Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 4 - "Ładowanie nie odbywa się"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 magiel

magiel
  • 15 postów

Napisano 05 czerwca 2013 - 06:44

Witam, Przegladałem forum i znalazłem temat o nieładowaniu się ipada po podłączeniu do MacBooka. [ATTACH=CONFIG]15289[/ATTACH] Mój problem jest taki, iż jak podłączam mojego iPada do ładowania normalnie do gniazdka, to często widnieje napis "Ładowanie nie odbywa się", dziś rano na ekranie był żółty trójkat i napis że akcesorium nie obsługuje ładowania. iPada kupiłem w iSpocie od razu po premierze, nie ma z nim żadnych problemów odprocz ładowania. ładowarka jest oczywiscie oryginalna. Co z tym fantem zrobić? ps. moj iPhone 5 wyladował w serwisie po kilku dniach użytkowania i siedzi w nim juz ponad tydzien :/ to jest chyba ostatni produkt jaki u nich kupiłem ze wzgledu na awaryjność i problemy w użytkowaniu :/

#2 magiel

magiel
  • 15 postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 14:51

czy jestem z tym samotny ? :D

#3 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 06 czerwca 2013 - 15:24

Spróbuj otworzyć go na czysto bez przywracania kopii zapasowej.jeśli nie pomoże to gwarancja.Przy podłączeniu ładowarki do iPada spróbuj poruszać koncówką na wszystkie strony,może coś nie styka.

#4 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 czerwca 2013 - 15:31

Sprawdź na innym kablu i na innej ładowarce. Ładowarka musi mieć 10 lub 12 watt.

#5 magiel

magiel
  • 15 postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 20:46

Mam oryginalną ładowarke Lightening do niego z zestawu i ładowarke od iPhone 5. #edit na oryginalnym kablu od iPada na jednym styku widać jakby ślad po zwarciu. moim zdaniem przy 12W jest to niemozliwe ale wyraznie widać slad jakby przepalenia a wokół tego styku jest leciutenko widoczny slad przypalenia

#6 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 czerwca 2013 - 22:36

Tym złączem płynie prąd o natężeniu 2 Amperów, więc nadpalenia są możliwe. Spróbuj z ładowarką od iPada i przewodem z iPhona 5, może przewód się uszkodził.

#7 przemek.warszawa

przemek.warszawa
  • 20 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 15:10

Reklamowałes może kabel? Dokładnie to samo mnie spotkało, sprzedawca stwierdził ze nie jest gwarantem w tej produktu i mam się zwrócić do appla... Zastanawiam się z którego serwisu skorzystać żeby mnie nie zlali.

#8 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 19:09

Czytam i nie wierze.... Było na forum pierdyliard razy !!! Wydajność prądowa portu USB w laptopie ( lub ładowarka od iPhone'a ) jest zbyt mała do jednoczesnego ładowania akumulatora i nnormalnej pracy urządzenia. I w tej sytuacji iPad ładuje sie TYLKO wtedy, kiedy wygaszony jest ekran. Naciśnięcie 'home' lub 'sleep' i wybudzenie ekranu powoduje pojawienie się na ekranie informacji 'ładowanie nie odbywa się'. To bardzo łatwo sprawdzić. Wystarczy sprawdzić poziom naładowania akumulatora, podłączyć na pół godziny do laptopa i sprawdzić poziom akumulatora ponownie. Oryginalna ładowarka do iPada dostarcza więcej energii i tego problemu nie ma. Radzę zacząć od sprawdzenia ładowania z oryginalną ładowarką od iPada ( nie iPhone'a ) i na sprawdzonym kablu.

#9 matgru

matgru
  • 99 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 20:25

Czytam i nie wierze.... Było na forum pierdyliard razy !!!
Wydajność prądowa portu USB w laptopie ( lub ładowarka od iPhone'a ) jest zbyt mała do jednoczesnego ładowania akumulatora i nnormalnej pracy urządzenia. I w tej sytuacji iPad ładuje sie TYLKO wtedy, kiedy wygaszony jest ekran. Naciśnięcie 'home' lub 'sleep' i wybudzenie ekranu powoduje pojawienie się na ekranie informacji 'ładowanie nie odbywa się'. To bardzo łatwo sprawdzić. Wystarczy sprawdzić poziom naładowania akumulatora, podłączyć na pół godziny do laptopa i sprawdzić poziom akumulatora ponownie.
Oryginalna ładowarka do iPada dostarcza więcej energii i tego problemu nie ma.

Radzę zacząć od sprawdzenia ładowania z oryginalną ładowarką od iPada ( nie iPhone'a ) i na sprawdzonym kablu.

Ale autor ma problem z ładowaniem z kontaktu, oryginalną ładowarką. Objawy są właśnie takie jak po podłączeniu iPada do laptopa.

#10 magiel

magiel
  • 15 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 19:58

Kolego, czytaj ze zrozumieniem dobrze? Chodzi o ładowanie z kontaktu a nie z laptopa. A jak nie umiesz czytać to sie nie wypowiadaj.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych