Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone Black Screen of Death

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 06 października 2007 - 05:10

Witam, Ostatnio dwa razy zdarzylo mi sie doswiadczyc BSOD przy dluzszym uzywaniu telefonu. Nie bylo jakiejs widocznej przyczyny, po prostu po odblokowaniu wyswietlal sie jedynie gorny pasek i czarne tlo. Czy ktos mial podobne problemy? I przede wszystkim - czy jest na to jakas rada?

#2 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 06 października 2007 - 07:20

Z reguly wina Summerboard 2.11. Dlatego zdecydowalam sie odinstalowac.
  • Nymite lubi to

#3 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 października 2007 - 09:45

Raz mi się tak zawiesił summerboard, że telefon się uruchamiał 10 min. Pomogło jedynie wgranie od nowa frimware-u.

#4 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 06 października 2007 - 13:32

Tak troche podejrzewalem, ze pewnie przez to :(. No nic, w takim razie odinstaluje i sprawdze. Dzieki za info!

#5 AxelVax

AxelVax
  • 354 postów

Napisano 06 października 2007 - 15:28

tez co jakis czas miewam ten problem.. mam Summerboard.. hmm czy tylko on potrafi przewijac ikonki?

#6 danki

danki
  • 133 postów
  • SkądWien/Bialystok

Napisano 06 października 2007 - 15:48

i u mnie jest podobny problem nie taki dokuczliwy ale np. przy wymianie karty pojawia sie wlasnie czarny ekran, Odinstalowanie SummerBoard rozwiazuje ten problem

#7 AxelVax

AxelVax
  • 354 postów

Napisano 06 października 2007 - 18:24

ja jeszcze zauważyłem ten problem, jesli używa się wtyczki 'services' i włącza/wyłącza edge lub bluetooth (nie pamiętam, które.. może oba :P)

#8 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 października 2007 - 18:55

ja jeszcze zauważyłem ten problem, jesli używa się wtyczki 'services' i włącza/wyłącza edge lub bluetooth (nie pamiętam, które.. może oba :P)

mam ją, używam (SB jest też zainstalowany) i jeszcze nie wystąpił u mnie opisywany objaw

#9 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 07 października 2007 - 00:30

Przypuszczam, ze pewnie chodzi o kombinacje "Services" plus SummerBoard.

---- Dodano 07-10-2007 o godzinie 01:31 ----
Tak czy siak, po deinstalacji SummerBoard iPhone dziala zauwazalnie szybciej i (miejmy nadzieje) bezawaryjnie.

#10 AxelVax

AxelVax
  • 354 postów

Napisano 07 października 2007 - 03:23

rzeczywiście zauważyłem spowolnienie.. juz raz rozwazalem czy go nie odinstalowac, bo i tak podoba mi sie poki co domyślny skin.. tylko gorzej z nadmiarowymi ikonkami.. zerkne na springboard ;)

#11 KromuS

KromuS
  • 184 postów
  • SkądEłk / Ostrołęka

Napisano 07 października 2007 - 15:38

nie jestem do końca pewien czy to chodzi o to co u mnie się pojawiło dwukrotnie, otóż miałem coś takiego że pokazywał się tylko dock, ale wystarczylo zablokowac i odblokowac telefon iw szytsko bylo w jak najwiekszym porzadku no i jeszcze jedna sprawa, jak uzywalem telefonu ok tydzien bez resetowania, dzialy sie rozne rzeczy typu dzialajaca tylko jedna aplikacja na raz (gdy sluchalem muzyki, przy probie uruchomienia innej aplikacji, np Safari, albo wylaczaly sie obie, albo jedna, najczesciej jednak obie ...), jednakze restart telefonu zalatwial sprawe ...

#12 DaMan

DaMan
  • 123 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2007 - 17:41

dokladnie chodzi o opcje EDGE, przy zmianie statusu wyswietla BSOD, ale wystarczy restart i po chwili znowu wszystko gra. Proponuje zostawic EDGE w spokoju ;)

#13 rattkin

rattkin
  • 112 postów

Napisano 07 października 2007 - 19:17

Tak, Services + SummerBoard + EDGE jest na razie buggy.

#14 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 października 2007 - 15:15

Dzis mialem dziwne zawieszki 1 minutowe przy odblokowywaniu ekranu lub uruchamianiu dowolnej aplikacji. Gdyby ktos z was mial ten problem zrobcie reinstalacje BSD subsystem odrazu pomaga.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych