była o tym mowa, ale dzis zauważyłem ze zegarek działa tez na ikonce taki mały bajer ;)

#1794 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 09 sierpnia 2013 - 20:34

Jest od bety 1.

#1795 mocibo

mocibo
  • 16 postów

Napisano 09 sierpnia 2013 - 20:54

ajfon 4- nie działa aplikacja IKO - wysypuje się

#1796 prissin

prissin
  • 261 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 sierpnia 2013 - 20:58

Czy notatki w końcu obsługują obrazy?

#1797 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 09 sierpnia 2013 - 21:04

Czy notatki w końcu obsługują obrazy?

Przed chwilą sprawdzałem. Nie obsługują obrazków.

#1798 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 09 sierpnia 2013 - 21:16

Czyli w końcu wymaga to sieci domowej czy nie?
I po co BT jest w tym używany?
I jak rozumiem HotSpot2.0 będzie używany przez iPhone5?

Nie, nie wymaga, to tak jakby iPhone'y bezpośrednio ze sobą łączyły się przez moduł wifi, żaden inny sprzęt nie jest potrzebny.

#1799 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 09 sierpnia 2013 - 21:18

Tą opcję masz włączoną, daje tylko efekt jakby ikony się ruszały. Ustawienia - Ogólne - Dostępność - Redukuj Ruch

Dziwne. W iPhone 4 też jest taka opcja ale nie działa-to tak na marginesie

#1800 leeby

leeby
  • 40 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 09 sierpnia 2013 - 21:38

Jakis dziwny ten mój iphone 4 bo u mnie tej funkcji do włączenia nie ma :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych