Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#801 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 12:45

Zauważyliście że gdy kliknie się 2x home na LS nie pojawia się iPod ? To akurat jest słabe, bo w tym Control Center odtwarzacz laguje ;/

#802 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 26 czerwca 2013 - 12:59

Mi nie laguje. Jednak jak już z control center odpalisz to później możesz piosenki przełączać z poziomu LS.

#803 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 13:03

Mi nie laguje. Jednak jak już z control center odpalisz to później możesz piosenki przełączać z poziomu LS.

Na 4 strasznie słabo to działa, mam nadzieje że poprawią to.

#804 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 14:08

kurde naprawde podoba wam sie ten nowy ios7? to ylko taki chwilowy zachwyt zmiana ale ten system to jak policzek w twarz uzytkownikow. rzucili nam ochlap a powazny telefon wyglada jak cukierkowa zabaweczka ogarnijcie sie ludzie. ten system to bardziew. precz z ios7 nigdy wiecej tego bardziewia nie zainstaluje moj telefon dozywotnie bedzie chodzic na 6.1.3 i dziekuje dobranoc

#805 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 14:12

kurde naprawde podoba wam sie ten nowy ios7? to ylko taki chwilowy zachwyt zmiana ale ten system to jak policzek w twarz uzytkownikow. rzucili nam ochlap a powazny telefon wyglada jak cukierkowa zabaweczka ogarnijcie sie ludzie. ten system to bardziew. precz z ios7 nigdy wiecej tego bardziewia nie zainstaluje moj telefon dozywotnie bedzie chodzic na 6.1.3 i dziekuje dobranoc

Po 1. To beta, gm może być zupełnie inne.
Po 2. Wiemy już że tobie się nie podoba, proponuje idź do jakiegoś salonu apple i żal się każdemu kto tam wejdzie, bo większości tu nie obchodzi twoje zdanie i to czy zainstalujesz go czy nie.
Po 3. Wyraziłeś już swoje zdanie, nie podoba się ? Nie używaj.
Pozdrawiam i miłego palenia na stosie zwolenników iOS7.

#806 adst

adst
  • 109 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 17:36

Nie wiem czy już było o tym na tych 120 stronach, ale takie pytanie: Na prezentacjach jak był włączany tryb nie przeszkadzać, to nie pojawiała się ikona półksiężyca, rzeczywiście ją zabrali, czy tylko jej nie dostrzegłem?

#807 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 26 czerwca 2013 - 20:24

Mam propozycję: co wy na to, żeby z nazwy tematu usunąć słowo "wrażenia" i zamienić je na np. "błędy" (może ktoś z Apple przegląda te forum, jakiś polski pracownik?).

Proponuję też żeby solić porządne warny za każdy post o treści "BoRZe jakie brzydkie ikonki, bye Apple" oraz "Ej, nie jestem developerem, ale chciałem se zainstalować iOS7 i mi telefon nie działa, halp plx". Deweloperzy raczej umieją sobie poradzić z odtworzeniem 6.1.x, a Ci co nie są deweloperami, no cóż... kilkanaście razy już było napisane jak naprawić telefon, chciało się iOS7 to teraz wertuj strony i szukaj odpowiedzi...

#808 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 26 czerwca 2013 - 20:30

Ja w ogóle podziwiam moderatorów za przeglądanie tego tematu... 40 razy to samo pytanie, 40 odpowiedzi, mijają 2 strony i to samo od nowa. Dziwi mnie trochę jeszcze podejście do cieni pod ikonami czy paskiem u góry przy np. sterowaniu głosowym, po prostu coś jeszcze tam chyba nie wygląda jak powinno, chodzi mi o to: https://www.dropbox....24 22.29.27.png . W górnym pasku wygląda jakby ktoś z photoshopem przesadził i dowalił parę zbędnych efektów na czcionki zegara itp. Tu mam nadzieję na sporą poprawę w przyszłych wersjach bety.

#809 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 26 czerwca 2013 - 21:23

Wow ! sterowanie głosowe jak odmienione! nie miałem okazji zobaczyć tego wcześniej.

@edit Też zauważyłem te dziwne... "wodotryski". Za chwilkę to znajdę i pokażę. Z tym że tutaj jestem pewien, że to poprawią.

https://www.dropbox....aq/IMG_3336.PNG

#810 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 21:53

Bawiłem się w zwalnianie ramu dzięki aplikacje Baterry Doctor Free. Co ciekawe zużycie ramu wg. tego programu w iOS 7 nie schodzi poniżej 85% na 4. Raz udało mi się zwolnić więcej niż 35%. Na 6.1.3 spokojnie zwalniało po 60-65%. Tak więc trochę kiepsko :F

#811 DrunkenBear

DrunkenBear
  • 174 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 27 czerwca 2013 - 09:04

Hmmm nie wiem czy to moje wrażenie, ale od czasu iOS7 beta1 mam problem z przypadkowym rozłączaniem rozmowy policzkiem, też tak macie?

Nie wiem czy już było o tym na tych 120 stronach, ale takie pytanie:
Na prezentacjach jak był włączany tryb nie przeszkadzać, to nie pojawiała się ikona półksiężyca, rzeczywiście ją zabrali, czy tylko jej nie dostrzegłem?

Ikona jest jak najbardziej widoczna. Tylko domyślnie (przynajmniej ja tak miałem) tryb nie przeszkadzać miał zaznaczoną opcję "ręczny". Nie wiem czy to to, ale u mnie od odznaczenia tego ikona zaczęła się pojawiać.

#812 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 27 czerwca 2013 - 11:38

Biorę się za oczyszczanie wątku. Poleci również kilka ostrzeżeń.

#813 Macminik

Macminik
  • 107 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 czerwca 2013 - 12:03

na iPhone 4 mam problem z aplikacją Podcast. Po jej uruchomieniu chwilę kręci kółeczko i czarny ekran. Próbowałem kilka razy, po restarcie telefonu, po usunięciu i ponownej instalacji podcast... trochę mnie dziwi że aplikacja Apple nie wytrzymała próby....

#814 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 czerwca 2013 - 12:13

na iPhone 4 mam problem z aplikacją Podcast. Po jej uruchomieniu chwilę kręci kółeczko i czarny ekran. Próbowałem kilka razy, po restarcie telefonu, po usunięciu i ponownej instalacji podcast... trochę mnie dziwi że aplikacja Apple nie wytrzymała próby....

Dziś przestała działać mi Muzyka musiałem restartować telefon. Więc widać nawet aplikacje Apple nie są za bardzo przystosowane do najnowszego iOS. Jak nie zoptymalizują zużycia pamięci na 4 to faktycznie 7 będzie działać jak 4.x.x na 3g.

#815 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 27 czerwca 2013 - 12:20

Po zainstalowaniu Beta2 na iP4 miałem wrażenie że telefon ostro przyspieszył. Rzeczywiście Safari znacznie przyspieszyło, ale po 2 dniach używania można zauważyć spowolnienie systemu. Telefon sie restartuje, Pomimo zamykania aplkiacji, system po dłuższym czasie zaczyna spowalniać. Aplikacja Muzyka strasznie długo się uruchamia. Czesto Crashuje. Aplkacja Mapy to samo, często się zawiesza. Pomaga restart telefonu, ale tylko na krótki czas. oglądanie filmów na you tubie w safari to też tragedia. Często się freezuje. I błędy typu nakładanie się textu na siebie.[ATTACH=CONFIG]15724[/ATTACH]. albo bug w wiadomosciach, wpiszcie 2 linijki textu az pojawi sie liczba znakow. To pierwsza cyfre troche ucina. To narazie tyle.

#816 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 27 czerwca 2013 - 12:21

Może dlatego, że to beta?

#817 Macminik

Macminik
  • 107 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 czerwca 2013 - 12:45

Wiem że to Beta chciałem tylko potwierdzić że to nie tylko mnie dopadło. Z innych obserwacji. Gdy uruchamiam aparat fotograficzny z ikonki dłużej się uruchamia niż z Control Center czy z zablokowanego ekranu. po zrobieniu zdjęcia i wyjściu z aplikacji gdy włączam ponownie aparat, czasem widzę zamiast "migawki" uprzednie zdjęcie. Ogromny minus: Gdy wyłączmy telefon (nigdy tego nie robię ale moja żona wyłącza na noc iPhona) u góry pojawia się czerwone pole "wyłącz". I problem polega na tym, że w iOS 4, 5 i 6 wygląd tego pola sugerował, iż należy przciągnąć suwak w prawo. W iOS jest czerwone pole które nie sugeruje nic albo zgoła sugeruje że należy na nim kliknąć. Mimo mojego nawyku przesuwania w iOS 7 ciągle klikam i dziwię się że nie działa. Intuicyjność w tym wypadku poszła do śmieci.

#818 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 27 czerwca 2013 - 12:54

Ogromny minus: Gdy wyłączmy telefon (nigdy tego nie robię ale moja żona wyłącza na noc iPhona) u góry pojawia się czerwone pole "wyłącz". I problem polega na tym, że w iOS 4, 5 i 6 wygląd tego pola sugerował, iż należy przciągnąć suwak w prawo. W iOS jest czerwone pole które nie sugeruje nic albo zgoła sugeruje że należy na nim kliknąć. Mimo mojego nawyku przesuwania w iOS 7 ciągle klikam i dziwię się że nie działa. Intuicyjność w tym wypadku poszła do śmieci.

Zgadzam się z tym, To samo z odblokowaniem telefonu. Strzałka na dole sugeruje przesunięcie palcem do góry... Brak slide to unlock.

Po drugie. Jednej z najbardzie oczekiwanych opcji dalej nie ma, czyli pełnnoprawny multitasking. Dlaczego jak włacze youtuba i przejde do inne aplikacto to youtube sie zatrzymuje? No 19 wiek normalnie...

#819 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 27 czerwca 2013 - 13:09

Zgadzam się z tym, To samo z odblokowaniem telefonu. Strzałka na dole sugeruje przesunięcie palcem do góry... Brak slide to unlock.

Po drugie. Jednej z najbardzie oczekiwanych opcji dalej nie ma, czyli pełnnoprawny multitasking. Dlaczego jak włacze youtuba i przejde do inne aplikacto to youtube sie zatrzymuje? No 19 wiek normalnie...

To jest akurat wina aplikacji YT, które nie gra w tle i nie ma nic wspólnego z "pełnoprawnym" MT, bo z założenia bez sensu jest żeby grała, skoro video nie będzie wyświetlane. Wiem, że niektórzy używają YT do słuchania muzyki, ale w tym przypadku pretensje można mieć tylko i wyłącznie do twórców aplikacji.

iOS posiada niezbędne API to tego aby odtwarzanie się nie zatrzymywała mimo tego, że video nie będzie widoczne - Playing media while in the background using AV Foundation on iOS

Special Considerations for Video Media

If the AVPlayer's current item is displaying video on the device's display, playback of the AVPlayer is automatically paused when the app is sent to the background. There are two ways to prevent this pause:

disable the video tracks in the player item (file-based content only)
detach the AVPlayerLayer from its associated AVPlayer

#820 Macminik

Macminik
  • 107 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 czerwca 2013 - 13:10

Z odblokowaniem mam mniejsze problemy na szczęście, widocznie siła nawyku działa w tym wypadku lepiej. Co do multitaskingu... nie wiem czy jest mi to do szczęścia aż tak potrzebne. Obawiam się zapomnianych aplikacji liczących w tle ciąg Fibonacciego i zżerających przy okazji 30% na minutę mojej baterii....

#821 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 27 czerwca 2013 - 13:29

Wyłącz dostęp do CC na zablokowanym ekranie w ustawieniach to strzałka zniknie :D

#822 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 27 czerwca 2013 - 15:33

Wyłącz dostęp do CC na zablokowanym ekranie w ustawieniach to strzałka zniknie :D

Genialne rozwiazanie.... ;)
A tak serio to brakuje mi slide to unlock...
Ogólnie system zrobił się mnie intuicyjny

#823 Sony156

Sony156
  • 390 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 28 czerwca 2013 - 10:50

Co chwile piątka łapie rebooty i dotyk co chwilę nie działa. Gorzej niż na becie 1..

#824 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 12:59

beta 2 chodzi szybciej, ale jakoś bardziej czuję, że to beta niż wcześniej:) kilka rebootów dziennie, trochę denerwujący bug w aplikacji telefon: listy ostatnich połączeń nie da się przewinąć całkowicie do góry, część elementów nachodzi na zegar i górną belkę. poza tym dziś ogarnąłem, że nie działa Skype (nie wiem czy to po ostatniej aktualizacji). Mimo to coraz bardziej się przekonuję do tej 7. Dopieszczą jeszcze co nie co do premiery i będzie fajny system:)

#825 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 czerwca 2013 - 13:53

Co chwile piątka łapie rebooty i dotyk co chwilę nie działa.
Gorzej niż na becie 1..

Miałem to samo, zrobiłem jednak restore i wgrałem na czysto bete 2. Teraz nie mam żadnych problemów z tym.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych