Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#226 dominikkk1

dominikkk1
  • 43 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:42

Nie,nie robie sobie jaj. Czy to ciężko zrozumieć ,że można być w pewnych tematach nowym? 3dni mam ip i pierwszy raz chce zrobić aktualizacje na bete a z tego co widze to piszą tu same snobki które nadużywają ironii (typowi internauci)

#227 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:43

jak wyłączać programy w multitaskingu ?
Pozdr

Paluchem w górę go :)

#228 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:45

Shift+ Aktualizuj. Wybierasz iOS 7 i dalej leci,...

#229 SiWyTM

SiWyTM
  • 190 postów

Nie,nie robie sobie jaj.
Czy to ciężko zrozumieć ,że można być w pewnych tematach nowym? 3dni mam ip i pierwszy raz chce zrobić aktualizacje na bete a z tego co widze to piszą tu same snobki które nadużywają ironii (typowi internauci)

strone wczesniej pisze jak zainstalowac...

#230 sheeple

sheeple
  • 204 postów
  • SkądWarszawa

Wyciekło zdjęcie z miejsca pracy nad iOS 7

#231 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:47

Nie,nie robie sobie jaj.
Czy to ciężko zrozumieć ,że można być w pewnych tematach nowym? 3dni mam ip i pierwszy raz chce zrobić aktualizacje na bete a z tego co widze to piszą tu same snobki które nadużywają ironii (typowi internauci)

Ale nie da się już jaśniej niż to do tej pory opisano.
Pobierasz soft. Linka podać nie mogę. Poszukaj w necie.
Jak już pobrałeś uruchamiasz iTunes. Jeśli masz maca wciskasz alt i jednocześnie aktualizację w iTunes ( nie Odtwórz) , jeśli windows wciskasz shift i jednocześnie aktualizację. Wskazujesz plik z softem, który pobrałeś.

#232 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 11 czerwca 2013 - 17:48

Ogólnie jak na 1 bete jest dobrze,ale na ip4 safari i strony to jedna wielka przycinka,oby to poprawili bo odechciewa sie przeglądania internetu.

#233 JaN008

JaN008
  • 284 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 18:01

Ogólnie na piątce wszystko działa nieźle, ale chciałbym skrócić czas wszystkich animacji, przyspieszyć ten ios. Cóż, poczekamy na kolejne bety oraz na JB. Odnośnie safari jest widoczna poprawa, a wraz z kolejnymi wersjami będzie jeszcze lepiej. Przykład: Sunspider 1.0 iPhone 5 ios 6.1.4 wynik ~ 840ms vs iPhone 5 ios 7.0 beta 1 806 ms

#234 folo69

folo69
  • 40 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 18:16

u mnie podczas ostatniego kroku, to znaczy momentu kiedy chcę zainstalować betę wyskakuje błąd o treści ' nie można zaktualizować iphone, ponieważ to oprogramowanie sprzętowe nie jest z nim zgodne'. Zaznaczam, że odtwarzałem iphona z kopii zapasowej, ale przywróciłem go do poprzednich ustawień, czy to może być z tym związane?

#235 Misi06

Misi06
  • 202 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 18:18

Możliwe, że ściągnąłeś złą wersję softu.

#236 folo69

folo69
  • 40 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 18:30

z tylu iphona mam napisane, że jest to model A1429 i taka też wersje softu ściągnąłem, jakieś inne pomysły co może być nie tak?

#237 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 18:48

Słuchajcie, zainstalowałem iOS 7. Nie mogę zmienić tła na pasku gdzie mam telefon, mail, muzyka, google. Zmienianie tapety nic nie daje, myślałem, że zmiana tapety będzie równoznaczna ze zmianą jakiegoś tematu kolorystycznego. Na wielu zdjęciach w internecie widziałem, że to tło może być lekko przeźroczyste albo w ogóle mieć inny kolor. Wiecie jak to zrobić? [ATTACH=CONFIG]15454[/ATTACH]

#238 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 11 czerwca 2013 - 18:54

Też macie buga z tapetami? Ja do póki nie mam żadnego zdjęcia w mojej galerii, to w ustawieniach nie pojawiają mi się systemowe tapety..., oraz jak mam tego małego screenshota to jest on zrobiony w momencie gdy się otwiera aplikacja "Ustawienia" klawiatura jest trochę mało responsywna, wg mnie system nie nadaje się do codziennego użytku na iPhone 5 wiec na pozostałych może być tylko gorzej ;) ale spokojnie to beta 1 tak zawsze jest przy iOS 6 było podobnie..., jednak 7 bardzo mi się podoba wizualnie i czekam na kolejne bety. W Safari jest Bug z Wikipedią w wersji mobilnej otwiera się wersja desktop...

#239 lespru

lespru
  • 15 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 18:58

Czy wy już czytać nie umiecie? Cofnij się dwie strony do tyłu

Czytać potrafię, cofnąłem się (do tyłu bo inaczej się nie da ;-)) i nic tam nie ma napisane jak się to robi.

dominikkk1 jaja sobie robisz??

Masz zainstalowane i nie widzisz tego ogromu ustawień w centrum sterowania? :D

home x 2, kładziesz baterię na program, który chcesz zamknąć i przesuwasz do góry.

Pytam serio ...

stronę lub 2 wcześniej masz napisane :)

jest tylko napisane, że jest dziwne

Paluchem w górę go :)

Dzięki!

Widzę, że na forum sami fachowcy, ale na konstruktywną odpowiedź to chyba nie za bardzo ...

#240 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 19:06

Lespru ale o co Ci chodzi? W centrum sterowania nic nie skonfigurujesz bo tam kompletnie nic nie ma. Natomiast co do wyłączania programów to napisałem, klikasz 2xhome i palcem przesuwasz do góry program, który chcesz wyłączyć. Coś było ciężkie do zrozumienia? Poza tym jeszcze spójrz co cytujesz i do kogo była skierowana wypowiedź kolegi iPhone 4th i moje pytanie czy robi sobie jaja. Ogarnij to a później miej pretensje bo wszystko pomieszałeś.

#241 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 11 czerwca 2013 - 19:10

zainstalowałem i generalnie nie jestem zachwycony wyglądem. Ale trzeba dać szanse. Myślę że idzie się przyzwyczaić.

#242 Misi06

Misi06
  • 202 postów

Lespru, pobierasz betę iOS 7 z neta, ładujesz to do iphona przez alt + sprawdź aktualizację (mac) lub (win) shift + sa, wybierasz plik z softem i jazda :)

#243 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Słuchajcie, zainstalowałem iOS 7. Nie mogę zmienić tła na pasku gdzie mam telefon, mail, muzyka, google. Zmienianie tapety nic nie daje, myślałem, że zmiana tapety będzie równoznaczna ze zmianą jakiegoś tematu kolorystycznego. Na wielu zdjęciach w internecie widziałem, że to tło może być lekko przeźroczyste albo w ogóle mieć inny kolor. Wiecie jak to zrobić?

[ATTACH=CONFIG]15454[/ATTACH]

Iphone 4 nie dostał fajerwerków graficznych z tapetami zdaje sie

#244 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 11 czerwca 2013 - 19:41

Można poprawić tekst - Ustawienia - Ogólne - Dostępność - Popraw czytelność tekstu (pogrubi czcionkę) oraz Wzmocnij kontrast tła.

#245 lespru

lespru
  • 15 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 19:49

Witam, a jak będą wyglądały aktualizacje ? czy będzie to z poziomu tela (ustawienia ogólne uaktualnienia) czy trzeba będzie wgrywać za każdym razem soft przez itunes (mam dodane urządzenie do konta deweloperskiego) ? Pzdr

#246 konole

konole
  • 412 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2013 - 19:54

Przeklejam z http://myapple.pl/wi...tml#post2130051

Okej, myślę, że część z Was zainteresowana jest, jak działa system.

iPhone 4S, najnowsza beta z przywróceniem z iCloud.

Sama instalacja przebiegła bezproblemowo, chociaż zaraz na początku wyskoczyło mi 10 okienek pod rząd proszących o podanie hasła, a w między czasie wyskoczyło okienko proszące o zalogowanie na Find My Friends, przysłaniając poprzednie, natomiast klawiatura została (sic!). Jakoś udało mi się wybrnąć, aplikacje się ściągnęły i mogłem potestować trochę.

1. Zauważalne są lekkie przycinki przy wychodzeniu / wchodzeniu do aplikacji. Na pewno nie jest to 100% płynne.

2. Wyszukiwarka już nie jest na samym końcu. Teraz wystarczy swipe down. Chyba nie wspominali o tym w prezentacji.

http://i.imgur.com/f08FpWs.png

3. Brak pogody w notification center i nie da się ustawić! :(

4. Przy scrollowaniu smsów występuje dziwny efekt polegający na tym, że wiadomości lekko od siebie odjeżdżają, a przy zatrzymaniu następuje delikatny efekt odbicia się od siebie i powrotu do normalnego stanu. Śmieszna nowość w sumie.

5. Brak dostosowania zewnętrznych aplikacji do nowego designu. Między innymi stara szara klawiatura oraz takie kwiatki:

http://i.imgur.com/c51C93s.png

6. Brak możliwości sterowania odtwarzaczem w multitaskingu (WTF!), trzeba wejść bezpośrednio do odtwarza, albo...

7. Where's my time, album name, song name & controls, Apple :(

http://i.imgur.com/RSA5o8W.png

8. Przy wygaszaniu ekranu jest teraz płynna animacja wygaśnięcia. To samo przy obudzaniu ekranu.

9. Zdarza się, że przy włączeniu aplikacja nie spasowuje się z ekranem i po prawej zostaje prawy pasek tła, który znika dopiero przy pełnym załadowaniu apki (w sensie staje się aktywna na dotyk).

10. Przy wchodzeniu z ekranu blokady bezpośrednio do aplikacji poprzez push notification zdarza się, że górne menu (z zegrem) nie spasowuje się, w efekcie czego do pełnego załadowania są dwa nałożone na siebie (niedokładnie) menu.

http://i.imgur.com/KeZoEHJ.png

11. Push notifications mają spore opóźnienie, albo nie działają wcale, jeśli chodzi o email na exchange (?!)

12. Dodano możliwość logowania na Vimeo / Flickr (w sumie nie pamiętam, czy było dostępne w iOS 6.1)

13. Automatyczne aktualizacje można włączyć / wyłączyć w ustawieniach App Store. Na Notification Center pojawia się powiadomienie o liczbie zaktualizowanych aplikacji.

14. System w moim odczuciu chodzi ciut wolniej. Zdarzają się momenty, że musi trochę pomyśleć, zanim przystąpi do jakiejś akcji, co jest dziwne, bo iP4S jest na prawdę szybkim telefonem.

Jeśli poprawią te bugi i zaoptymalizują sam system do normalnej pracy, to akutualizować na prawdę warto. Zmiany wizualne przy normalnym korzystaniu na plus. Brakuje tylko lekkiego cienia przy czcionkach, bo przy białym tle po prostu nie będzie nic widać...

#247 folo69

folo69
  • 40 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 20:11

jestem już po instalacji i muszę przyznać, że jest to powiew świeżości ze strony apple okraszony cukierkową otoczką niestety, chociaż co kto lubi. Jak dla mnie wygląd nie jest aż tak porywający, ale jest to odskocznia od tego do czego byliśmy przyzwyczajeni i na pewno nie można mu zarzucić, że jest zły, chociaż o gustach się nie dyskutuje. Minimalne lagi, ale to chyba w pierwszej becie było nieuniknione. Po wgraniu muzyki nie pojawiają się okładki, wiadomości przychodzące w immesage zakrywają status ' dostarczona/odczytana', i są to chyba jak na razie niedopracowania, które raza najbardziej. ktoś coś jeszcze wyłapał?

#248 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 11 czerwca 2013 - 20:24

Na zablokowanym ekranie jest problem z suwakiem od głośności muzyki,czasami działa,czasem brak reakci a jeszcze nastepnym razem po dotknięciu go sam lata jak głupi w prawo i lewo.tez tak macie?

#249 folo69

folo69
  • 40 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 20:27

ja na 5 nic takiego nie zauważyłem

#250 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 20:27

Moje odczucia po dniu używania bety iOS7 na iPhone 5. 1. Animacje niby ładne do patrzenia, jednak czasami chciałbym aby były "szybsze", tak żeby coś zrobić w biegu. 2. Zdecydowanie mi się nie podoba nowy iPod. gdzie jest coverflow? obecnie "tryb poziomy" to dość dziwny zbitek albumów. Gdzie stare, dobre i sprawdzone kontrolki do obsługi muzyki? gdzie stara lista wykonawców? Zdecydowanie w tym miejscu "lepsze" jest wrogiem dobrego. 3. Czasami po wciśnięciu home albo sleep/wake button telefon się nie wybudza. Ale to pewnie bug betowy. 4. Ikonki.. ileż to już się wylało na ich temat:) mnie tam ni to ziębi ni grzeje. źle nie wygląda, razi mnie tylko ikonka Safari i ustawień (bo lubiłem poprzednie). 5. Jeszcze nie wszystkie aplikacje firm 3cich działają. Wywala mi np. Filmweb. Mimo to, jak na pierwszą betę jestem pozytywnie zaskoczony. 6. Spotlight teraz nie jest oddzielnym ekranem po skrajnej lewej stronie, ale odpalamy go zjeżdżając palcem w dół (na górze pojawia się wówczas belka z wyszukwianiem). Moim zdaniem średnie rozwiązanie, bo dziś już kilka razy mi się włączył przypadkowo. 7. Foldery na plus, bo wreszcie mogę tam wrzucić tyle, ile chcę. Mam nadzieję tylko, że zmienią ich wygląd do jesieni; póki co jest to nijaki szary klocek. 8. Control Center bardzo ok, osobiście prawie nigdy nie przełączam się między trybem 2G/3G, więc nie jest to dla mnie "kompletnie bezużyteczne narzędzie" jak niektórzy tu pisali.. Dla mnie najważniejsze WiFi, Bluetooth przed wejściem do samochodu i latarka:) 9. W notification center brakuje mi graficznego przedstawienia pogody (obecnie jest to tekst "głównie bez chmur w tej chwili"). Fajnie wygląda kalendarz. 10. Bateria leci szybko.. ale mam wrażenie, że mój egzemplarz jest wyjątkowo nieudany pod tym względem; na iOS6 też zdarzało mi się zużywać po 150% baterii dziennie przy intensywnym używaniu. Mimo wszystko, jak na pierwszą betę system jest zaskakująco stabilny (np w porównaniu do iOS5, którego praktycznie nie dało się używać). Jak dopieszczą, to jestem na tak :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych