Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Blackberry Z10 vs iphone 5 - bateria, niezawodność?

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Clevland

Clevland
  • 416 posts

Posted 05 June 2013 - 22:20

Planuję zakup nowego telefonu w miejsce Galaxy SII. (Noszę równocześnie iphona 4). Z tego względu że Samsungi SIII i SIV są za duże a wersja SIV mini jeszcze nie weszła i nie wiadomo jaki przyjmie kształt, na razie odchodzę od Samsunga. Rozważam kupno Blackberry Z10 albo ewentualnie iphona 5. Różnica ip5 do ip4 jest dla mnie bardzo niewielka. Zastanawia mnie czas pracy Z10 i jego niezawodność. W przypadku iphona 5 wiem czego się spodziewać. Czytałem różne testy, ale relacje użytkowników to co innego.

#2 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 06 June 2013 - 06:50

W przypadku BB Z10 mozesz sie spodziewac tego, ze nie masz takiej ilosci softu, sa podobe appki. Co do samego terminala to nie przypadl ludziom do gustu az tak bardzo. Pytanie ie firma RIM jeszcze pociagnie z takim podejsciem wypuszczania zacofanych terminali na rynek - nie jest zle ale hardware w srodku do najnowszych nie nalezy a trzeba za urzadzenie slono zaplacic. Mialem nie jedno BB i przyznam ze BB bylo BB kiedy jechalo po BIS. Teraz masz normlan transmisje po sieci macierzystej i tyle. Terminal zrobil sie jak kazdy smartfon ogolnomultimedialny bym to tak nazwal. Wybralbym iPhona nie ze wzgledu, ze kazdy go ma tylko ilosci Softu na niego i akcesoriow roznej masci...

#3 dawidnor

dawidnor
  • 984 posts
  • SkądOslo (Asker)

Posted 06 June 2013 - 07:25

BB raczej nie zbyt etuzjastycznie przyjal sie na rynku. Jesli masz fundusze by kupic iPhone 5, wez iPhone. Jak kolega wyzej- ilosc aplikacji, responsywnosc i szybkosc samego systemu, przewyzsza BB. I najwazniejsze- bardzo dlugie wsparcie ze strony producenta. Aktualizacje przez kilka lat;) Wszystko to mowi samo za siebie. Polecam rowniez Nokie Lumie 920 lub HTC One ktory zbiera bardzo sobre recenzje. Lumia 920: http://myapple.pl/ja...umia-920-a.html HTC One: http://myapple.pl/ja...vs-htc-one.html

#4 Clevland

Clevland
  • 416 posts

Posted 06 June 2013 - 11:54

Htc One- ciekawy pomysł.
Podoba mi się to, że menu, to coś więcej, niż same ikony jak ma to miejsce w iphonie.
Kwestia do przemyślenia to wielkość.
Z zewnątrz ładny.
Istotna jest żywotność baterii.

Sony Xperia Z- za duży. Ekran zamglony.

Nokia 920- waga sadza na tyłek- 182g. Noszę dwa telefony, to byłoby przegięcie.

Z10- ciekawy, ale.... nie wiem czy dopracowany.
Oczywiście może być gorzej niż w przypadku iphona 5- "pryszczyca", problemy baterią, problemy z serwisem R w tym np. (brak telefonów na wymianę).

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users