Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• This topic is locked This topic is locked
2838 replies to this topic

#1751 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 08 August 2013 - 09:20

Ustawienia - Ogólne - Dostępność - Zwiększ Kontrast - wyłącz i przezroczystość wróci, tyczy się to Centrum Sterowania, Centrum Powiadomień jak i folderów.

Ja to mam wyłączone, wiem jak to działa. Problem w tym, że przezroczystość jako taka jest, ale już bez tego takiego delikatnego rozmycia...

#1752 Ilicz666

Ilicz666
  • 375 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 August 2013 - 09:58

Mam do was pytanie. Mam bete 3 na swoim iphone. Chciał bym zrobić aktualizacje do bety 5 ale niestety nie moge. Opcja poprzez telefoa czy tez po kablu nie działa. Co może być przyczyną?

#1753 raffalsky@gmail.com

raffalsky@gmail.com
  • 140 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 August 2013 - 10:40

Ja to mam wyłączone, wiem jak to działa. Problem w tym, że przezroczystość jako taka jest, ale już bez tego takiego delikatnego rozmycia...

Dokładnie, tez to wyłączone i nic nie dawało. Na becie 4 rozmycia są ok.

#1754 krzysiekao

krzysiekao
  • 47 posts
  • SkądOstrowiec Swietokrzyski, Poland

Posted 08 August 2013 - 11:42

Czy to normalne na beta 5 w iPhone 4, że, jak odblokowuję tel, przesuwając "odblokuj", nie ma dźwięku odblokowania, a podczas gdy blokuję telefon dźwięk już jest. To taka przypadłość tej wersji bety, czy tylko mi się to przydarzyło ?.

#1755 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 08 August 2013 - 11:44

Mam do was pytanie.
Mam bete 3 na swoim iphone. Chciał bym zrobić aktualizacje do bety 5 ale niestety nie moge. Opcja poprzez telefoa czy tez po kablu nie działa.
Co może być przyczyną?

Spróbuj wgrać kablem 4 lub 5 betę

#1756 mrc120

mrc120
  • 186 posts
  • SkądPłock, Poland, Poland

Posted 08 August 2013 - 11:46

Czy to normalne na beta 5 w iPhone 4, że, jak odblokowuję tel, przesuwając "odblokuj", nie ma dźwięku odblokowania, a podczas gdy blokuję telefon dźwięk już jest. To taka przypadłość tej wersji bety, czy tylko mi się to przydarzyło ?.

Jakbyś poświęcił minutę życia i cofnął się kilka stron wcześniej to byś wiedział.

#1757 szczuri

szczuri
  • 14 posts

Posted 08 August 2013 - 14:12

Dlaczego mi na b5 nie działa panoramiczna tapeta obracając się razem z telefonem, tylko mam delikatny ruch jak przy tapetach dynamicznych?

#1758 bartorux

bartorux
  • 146 posts
  • SkądGdańsk/Łeba, Poland, Poland

Posted 08 August 2013 - 16:35

Dlaczego mi na b5 nie działa panoramiczna tapeta obracając się razem z telefonem, tylko mam delikatny ruch jak przy tapetach dynamicznych?

tego nie pomalujesz, to nie android

#1759 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 08 August 2013 - 17:21

Bo to był błąd, który został naprawiony.

#1760 magorka

magorka
  • 518 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 August 2013 - 20:34

Mnie zaczynaja denerwować restarty systemu. Dosyć częste. 4 beta tego nie miała. Ale cóż, to właśnie beta.

#1761 Szemot

Szemot
  • 1549 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 August 2013 - 21:05

Airdrop - na czym to konkretnie polega? W iOS7 jest nowa funkcja AirDrop która z tego co słyszałem w pierwszych betach nie działała. Teraz nie mam możliwości przetestowania jej gdyż nikt z iOS nie zgodził się na zainstalowanie iOS7 także u niego. Zastanawia mnie z technicznego punktu widzenia jak to działa. Wikipedia pisze tylko, że nei wymaga domowej sieci Wi-Fi (o ile to prawda). Apple nie pisze nic. Skoro AirDrop wymaga Wi-Fi włączonego oraz BT to on łączy się przez BT bo jest to szybsze a transfery idą przez Wi-Fi Direct? Sugerować by mogło, że tak będzie gdyż w iOS7 podobno obsługiwany jest HotSpot2.0 który z tego co wyczytałem różni się tym, że tworząc HotSpot każdy łączy się z nami automatycznie i bez pytania. Dzięki temu pewnie włączając AirDrop pokazują nam się wszyscy w zasięgu bo wszyscy automatycznie się łączą z nami. Czy ktoś ma jakieś inne domysły albo konkretną wiedzę jak to jest rozwiązane? Ciekawi mnie też jak to jest na tle konkurencji. Bo w Androidzie wprowadzane jest Wi-Fi Share ale wymaga to sieci domowej co jest raczej lipne.

#1762 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 08 August 2013 - 21:34

Sądzę że będzie to się opierać na tym że przez AirDrop'a będziesz mógł przerzucić zdjęcie w jedną i drugą stronę, nie sądzę że pozwolą na muzykę, może coś innego jeszcze wchodzić w gre.

#1763 radzion

radzion

master of disaster

• 1193 posts

Posted 08 August 2013 - 21:37

@radzion - jeśli nie posiadając konta dev zainstalowałem i używam bety bez problemu - to według mnie jest taka możliwość dla wszystkich. Proste :)

Odnośnie ikony twittera - skąd się w takim razie wzięły screeny z nową ikonką?

Zainstalowac a aktywowac to dwie rozne sprawy. Zainstalowac moze kazdy. Ale aktywowac mozna jedynie urzadzenie przyporzadkowane do konta deweloperskiego. Nie chcielibysmy tutaj na forum poznac sposobu w jaki aktywowales swoje urzadzenie nie posiadajac konta dev - wiemy co i jak. Przynajmniej nie musisz sie tym chwalic. Pamietaj jedno, jak cos pojdzie nie tak to zostaniesz z reka w nocniku i bedziesz plakac na forum, ze cos Ci nie dziala. Twoj ton nie bedzie juz brzmiec tak cwaniacko. Bez urazy.
Jest wiele roznych rzeczy, jak to okresliles "dla wszystkich" ale akurat w tym przypadku nie masz racji. I nie probuj udowodnic, ze jest inaczej. Proste i klarowne.

#1764 Szemot

Szemot
  • 1549 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 August 2013 - 21:43

Sądzę że będzie to się opierać na tym że przez AirDrop'a będziesz mógł przerzucić zdjęcie w jedną i drugą stronę, nie sądzę że pozwolą na muzykę, może coś innego jeszcze wchodzić w gre.

Mnie chodzi o techniczną kwestię jak to rozwiązali. Jakim cudem zdjęcie czy film się przesyła oraz jakie są warunki poza posiadaniem iOS7 i iPhone5 lub wyżej.

#1765 klopersss

klopersss
  • 733 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 08 August 2013 - 21:48

Nie mogę uaktualnić mojej bety 4 do 5 bo naciskam na Zaktualizuj, a po chwili kręci się weryfikuję uaktualnienie, po czym wyskakuje mi komunikat "Uaktualnienie programów jest niedostępne" update przez OTA, iPad Mini.

#1766 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 08 August 2013 - 23:41

Mnie chodzi o techniczną kwestię jak to rozwiązali. Jakim cudem zdjęcie czy film się przesyła oraz jakie są warunki poza posiadaniem iOS7 i iPhone5 lub wyżej.

No normalnie wifi direct. Zadna magia, w Android obecne od 4.0 pod kryptonimem Beam w dodatku wspomagane NFC do parowania telefonow. HotSpot 2.0 czyli siec ad hoc. Jedynie sprzety z wifi dual band obsluza AirDrop'a bo jest to techniczny wymog wifi direct.

#1767 Jacek Zięba

Jacek Zięba

• 625 posts
  • SkądGdańsk

Posted 08 August 2013 - 23:50

Po pierwsze [ciach] jeżeli masz konto deweloperskie, a z powodu błędu nie możesz pobrać, to chyba nie będzie zbrodnią jeśli zrobisz to w ten sposób
Po drugie nie pobieraj IOS7 na iPada, bo strasznie jest niedopracowany. Na iPhone działa super, ale na iPadzie już kiepsko.

#1768 pio11

pio11
  • 1700 posts

Posted 09 August 2013 - 00:28

Po pierwsze .... jeżeli masz konto deweloperskie, a z powodu błędu nie możesz pobrać, to chyba nie będzie zbrodnią jeśli zrobisz to w ten sposób

Jeśli ma konto developerskie to spokojnie ściągnie sobie z Apple Developer Center i wgra przez iTunes. Zastanawiam się tylko po co tyle ludzi wgrywa wersję BETA, a potem marudzi, że tyle rzeczy się tnie i nie działa. Rozumiem ciekawość ale trzeba wtedy pogodzić się z konsekwencjami. Z drugiej strony plus dla Apple, że jakoś bardzo tego nie pilnują i każdy może zostać ich testerem. Dzięki temu przychodzi do nich więcej plików z diagnostyką systemu co na betach jest wymuszane nawet jeśli ta opcja jest wyłączona i mogą bardziej dopracować system. Sam bym potestował ale czekam aż ponownie ruszy system rejestracji i płatności. Miałem rok przerwy w developerce więc warto ruszyć z kopyta od siódemki :)

#1769 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 09 August 2013 - 07:53

Po pierwsze .... jeżeli masz konto deweloperskie, a z powodu błędu nie możesz pobrać, to chyba nie będzie zbrodnią jeśli zrobisz to w ten sposób
Po drugie nie pobieraj IOS7 na iPada, bo strasznie jest niedopracowany. Na iPhone działa super, ale na iPadzie już kiepsko.

W czym jest niedopracowany na iPad-a? Nie zauważyłem....!

#1770 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 posts
  • SkądOpole/Lubliniec

Posted 09 August 2013 - 08:43

Na ipadzie 3 bateria spada duzo szybciej niestety.. Mam nadzieje ze cos z tym zrobia, bugi rowniez sa. Nie raz gdy wyjde do ekranu poczatkowego to nie widze docu oraz czesci ikon.

#1771 nemesisss

nemesisss
  • 377 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 August 2013 - 08:47

Czy ktoś używa iTunes Match na iOS 7b5 i może mi coś sprawdzić? Muzyka z iTunes Match pobrana zajmuje miejsce w iPhone, muzyka strumieniowana również. W iOS 6 mogłem jednak usuwać pojedyncze utwory lub albumy po zapełnieniu pamięci. W iOS7b5 niestety po przesunięciu palcem po albumie nie pojawia się opcja kasowania więc wygląda na to że po zapełnieniu pamięci trzeba wyłączyć iTunes Match aby wyczyścić pamięć ale wtedy już całość. Czy ktoś mógłby to sprawdzić? Kolejna sprawa to składanki. Mam kilka albumów ( najczęściej muzyka filmowa ) opisanych jako składanki. Niestety aplikacja nie pokazuje wykonawców tylko same tytuły utworów. Dopiero po włączeniu widać wykonawcę.

#1772 leeby

leeby
  • 40 posts
  • SkądSiedlce

Posted 09 August 2013 - 10:07

Ten system dla mnie jest świetny, z ikonek prxeszkadza mi tylko "ustawienia" reszta jest ok

#1773 Dares

Dares
  • 407 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 August 2013 - 10:42

Ten system dla mnie jest świetny, z ikonek prxeszkadza mi tylko "ustawienia" reszta jest ok

Mnie tam też się bardzo podoba wygląd. Kwestia gustu.

#1774 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 09 August 2013 - 11:45

I ja dzisiaj instaluję na swoją 4kę :) wiec dorzucę swoje 3 grosze... Mam nadzieję że będzie tak płynnie jak 5.1.1 aktualnie :)

#1775 Szemot

Szemot
  • 1549 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 August 2013 - 12:04

No normalnie wifi direct. Zadna magia, w Android obecne od 4.0 pod kryptonimem Beam w dodatku wspomagane NFC do parowania telefonow. HotSpot 2.0 czyli siec ad hoc. Jedynie sprzety z wifi dual band obsluza AirDrop'a bo jest to techniczny wymog wifi direct.

Czyli w końcu wymaga to sieci domowej czy nie?
I po co BT jest w tym używany?
I jak rozumiem HotSpot2.0 będzie używany przez iPhone5?

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users