Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#76 kris2k

kris2k
  • 321 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 09:05

Gimnazjaliści będą zachwyceni. Problem w tym że niestety nie tylko gimnazjaliści z Iphona korzystają. Moim zdaniem, Apple się powoli pogrąża. Najpierw Iphone 5 - idąc za modą na coraz większe wyświetlacze wyprodukowali pilota zamiast telefonu, dobrze że choć nie dachówkę jak inni producenci. Ale, jak znam życie, i tak pewnie pójdą w tę stronę. Teraz wypuszczą IOS7 z wyglądem Androida, a wręcz o wiele brzydszy od Androida. Z tym że w Androidzie przynajmniej wygląd można zmienić, a tutaj przyjdzie żyć z tym że za każdym razem włączając telefon będzie to powodować odruch wymiotny. Inni producenci wypuszczają na rynek różne słuchawki, można dobrać sobie wielkość, można zmienić wygląd systemu. U Apple jesteśmy skazani na jedynie słuszną wizję kilku osób. Nie tędy droga. Nigdy się nie zachwycałem 5-ką, uważam ją za pomyłkę. Tak samo będzie z nowym IOS-em. Niestety, nie należę do osób które to same siebie próbują przekonać że cokolwiek Apple wymyśli jest best of the best. Smuci mnie to że wybór następnego telefonu ograniczy się dla mnie albo do 4S-ki ze starszym IOS-em, albo do zmiany producenta i platformy. Za Androidem nie przepadam, WP8 wogóle mi nie podchodzi. Pozostanie chyba kupić Emporię i wrócić do czasów gdy telefon służył tylko do dzwonienia.

#77 DnL

DnL

• 370 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 09:20

Mogę prosić o screena z ustawień Control Panel?

#78 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 11 czerwca 2013 - 09:29

Nie wprowadzaj ludzi w błąd, jeśli nie znasz odpowiedzi. Nie ma takiej możliwości.

panowie, jak to w końcu jest? Mozna wrócić do 6.1.4 po zainstalowaniu tej bety?

#79 Mikir2

Mikir2
  • 618 postów
  • SkądŁódź,PL / UK

Napisano 11 czerwca 2013 - 09:31

Mogę prosić o screena z ustawień Control Panel?

W control panel masz tylko opcje czy ma byc mozliwosc aktywacji z zablokowanego ekranu ,nic o personizacji itd:/

#80 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 11 czerwca 2013 - 09:37

Biała 5 z tym systemem jak się tak położy między zabawkami dla 4 latków wygląda też jak zabawka:D

#81 Arek F.

Arek F.
  • 144 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 czerwca 2013 - 09:38

Można. Sam tak zrobiłem (akurat do 6.1.3, bo to iPhone 4).

#82 searchofsunrise

searchofsunrise
  • 3 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:07

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Czy mi się wydaje, czy na iPhone 4 nie ma przezroczystości ? ten np. dock jest jednolicie szary

#83 SiWyTM

SiWyTM
  • 190 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:09

Da się wyłączyć automatyczną aktualizację aplikacji ?

#84 searchofsunrise

searchofsunrise
  • 3 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:11

Da się wyłączyć automatyczną aktualizację aplikacji ?

Tak, da się.

#85 rudy211

rudy211
  • 360 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:20

Możecie wrzucić tą fabryczką tapetę z iOS 7, która jest widoczna na wszystkich screenach? Ja zrobiłem update softu i nie mam jej dostępnej.

#86 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:26

Jak zwykle wszyscy teraz narzekają i płaczą a jak wyjdzie GM będą zachwyceni. A jeszcze śmieszniejsze jest te porównywanie do Andka czy WP… Kiedy do was dojdzie że trudno jest wymyślić coś czego już nie było albo nie jest do czegoś podobne ? Włączcie mózgi w końcu.

#87 piotrek94

piotrek94
  • 123 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:29

[ATTACH=CONFIG]15445[/ATTACH] Lepszej rozdzielczości tapety niestety nie znalazłem.

#88 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 11 czerwca 2013 - 10:31

http://fc04.devianta...dsg-d68kiie.jpg
http://fc04.devianta...ant-d68kqsl.png

#89 rudy211

rudy211
  • 360 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:33

Dzięki, macie dostępny efekt przesuwania ikon przy ruszaniu iPhonem?

#90 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:33

Faktycznie na iPhone 4 chodzi fatalnie. Ikony wyglądają troszkę lepiej niż na fotach ale i tak jest kiepsko.

#91 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:35

Faktycznie na iPhone 4 chodzi fatalnie. Ikony wyglądają troszkę lepiej niż na fotach ale i tak jest kiepsko.

To pierwsza beta… czego się spodziewałeś ? iOS 6 też przy 1 becie chodziła jakby chciał a nie mógł…

#92 kris2k

kris2k
  • 321 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:36

Jak zwykle wszyscy teraz narzekają i płaczą a jak wyjdzie GM będą zachwyceni. A jeszcze śmieszniejsze jest te porównywanie do Andka czy WP…
Kiedy do was dojdzie że trudno jest wymyślić coś czego już nie było albo nie jest do czegoś podobne ? Włączcie mózgi w końcu.

Mózg mam włączony. I podpowiada mi on, że właśnie trudniej jest wymyślić coś nowego, łatwiej zaś iść na skróty i upodabniać się do konkurencji.
Ja niestety nie jestem zachwycony, i nie będę. Tak już mam że coś albo mi się podoba, albo nie. I nie przekonuję się do czegoś na siłę, tylko dlatego że to coś posiadam. Jedni mają własne zdanie i możliwość wyboru, drudzy bywają zaślepieni i kiwają główkami w zachwycie jako i reszta stada czyni.

#93 slaj

slaj
  • 254 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:37

Pozostanie chyba kupić Emporię i wrócić do czasów gdy telefon służył tylko do dzwonienia.

Dokładnie mam taki plan, a zamiast smartphona postawić na starego iPad'a z jailbreakiem i ładnym iOS. Jestem przeciwny jailbreak, ale jak widzę teraz Apple zmusza ludzi. Btw. mam plan - jak wyjdzie nowy iPhone z nowym iOS to go kupić i odrazu w sklepie po rozpakowaniu oddać z tekstem, że chciałem Apple - a nie taki badziew. Jak ludzie pooddają trochę telefonów to może Apple zrozumie :-)

A tak serio, prognozuję szybki upadek firmy Apple.

#94 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:38

O nie kolego, pamiętam pierwszą betę 6 i chodziła o niebo lepiej. Po prostu 4 to już stary sprzęt ;-)

EDIT: Nie mierzyłem czasu ale poszło dość sprawnie, kilka minut może w sumie.

siedze z iphone 4 w reku i sciagnietym ios7 beta. pytanie. czy dobrze zrobie instalujac ios7 beta na moim iphone 4?

Zawsze możesz wrócić do 6.1.3

#95 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:40

Mózg mam włączony. I podpowiada mi on, że właśnie trudniej jest wymyślić coś nowego, łatwiej zaś iść na skróty i upodabniać się do konkurencji.
Ja niestety nie jestem zachwycony, i nie będę. Tak już mam że coś albo mi się podoba, albo nie. I nie przekonuję się do czegoś na siłę, tylko dlatego że to coś posiadam. Jedni mają własne zdanie i możliwość wyboru, drudzy bywają zaślepieni i kiwają główkami w zachwycie jako i reszta stada czyni.

Zobaczymy jak wyjdzie GM ilu "hejterów" przerodzi się w fanatyków nowego iOS. Iść na skróty ? A co mieli wg, ciebie zrobić ? Zostawiliby ikony źle , dali nowe jeszcze gorzej. Tak właściwie to nikt wam nie karze instalować nowego iOS skoro tak bardzo "boli" was głupi wygląd to siedzicie na 6. Jak panienki , bo ikonki brzydkie. Liczy się funkcjonalność a nie wygląd.

#96 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:40

Pytanie: jaką wersję softu mam ściągać na iPhone'a 5? Wersja którą mam to A1429, ale przy pobieraniu jest napisane, że to dla wersji CDMA, a Ja mam wersje GSM. co pobierać? Wersje a1428?

#97 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:41

mredone Wystarczy odtworzyć w iTunes. Już to robiłem bo najpierw wrzuciłem 7 beta przez "odtwórz" i nie chciało aktywować. Później zrobiłem już poprawnie, czyli update.

#98 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:43

Zobaczymy jak wyjdzie GM ilu "hejterów" przerodzi się w fanatyków nowego iOS. Iść na skróty ? A co mieli wg, ciebie zrobić ? Zostawiliby ikony źle , dali nowe jeszcze gorzej. Tak właściwie to nikt wam nie karze instalować nowego iOS skoro tak bardzo "boli" was głupi wygląd to siedzicie na 6. Jak panienki , bo ikonki brzydkie. Liczy się funkcjonalność a nie wygląd.

Rozumiem, że jeśli ktoś wymyśli wygodne, męskie, różowe szpilki to chętnie je założysz. Ikony są naprawdę do bani i Ive powinien to jak najprędzej zmienić.

Pytanie czy po tym będziesz mógł wrócić. Skoro dopiero teraz jest poprawnie.

Myślę, że bez problemu ale głowy nie dam :D

#99 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:46

Rozumiem, że jeśli ktoś wymyśli wygodne, męskie, różowe szpilki to chętnie je założysz. Ikony są naprawdę do bani i Ive powinien to jak najprędzej zmienić.

Porównanie z kosmosu, zresztą jak każde na tym forum. Dopóki iOS jest tak funkcjonalny jak poprzednie dopóty mam gdzieś jak wygląda, teraz zrozumiałeś ?

#100 kris2k

kris2k
  • 321 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:50

Zapewne wielu się przerodzi, jednak uwierz mi na słowo, że mnie w tej grupie nie będzie. Tak jak nie ma mnie w grupie zwolenników IP5, pomimo że już trochę jest on na rynku.
Ja właśnie zostanę przy IOS6. Nie mam nic do funkcjonalności tego systemu, mnie pasuje i nie czuję potrzeby jego modernizacji. Wygląd to rzecz gustu, do mnie absolutnie nie trafia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych