Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• This topic is locked This topic is locked
2838 replies to this topic

#576 neverneve

neverneve
  • 718 posts

Posted 18 June 2013 - 08:00

Kolejny projekt ikon iOS 7 stworzony przez Mantie, tym razem z "glyph'ami" - Dribbble - iOS Icons (Version 2) by Louie Mantia

#577 extor

extor
  • 318 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 18 June 2013 - 08:30

@neverneve jest prostota, elegancja a do tego bardziej stonowane gradienty ktore nie sa oczo***ne.

#578 zbiryn

zbiryn
  • 96 posts
  • SkądThe Grid

Posted 18 June 2013 - 10:37

Pewnie już każdy zainteresowany zna wszystkie różnice, pomiędzy iOS6 a iOS7. Ale tutaj poszczególne rzeczy zostały ciekawie pokazane:

iOS 6 vs. iOS 7 beta — porównanie | Makowe ABC

Odważna Ewolucja iOS 7 - nawrotkach.pl

#579 schreder

schreder
  • 201 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 18 June 2013 - 10:46

Mam pytanie, czy w iOS7 nadal jest opcja "przeciągnięcia" jak do odblokowania na lockscreenie sms'a czy nieodebranej rozmowy? Tak żeby po przeciągnięciu SMS włączała się od razu odpowiedz, a przy nieodebranym połączeniu oddzwaniało.

@EDIT

Pewnie już każdy zainteresowany zna wszystkie różnice, pomiędzy iOS6 a iOS7. Ale tutaj poszczególne rzeczy zostały ciekawie pokazane:

iOS 6 vs. iOS 7 beta — porównanie | Makowe ABC

Odważna Ewolucja iOS 7 - nawrotkach.pl

Kurdę, patrząc na te porównania dochodzę do wniosku, że ten iOS7 nie jest taki zły. Niech zmienią niektóre ikonki + dodadzą w kalendarzu jakąś kropkę oznaczającą wydarzenie zapisane na konkretny dzień (podobno nic takiego nie ma jak na razie) i będzie gitara.

#580 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 18 June 2013 - 11:02

Mam pytanie, czy w iOS7 nadal jest opcja "przeciągnięcia" jak do odblokowania na lockscreenie sms'a czy nieodebranej rozmowy? Tak żeby po przeciągnięciu SMS włączała się od razu odpowiedz, a przy nieodebranym połączeniu oddzwaniało.

Tak, jest.

#581 Warcomx

Warcomx
  • 93 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 June 2013 - 12:33

Po powrocie do ios 6 z bety ios7 czuję się jakbym zamienił nowe BMW na 10 letniego golfa :) Zalety nowej wersji systemu IMO to przede wszystkim: - nowy ekran blokady(o wiele wygodniejsze jest odblokowanie telefonu z dowolnego miejsca na wyświetlaczu), - pasek sterowania wysuwany od dołu, - graficznie z poziomu np. ustawień jasne kolory i "płaskość" wyglądają o wiele lepiej. Szkoda,że na becie nie działają niektóre programy i jest trochę niestabilna. W każdym razie zmieniam zdanie, IOS 7 to bardzo dobry system.

#582 Sirtnale

Sirtnale
  • 1 posts
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Posted 18 June 2013 - 12:44

Jak uruchomić iTunes Radio na iOS 7 ?

bedą uruchamiać następne kraje niedługo

narazie tylko U.S

Zgadza się, ale jeśli posiadasz konto w U.S appstore wystarczy się zalogować i funkcja normalnie działa z Polski.

[ATTACH=CONFIG]15594[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15595[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15596[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15597[/ATTACH]

#583 neverneve

neverneve
  • 718 posts

Posted 18 June 2013 - 13:35

Wiecie, wszystko będzie fajnie, bardzo fajnie nawet, jeśli developerzy aplikacji zrozumieją jak powinny one wyglądać na nowym iOS-ie. Nie powiem, tego trochę się obawiam. Mam tzw. OCD i lubię jak wszystko do siebie pasuje i jest zgrane.
Z racji tego, że śledzę kilku designerów (ikon/aplikacji) to coraz częściej znajduję ciekawe artykuły nt tego jak aplikacja może świetnie wyglądać w nowym systemie.
Poraz kolejny dla zainteresowanych link dotyczący fajnych, ciekawych wskazówek. Pomimo iż sam nie jestem częścią "UI Designers" to fajnie się to czyta i życzę sobie, aby inni developerzy mieli takie samo podejście. Tym razem wpis od Max'a Rudberg'a (znanego np. z Obsidian Menu Bar dla OS X).

How you should look in iOS 7

#584 piotresce

piotresce
  • 1568 posts
Posted 18 June 2013 - 16:13

Apple testuje gesty w iOS7
[url=http://9to5mac.com/2013/06/17/hidden-settings-show-apple-tested-gesture-folder-enhancements-for-ios-7/]Hidden settings show Apple tested additional gesture, folder enhancements for iOS 7 | 9to5Mac[/url]

#585 iRaduchi

iRaduchi
  • 94 posts

Posted 18 June 2013 - 18:49

Dla tych dla których animacje systemowe działają za wolno:
Hidden settings show Apple tested additional gesture, folder enhancements for iOS 7 | 9to5Mac

#586 mikoko

mikoko
  • 496 posts

Posted 18 June 2013 - 18:50

Dla tych dla których animacje systemowe działają za wolno:
Hidden settings show Apple tested additional gesture, folder enhancements for iOS 7 | 9to5Mac

Znajac zycie nigdy nie bedziemy mieli dostepu do tego ukrytego menu a szkoda bo osobiscie badzo mi brakuje takiej personalizacji

#587 iRaduchi

iRaduchi
  • 94 posts

Posted 18 June 2013 - 19:19

Znajac zycie nigdy nie bedziemy mieli dostepu do tego ukrytego menu a szkoda bo osobiscie badzo mi brakuje takiej personalizacji

Na pewno, ale teraz na etapie wyszukiwania błędów i zgłaszania uwag można sprecyzować swoje preferencje pod tym kątem, żeby w finalnej wersji było tak jak trzeba.

#588 Paul White

Paul White
  • 76 posts

Posted 18 June 2013 - 23:38

Przypomnienia o nieodebranym połączeniu dalej nie ma?

#589 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1741 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 19 June 2013 - 00:24

Przypomnienia o nieodebranym połączeniu dalej nie ma?

Nie ma.

#590 thor1992

thor1992
  • 1 posts

Posted 19 June 2013 - 14:25

Witam, mam pytanie odnośnie ISO w iphone 4s. Otóż iphone 4s na 6.13 ma max iso na poziomie 800 (iphone 4 1000, iphone 5 3200), czy w beta ios7 zakres iso został zwiększony? Mozna to sprawdzic klikajac ppm na zdjecie na komputerze

#591 Peczus

Peczus
  • 17 posts
  • SkądOkolice Jawora

Posted 19 June 2013 - 14:52

Hej, ja osobiscie długo się zastanawiałem nad instalacja IOS7, na zdjęciach system ten wydawał się moim zdaniem pstrokaty i taki kolorystycznie inny od tego który do tej pory wszyscy się przyzwyczailiśmy oraz uzywamy... ale mimo wszystko bardzo mi sie spodobał, chętnie bym na nim został lecz prędkość jego pracy na iphone 4 jest niestety troche lepsza od iphona 3g na sofcie 4.2.1. iphone troszke muli, moze nie tak aż strasznie lecz jego pracę nie można nazwać płynną... :)

#592 tomek:P

tomek:P
  • 173 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 19 June 2013 - 18:39

Czy według was iOS 7 beta 1 nadaje się do używania na codzień?

#593 zalceson

zalceson
  • 41 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 19 June 2013 - 19:21

Też mnie kusi zainstalowanie tej bety? Polecacie zainstalowanie i użyuwanie, czy jednak lepiej zostać na 6.1.4?

#594 weniwe_pl

weniwe_pl
  • 136 posts
  • SkądNaas, IE

Posted 19 June 2013 - 19:27

Na iPhone 4 nie polecam do codziennego użytku. Raz ze wolno chodzi, dwa bywały problemy z połączeniami i wiadomościami (iMessage) i trzy mi naprzyklad nie działała żadna nawigacja (Apple Maps, Google Maps, Navigon)

#595 tomek:P

tomek:P
  • 173 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 19 June 2013 - 19:31

Ja testowałem iOS na 4S i działał w miarę OK. Niemniej to nie był mój telefon, nie używałem go jako swojego. Właściciel testowanego 4S miał jednocześnie iP 5 z iOS 6.1.4. Ja natomiast mam iPhone 5 z iOS 6.1.2 z jailbreakiem i wykupionymi kilkoma rzeczami w Cydii. Update do bety oznacza utratę JB do grudnia co najmniej (zazwyczaj JB pojawia się z poślizgiem kilku miesięcy). Dlatego się obawiam i pytam, czy się opłaca i da używać bety na codzień.

#596 dawidnor

dawidnor
  • 984 posts
  • SkądOslo (Asker)

Posted 19 June 2013 - 19:33

Jak wam Panowie dziala iOS 7 na iPhone 5? Jestem ciekawy jak sie sprawuje.

#597 Pablowej

Pablowej
  • 531 posts
  • SkądGdańsk

Posted 19 June 2013 - 20:33

Beta na iPhone 4 strasznie tnie. Szczegolnie wiadomosci i mail. Mam nadzieje, ze to wina bety a nie braku pamieci czy taktowania procesora

#598 Peczus

Peczus
  • 17 posts
  • SkądOkolice Jawora

Posted 19 June 2013 - 20:35

Beta na iPhone 4 strasznie tnie. Szczegolnie wiadomosci i mail. Mam nadzieje, ze to wina bety a nie braku pamieci czy taktowania procesora

Obawiam się że procesor tutaj może być przyczyną...

A jak chodzi na 4S? rownież muli?

#599 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 19 June 2013 - 20:43

Jak wam Panowie dziala iOS 7 na iPhone 5? Jestem ciekawy jak sie sprawuje.

Nie najgorzej. Pewne rzeczy przyśpieszyły, a pewny spowolniły. Od czasu do czasu po wejściu w daną aplikacje, najczęściej systemową to wywala mnie i pojawia się logo "jabłuszka" po kilku sekundach wraca do aplikacji.
Beta jest dość nie stabilna, ale mam nadzieje, że beta 2 będzie już trochę poprawiona.
Ogólnie na iPhone 5 do codziennego użytku się nadaje.
Osobiście będę ją testował, aż do wyjścia oficjalnej wersji, choć wcześniej się zarzekałem, że nie ma sensu.

#600 Quimeen

Quimeen
  • 1004 posts
  • SkądTrzebinia

Posted 19 June 2013 - 20:57

Na iP5 używam od ponad tygodnia i sprawuje się dobrze. Niektóre rzeczy nie działają jak: przypomnienia, kompas w mapach, dodanie numerów do blokowanych, dodawanie do ulubionych itp. Ale do codziennego użytku się nadaje. Jeśli nie macie aplikacji których musicie używać na co dzień to jest spoko, Dzwonić się da, wysyłać smsy, sprawdzać pocztę czy jakąś stronę. Raz dziennie wywali do jabłuszka i się zresetuje. Na iOS6 nie wrócę pomimo wielu wad tej bety. Po prostu teraz poczuł bym się jakbym robił krok w tył.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users