Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z ekranem/rzekomo uszkodzenie płyty głównej.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 bidull

bidull
  • 4 postów

Napisano 25 maja 2013 - 09:14

Witam serdecznie, Mój problem polega na tym iż jakiś tydzień temu mój telefon uległ zawilgoceniu podczas jazdy motocyklem w deszczu. Cała akcja z telefonem wyglądała następująco, telefon został zawilgocony lecz nie utopiony żeby nie było, wyłączył się sam, został dokładnie wysuszony włączony przez podłączenie do iTunes, ponieważ przycisk uśpienia nie chciał reagować, natomiast wszystko inne zadziałało właściwie i grało, niestety dwa dni później telefon się rozładował absolutnie i po podłączeniu nie chce już zastartować ekran, po oddaniu do serwisu(nie autoryzowanego tylko takiego ogólnego), który ponoć podłożył do sprawdzenia inny ekran, stwierdził że uszkodzona jest płyta główna. Czy może ktoś miał tego typu sytuacje i jest w stanie potwierdzić tezę serwisu? Dziękuję za wszelkie sugestie i pomocne rady.

#2 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 26 maja 2013 - 13:01

Nic nie wskóramy na odległość, aczkolwiek telefon mógł wpaść do wanny na parę sekund po czym do końca żywota działać sprawnie, tak samo mógł być zawilgocony leżąc przy plaży i zostać trupem. Różne są przypadki, nie ma jednogłośnej tezy. Jakie masz dokładne objawy? Włącza się? Wykrywa komputer? Ekran lekko się podświetla (sprawdź w ciemności) czy kompletna klapa? O ile się włącza to dotyk reaguje? Podaj jeszcze model jaki posiadasz.

#3 bidull

bidull
  • 4 postów

Napisano 26 maja 2013 - 22:44

Zatem chodzi o model 4, telefon włącza się przez podłączenie go do źródła prądu, itunes też go widzi, dotyk reaguje bo nawet mogę nim robić zdjęcia, dochodzą również imessage i powiadomienia np facebookowe ale nie można się do mnie dodzwonić, nie działa ekran oraz przycisk power/sleep. Odnośnie tego czy się podświetla ekran to jutro dokładnie napiszę ponieważ nie mam dzisiaj telefonu pod ręką. Napiszę jutro odnośnie samego wyświetlacza...

#4 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 27 maja 2013 - 11:47

Dźwięki są ? Jak odłączysz telefon od kabla to się wyłącza, czy trzyma dalej na baterii? I ostatnie pytanie, grzeje się ?

#5 bidull

bidull
  • 4 postów

Napisano 27 maja 2013 - 14:34

Po odłączeniu nadal działa, co dziwne po wyjęciu kary sim, gdy jest w zasięgu wi-fi nadal otrzymuję imessage, zamiast sms na inny telefon nie będący iphonem. Dźwięki jak najbardziej są, nawet dźwięk migawki aparatu. I nie grzeje się, zachowuję się zupełnie normalnie prócz działania ekranu i przycisku "uśpienia". Wieczorkiem napiszę czy choć trochę wzbudza się ekran.

#6 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 27 maja 2013 - 15:46

Imessage pewnie dostajesz po adresie email, nie na numer stąd bez sim działa (jak np. Ipad czy Ipod touch). Skoro wszystko jak mówiłeś zachowuje się okej, to na 90% cewka od lcd. Już niezależnie od tego, masz na 90% moduł do wymiany, aczkolwiek możliwe jest również, że cewka przy złączu mogła odpaść. Daj znać czy się podświetla

#7 bidull

bidull
  • 4 postów

Napisano 27 maja 2013 - 16:47

Dam znać jak tylko dotrę do domu. Myślę zatem, że za około godzinę...

- - - Połączono posty - - -

No dobra, niestety chyba niestety ekran nie podświetla się wcale...

#8 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 27 maja 2013 - 18:38

Skąd jesteś ? Możesz jeszcze oddać telefon do sprawdzenia, około 30zł to kosztuje w serwisach gdzie robią iphone, sprawdzą płytę główną.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych