Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#1526 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 30 lipca 2013 - 19:43

Działa.

Najlepsze jest to, że pisałem w sprawie aktualizacji do wersji retina oraz wsparcia multitaskinu do twórców-Activision.
Otrzymałem wiadomość, że nie przewidują aktualizacji a mniejsza rozdzielczość podkreśla charakter retro gry, która została stworzona w 2000r.
Skurczybyki:D

#1527 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 30 lipca 2013 - 20:12

Mógł by ktoś wrzucić tapete z ios 7, tylko w rozdzielczości dla ip4,4s bo z tego co widzę są tylko dla ip5 - [ATTACH=CONFIG]16289[/ATTACH]

Podobna ale to nie ta sama.
iPhone 4/4S Wallpapers HD - Retina ready, stunning wallpapers

#1528 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 lipca 2013 - 22:22

Muszą popracować trochę nad widgetem muzyki na ekranie blokady, bo jak chcę głośniej/ciszej albo przewinąć to za nic nie wychodzi mi to za pierwszym razem tylko ekran przesuwa się do odblokowania... Znajdzie się ktoś tak miły i sprawdzi czy na iOS 7 działa mu gra "Dark Avenger" ?

#1529 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 30 lipca 2013 - 22:41

Nowość w iOS7 której wcześniej nie widziałem Na pasku na górze na zablokowanym ekranie jest ikona z hotspotem osobistym i liczbą podłączonych urządzeń. W ios6 tego nie było z tego co pamiętam. Małe, ale warto odnotować ;) no i to co zauważyła dzisiaj moja dziewczyna- W appce Zdjęcia w widoku zdjęcia na całym ekranie można uszczypnąć żeby przejść spowrotem do widoku galerii :)

#1530 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 30 lipca 2013 - 22:43

W iOS6 też to jest (hotspot).

#1531 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 30 lipca 2013 - 22:46

Chodzi mi o taką małą ikonkę przy baterii, nie o niebieskie tło: )
http://d.pr/i/1HzT tutaj to widać na górze. Musiałbym być bardzo mało spostrzegawczy żeby to przeoczyć. być może jestem, nie kłócę się; )

#1532 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 30 lipca 2013 - 22:47

No i pierwsze testy beta-czworki juz za mna ;) Co mnie wnerwilo na poczatek? To, ze na zablokowanym ekranie ciezko jest mi wywolac aparat jednym pociagnieciem palca. Apple znowu cos spieprzylo i ciagle wyjezdza mi dolny pasek. Trzeba trafic naprawde precyzyjnie w ikone aparatu i za nia pociagnac w gore. W becie 3 bylo to o wiele prostrze i zdaje sie mozna bylon,=fg przeciagnac palcem od krawedzi ekranu. Tak mala rzecz a tak denerwujaca. Jestem bardzo wyczulony na tego typu szczegoly i potrafie je wylapac. Ogolnie mam wrazenie ze moj iPhone 5 dziala o wiele szybciej. Oczywiscie w stosunku do 6.1.4 szału nie ma ale pozyjemy i zobaczymy ;)

#1533 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 30 lipca 2013 - 22:47

Hotspot tak ale ikonka z liczba urzadzen nie. Jedynie jak polaczysz iPoda, iPhone'a, iPada lub Maca z hotspotem z iPhone'a to zamiast ikonki wifi na pasku masz ikonke hotspotu.

#1534 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 31 lipca 2013 - 01:03

Ja także testuję bete 4 na iPhonie 4S :) Względem B3 , B4 działa zdecydowanie szybciej . To po pierwsze , po drugie wiele aplikacji otrzymało wsparcie na Becie 4 :) U mnie działa nawet Skype , gdzie wielu osobom nie działa . Oczywiście takie rzeczy jak filtry w aparacie na plus :) Co więcej mogę powiedzieć ... Wielozadaniowość potrafi przymulić na małej ilości włączonych aplikacji w tle , zdarzają się przycinki np w rotacji ekranu w Safari czy SMS'ach :) Bateria trzyma lepiej niż na 6.1.3 , podobnie jak na B3 aczkolwiek chyba troszke lepiej .

#1535 tomek1574

tomek1574
  • 145 postów

Napisano 31 lipca 2013 - 02:01

Czy obsługa gestów w centrum powiadomień była wcześniej czy dopiero w b4?

#1536 sakulec

sakulec
  • 22 postów

Napisano 31 lipca 2013 - 07:43

Nie bylo wczesniej

#1537 DrunkenBear

DrunkenBear
  • 174 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 31 lipca 2013 - 08:08

Po dniu testów zauważyłem jedną nowość. Jak się podłączy iPhona kablem usb do komputera, to telefon teraz pyta 'czy komputer jest zaufany?' (PC, nie wiem jak na macu, bo nie testowałem tego). Dodatkowo jakby szybciej śmigał. Chociaż mam wrażenie, że bateria na B3 dłużej trzymała. Ale dopiero jedno ładowanie za mną na B4. Dodatkowo po wczorajszej aktualizacji Spotify przestało się wysypywać (przynajmniej mi się jeszcze dzisiaj nie udało wykrzaczyć jego). Szkoda, że apka Google+ nie doczekała się jeszcze aktualizacji.

Co mnie wnerwilo na poczatek? To, ze na zablokowanym ekranie ciezko jest mi wywolac aparat jednym pociagnieciem palca. Apple znowu cos spieprzylo i ciagle wyjezdza mi dolny pasek. Trzeba trafic naprawde precyzyjnie w ikone aparatu i za nia pociagnac w gore.

Hmm wydaje mi się, że działa cały czas tak samo, czyli łapiesz poniżej krawędzi ekranu, to wysuwa się dolny pasek. Łapiesz powyżej na ikonie, to aparat. Fakt, że ikona mogłaby być trochę wyżej. Bo jak się ma grube paluchy, to ciężko trafić ;)

#1538 krzysiekao

krzysiekao
  • 47 postów
  • SkądOstrowiec Swietokrzyski, Poland

Napisano 31 lipca 2013 - 09:09

Aplikacja "Telefon" nadal strasznie się muli w przypadku iPhone 4...

Mi aplikacja "Telefon" laguje tylko i wyłącznie, gdy powracam do ekranu głównego i czasem gdy wpisuję cyferki, jak chce zadzwonić, już nie wspominając o tym, że na Orange, przy sprawdzaniu konta calyczas widnieją te same cyfry, ktore sie nie zmieniają (chodzi o plny).

#1539 tom2600

tom2600
  • 120 postów
  • SkądBogatynia

Napisano 31 lipca 2013 - 09:49

Nie wiedzieć czemu w Ulubionych kontaktach są wyświetlane zdjęcia (z czego jestem bardzo zadowolony) a już we wszystkich kontaktach tych zdjęć nie ma??!! Dla mnie to beznadzieja i bez sensu! Co to, wszystkie kontakty to "Od macochy"??!!

#1540 Babeluba

Babeluba
  • 123 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 31 lipca 2013 - 10:29

To czego mi brakuje to: • 2x Home Button na zablokowanym i włączała się muzyka • W centrum sterowania powinni dodać jeszcze przełączniki : 3G i Dane sieci : )

#1541 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 31 lipca 2013 - 10:33

Brakuje Ci ponieważ się przyzwyczaiłeś ? Funkcjonalnie zostało to zastąpione control center czy jakoś tak :P

#1542 Babeluba

Babeluba
  • 123 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 31 lipca 2013 - 10:40

Brakuje Ci ponieważ się przyzwyczaiłeś ? Funkcjonalnie zostało to zastąpione control center czy jakoś tak :P

Było dla mnie znacznie szybsze i wygodniejsze : )

+ To co mogliby jeszcze dodać to przycisk do usunięcia wszystkich appek w multitaskingu. Bo przesuwanie palcem dużą ilość razy jest dosyć uciążliwe : (

#1543 mrc120

mrc120
  • 186 postów
  • SkądPłock, Poland, Poland

Napisano 31 lipca 2013 - 10:53

Było dla mnie znacznie szybsze i wygodniejsze : )

+ To co mogliby jeszcze dodać to przycisk do usunięcia wszystkich appek w multitaskingu. Bo przesuwanie palcem dużą ilość razy jest dosyć uciążliwe : (

Nadal lepsze niż w starszych IOS'ach

#1544 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 31 lipca 2013 - 10:59

Precz z tymi betami. Znowu jeden dzien na ip4 i powrot do 6.1.3 nienadaje sie ten soft poczekam na official ale cos czuje ze ip4 ba zawsze pozostanie przy 6.1.3 ios 7 sprawia ze ten telefon staje sie nieuzywalny

#1545 krzysiekao

krzysiekao
  • 47 postów

Napisano 31 lipca 2013 - 11:13

Chłopaki mam problem, mianowicie na beta3 wczoraj tel się sam wyłączył, a potem udało mi się go włączyć, dziś to samo, ale nie reaguje na przycisk od zasilania, ani na ładowarkę, co z tym fantem zrobić ?.

#1546 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 31 lipca 2013 - 11:19

A Ty znowu narzekasz?4beta działa ładnie nie wiem o co Ci chodzi.Wyłącz chociaż raz dziennie tel.żeby sobie odetchnął i wszystko będzie grało.Zostaw kilka GB wolnego miejsca na dysku,i nie będziesz miał problemów.

- - - Połączono posty - - -

krzysiekao-tez tak miałem raz na 3becie.wyjołem tel. z kieszeni patrze a on wyłączony,nic nie działało.Włączyć się tez nie chciał.Wciśnij power i trzymaj home az do pojawienia sie jabłka.

#1547 krzysiekao

krzysiekao
  • 47 postów

Napisano 31 lipca 2013 - 11:26

Już zrobiłem, wpadłem właśnie na ten pomysł :). Teraz wrzuce beta 4, za niedługo. Miałem podobnie jak ty, za pierwszym razem.

#1548 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 31 lipca 2013 - 11:46

Precz z tymi betami. Znowu jeden dzien na ip4 i powrot do 6.1.3 nienadaje sie ten soft poczekam na official ale cos czuje ze ip4 ba zawsze pozostanie przy 6.1.3 ios 7 sprawia ze ten telefon staje sie nieuzywalny

Używam bety 4 od jej premiery, instalowana z pliku ipsw i po za mulaca sie aplikacja telefon wszystko jest ok ...

#1549 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 31 lipca 2013 - 11:48

@sirqaz, to beta dla deweloperów, nie zwykłych zjadaczy chleba. Skończ narzekać i nie instaluj. pozdrawiam.

#1550 YABBA235

YABBA235
  • 476 postów

Napisano 31 lipca 2013 - 11:53

OK, jest solucja na ( chyba tylko ) mój problem: "For anyone unable to control music using the headphone mic play/pause, skip track. Unlock the phone and open the music app, once the app is open the mic controls work." ( za forums.imore.com ) Nie wiem, czy działa, w pracy nie mam słuchawek :) BTW - Aby nie wysuwało się centrum sterowania tylko aparat z lockscreena trzeba minimalnie dłużej przytrzymać palec na ikonce aparatu. Zauważyłęm też, że mając panoramiczną tapetę przy obrocie wokół swojej osi można je szerzej zobaczyć niż dotychczas ( zwiększyli zakres przesuwania tapety) - teraz widzę też druga córkę :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych