Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod classic i debilne wgrywanie muzyki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 polemnik

polemnik
  • 22 postów

Napisano 06 października 2007 - 19:36

Witajcie.. Dzisiaj kupiłem classica i jak narazie poznałem tylko sposób wgrywania muzyki przez itunes.. Niestety ale baaardzo mi to nie odpowiada, mam pełno niepodpisanych (Bez tagów itp) kawałków na dysku , i jak je wrzucam to mi sie robi maaasa albumów.. Jest jakaś możliwośc żeby wrzucać jak na creativach ? Folder, wrzucamy do niego co chcemy i jazda ? pozdrawiam

#2 Dobiasz

Dobiasz
  • 273 postów
  • SkądBerlin, DE

Napisano 06 października 2007 - 19:50

Witajcie..
Dzisiaj kupiłem classica

Do 14 dni możesz oddać ;-)

#3 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 06 października 2007 - 19:51

Oczywiście, że jest. W iTunes nazywasz tylko jakoś artist, album, genre. Wtedy po wgraniu na Ipod'a dostajesz takie samo szeregowanie jak w nazwach, które stworzyłeś. Możesz oczywiście zaznaczyć ile chcesz utworów i zmienić im artystę, album albo typ muzyki, jak chcesz.

#4 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 października 2007 - 20:33

najwyzszy czas zaczac dbac o porzadek.

#5 polemnik

polemnik
  • 22 postów

Napisano 06 października 2007 - 20:36

przy 80 gb muzyki .. :(

#6 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 06 października 2007 - 20:42

Zarwać 1 weekend;)

#7 BLV

BLV
  • 24 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 października 2007 - 20:44

Zrob sobie listy odtwarzania.

#8 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 06 października 2007 - 20:45

Jak to ktoś ładnie ujął... iPod służy do słuchania muzyki a nie plików ;) Raz zrobiony porządek naprawdę procentuje w przyszłości.

#9 polemnik

polemnik
  • 22 postów

Napisano 06 października 2007 - 21:09

czas to zrobić :) zaczynam od poniedziałku sukcesywnie.. zobaczymy co z tego wyjdzie. a takie pytanie poza tematem: jak mam classica podpiętego do kompa jak wyłączyć żeby się nie świecił tylko ładował ? bo jak go podpinam odrazu sie synchronizuje..

#10 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 06 października 2007 - 21:13

To jest właśnie wspaniałość iPoda - automatyczna synchronizacja. A jak ją wyłączycc, to szczerze mówiąc nie mam pojęcia.

#11 polemnik

polemnik
  • 22 postów

Napisano 06 października 2007 - 21:27

i jeszcze jedno pytanie do Was koledzy ;))
http://allegro.pl/it...0gb_czarne.html < czy coś takiego bedzie pasowało na classica ? bo musze jak najszybciej cos kupic do ochrony jego powierzchni..

#12 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 października 2007 - 21:32

nie sądzę - classic będzie w tym trochę latał, bo jest cieńszy

#13 polemnik

polemnik
  • 22 postów

Napisano 06 października 2007 - 21:35

nie sądzę - classic będzie w tym trochę latał, bo jest cieńszy

a tak na szybko nic by nie było ? oprócz skarpetki xD

i co z tym podświetlenim podczas podpięcia do kompa ? ciągle mi sie podswietla i jest napis:Podłączon wysuń przed odłączeniem

#14 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 06 października 2007 - 21:55

a takie pytanie poza tematem: jak mam classica podpiętego do kompa jak wyłączyć żeby się nie świecił tylko ładował ? bo jak go podpinam odrazu sie synchronizuje..

W iTunes wybierasz z sidebara iPoda i odznaczasz okienko "Automatically Sync..." na dole.

EDIT: A to drugie, to tak się nie da. Świecić się będzie, żebyś kliknął "wysuń" przed odłączeniem. Da się jedynie wyłączyć automatyczną synchronizację.

#15 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 października 2007 - 22:10

na win to bedzie "manually manage music and video"+"enable disk use", chyba ze cos sie zmienilo ostatnio. jak wyswietla nie odlaczaj to tez sie laduje.

#16 kwieto

kwieto
  • 640 postów

Napisano 06 października 2007 - 22:34

czas to zrobić :) zaczynam od poniedziałku sukcesywnie.. zobaczymy co z tego wyjdzie.
a takie pytanie poza tematem: jak mam classica podpiętego do kompa jak wyłączyć żeby się nie świecił tylko ładował ? bo jak go podpinam odrazu sie synchronizuje..

można ustawić to w preferencjach iTunes

#17 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 października 2007 - 07:20

migrena - zmieniło się tyle, że teraz na win iTunes też jest po polsku ;]

#18 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 07 października 2007 - 10:00

ja widze dwie rady, zapoznaj sie z tematem ipod pierwsze kroki (robilem go za czasow ip 5.5 g ale mam nadzieje ze aktulanosc w wiekszosci wypadkow zachowal) (link w moim podpisie), polecam zakupic tylko folie na ipoda, super sluzy i ipod ma wymiary jakie mial (moje subiektywne zdanie), choc nie wiem czy na nowe ipody w ogole sa folie

#19 polemnik

polemnik
  • 22 postów

Napisano 07 października 2007 - 10:33

http://allegro.pl/it..._6sztbonus.html o tym mówicie ?

#20 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 07 października 2007 - 11:25

na win to bedzie "manually manage music and video"+"enable disk use", chyba ze cos sie zmienilo ostatnio.

No tak, prawda. Cytowalem z pamięci, pomyliłem się ;)

polemnik -> Ja na iPoda mam skarpetkę. Dobrze służy i fajnie wygląda. Ale wybierz sobie co tam chcesz i co ci odpowiada, bo tu ilu użytkowników, tyle porad będzie ;)

#21 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 07 października 2007 - 11:44

@hazreth masz racje, jesli chodzi o folie to polecam belkina ladnie sa dopasowane bo teraz mam jakas nie fimowa (jak sylicon w hmv kupowalem to byla w opakowaniu) nie jest tak ladnie spasowana jak belkin i jest ciensza

#22 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2007 - 12:53

zeby zniknal napis nie odlaczaj ale by sie ladowal po prostu zaznaczasz "eject ipod" co do porzadku to naprawde polecem go zrobic ja zarwalam pare weekendow ale jakie sa efekty.... :D co do pokrowca mozna przeciez kupic pasujacy do ipoda 5.5 gen bo wymiary ma takie same, albo w media markt lub w empiku sa silikonowe pokrowce po 80 zł

#23 damien.scissorhan

damien.scissorhan
  • 1 postów

Napisano 07 października 2007 - 23:55

ja korzystam z automatycznej synchronizacji na iPod nano 2 GB ,ale na iPod classic 160 wylaczylem synchronizacje (w iTunes w summary iPoda zaznaczasz 'manually manage music') ,bo w komuperze mam 80 GB wiec odciazam go i muzyke trzymam w iPodzie

#24 ewellus15

ewellus15
  • 1 postów

Napisano 29 lipca 2008 - 14:53

Jak właściwie wgrać na to muzykę? Kupiłam właśnie też iPod clasic ale nie mogę wgrać muzyki :confused: niby ściągnęłam ten iTunes i podłączam do USB ale nie wyświetla mi się właśnie to,że mogę tam wgrać muzykę tylko pisze że potrzebne jest oprogramowanie a ja nei dostalam żadnej płyty lub czegoś z tym właśnie.. a jeżeli wykasuje iTunes i podlączę normlanie iPoda do USB to mi działa. Może ktoś pomóc.? :)

#25 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 lipca 2008 - 18:47

masz orginalnego ipoda?
Identyfikowanie modeli iPodów
zainstaluj najnowsze itunes. na forum sie dostalas wiec internet masz. itunes i instrukcja obslugi sa nastronie apple. podstawy obslugi ipoda sa w przyklejonym temacie "pierwsze kroki".

ps gratuluje reanimacji tematu sprzed prawie roku. doktor frankenstein bylby dumny.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych