Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sygic GPS Navigation: All regions FREE kto korzystał? Opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lukas_pk

Lukas_pk
  • 127 postów

Napisano 21 maja 2013 - 22:16

https://itunes.apple...d585193266?mt=8

Mam kilka pytań:
1. czy ktoś z Was korzystał z tej aplikacji Sygic GPS Navigation: All regions?
2. Jak to działa czy rzeczywiście po 7 dniach trzeba wykupić licencje? Jeśli tak to ile ona kosztuje?
3. Jak się sprawuje i czy jest w niej polski głos?

Jeszcze nie pobrałem bo mój internet śmiga dość kulawo za co odpowiedzialny jest zasięg z play ;( Dajcie znać bo tak bardzo nawigacji nie potrzebuje na już ale wakacje zbliżają się z każdym dniem a że do Czech mam stosunkowo blisko jakiś wypad można zaliczyć ale jak ma się okazać że w końcu to ściągnę a pojadę w innym terminie a 7 dni minie od uruchomienie w celu zobaczenia i przetestowania co wtedy :(
Dzięki za info :)

#2 Zibi007

Zibi007
  • 12 postów

Napisano 22 maja 2013 - 09:21

Witam Mam kupioną wersje Polska + Europa Wschodnia. Od czasu do czasu na ich stronie są różne promocje (ja załapałem sie na 2 za 1, więc ze znajomym kupiliśmy tę aplikację za pół ceny - w moim przypadku 15Euro). Wersja 7 dniowa przestanie działać po 7 dniach. W aplikacji jest polski głos i bardzo płynnie mówi. Moim zdaniem jedna z lepszych aplikacji i ma wiele plusów: - możesz instalować na wielu urządzeniach iOS z tym samym Apple ID, - update map za darmo (na zawsze, a nie na rok jak w przypadku AM i innych) - mapy offline i wiele wiele innych dodatków Pozdrawiam Zibi

#3 oxide20

oxide20
  • 18 postów

Napisano 18 lipca 2013 - 10:22

Problem z Sygic w appstore!!! Witam, Od niedawna stałem się posiadaczem iphone'a 5. Z appstora ściągnąłem sobie nawigacje sygic europe. Po 7 dniach, gdy licencja wygasła postanowiłem kupić licencję lifetime. [ATTACH=CONFIG]16069[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]16070[/ATTACH] Po zakupie niestety usługa voice guidance+ nadal nie działała. [ATTACH=CONFIG]16071[/ATTACH] Na załączonych screenach widać, że mam zakupioną licencję oraz w itunes w historii zamówień widnieje kwota 29 euro za transakcję. Wyczytałem w supporcie na sygic.com, że przyjdzie mail z instrukcjami jak aktywować. Niestety mail nie przychodził i postanowiłem próbować dalej... wszedłem w ustawienia -> połączenia i zalogowałem się za pomocą facebooka. W między czasie kliknąłem na restore żeby zobaczyć czy coś pomoże. Efekt jest taki, że licencja jakby się straciła, a w itunes nabiło mi podwójnie kwotę 29 euro ;/ Idzie jakoś to cofnąć? pomóżcie! Jak odzyskać podwójnie naliczoną kwotę?

#4 wysoki86

wysoki86
  • 229 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 15:32

Dziś wyszła nowa wersja Sygic (13.2.0). Wszystko fajnie, ale niestety mam problem z aktywacją usługi VoiceGuidance. Mam wykupioną licencję dozywotnią na Europę. Nowa wesja bez problemu ją wykryła. Ale niestety na ekranie mapy figuruje napis "wersja próbna wygasła" i nawigacja działa jakby tak było (czyli jest w 2D i bez głosu). Wiem, że zasada obowiązująca w Apple jest taka, że aby przywrócić zakupy należy ponownie kupić tą samą usługę. Ale tu tego zrobić nie mogę, bo jest tylko przycisk "kupione". Jakieś pomysły? Sugestie?

#5 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 18:50

Dziś wyszła nowa wersja Sygic (13.2.0). Wszystko fajnie, ale niestety mam problem z aktywacją usługi VoiceGuidance. Mam wykupioną licencję dozywotnią na Europę. Nowa wesja bez problemu ją wykryła. Ale niestety na ekranie mapy figuruje napis "wersja próbna wygasła" i nawigacja działa jakby tak było (czyli jest w 2D i bez głosu). Wiem, że zasada obowiązująca w Apple jest taka, że aby przywrócić zakupy należy ponownie kupić tą samą usługę. Ale tu tego zrobić nie mogę, bo jest tylko przycisk "kupione". Jakieś pomysły? Sugestie?

Usuń aplikację i zainstaluj ponownie.

#6 oxide20

oxide20
  • 18 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 14:27

Jak kolega wyżej mam problem po ostatniej aktualizacji sygica, też wykupiłem licencje na europe, ale nie mogę z niej skorzystać... na ekranie początkowym prosi o wybranie regionu w jakim będzie używana nawigacja, wybieram region i przechodzę do zarządzania mapami, instaluje mapy daje "kontynuuj" i z powrotem każe mi wybrać region i tak w kółko... jak usunąć i zainstalować ponownie aplikacje, żeby nie ściągnęło mi znowu pieniędzy? przy zakupie tak namieszali z tymi licencjami, że ściągnęło mi podwójnie pieniądze, ale na szczęście je odzyskałem... na appstorze w purchased mam tylko sygic gps navigation: all regions, a licencję 30 euro za europe wybrałem z poziomu aplikacji. Czy jak usunę ją i pobiorę ponownie z purchased, to automatycznie wykryje mi, że kupiłem europe?

#7 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 17:31

Na 7.0.3 ten badziew nie działa. Sprawdzone na 5 urządzeniach.

#8 oxide20

oxide20
  • 18 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 22:02

mam nadzieje, że sygic coś z tym zrobi, bo nie po to wydałem 30 euro, żebym nie mógł z tego korzystać...

#9 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 10:51

mam nadzieje, że sygic coś z tym zrobi, bo nie po to wydałem 30 euro, żebym nie mógł z tego korzystać...

Napewno. To powszechny problem. Pytanie tylko jak długo im to zajmie...

#10 wysoki86

wysoki86
  • 229 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 19:28

Na stronie supportu Sygica jest informacja o dużej ilości skarg otrzymanych w związku z problemami z licencją w wersji 13.2. Obiecują że pracują intensywnie nad rozwiązaniem. Pozostaje czekać na update.

#11 oxide20

oxide20
  • 18 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 17:51

Wiadomo już coś na temat jakiegoś update'a? Trochę już minęło czasu :)

#12 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 22 listopada 2013 - 14:41

Ja mam pytanie z innej beczki. Kupiłem najpierw Sygic Polska i aplikacja zajmuje ~550 mb. Pózniej była fajna promocja i kupiłem całą Europę. Obecnie jestem na Słowacji i ściągnąłem mapy PL i Słowacji. Obie mapy i aplikacja zajmują ~270 mb. Zastanawiam się czy nie zostawić tylko tej wersji aplikacji a Polska usunąć. Szkoda miejsca, wersja Euro dobrze prowadzi, w szczegółach map też nie zauważyłem różnicy. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tej kwestii?

#13 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 23 listopada 2013 - 12:05

Ja mam pytanie z innej beczki. Kupiłem najpierw Sygic Polska i aplikacja zajmuje ~550 mb. Pózniej była fajna promocja i kupiłem całą Europę. Obecnie jestem na Słowacji i ściągnąłem mapy PL i Słowacji. Obie mapy i aplikacja zajmują ~270 mb. Zastanawiam się czy nie zostawić tylko tej wersji aplikacji a Polska usunąć. Szkoda miejsca, wersja Euro dobrze prowadzi, w szczegółach map też nie zauważyłem różnicy. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tej kwestii?

Ja też mam obie (tzn: 1 i 2) i zostawiłem tylko Europę (tymbardziej, że można wybrać, które regiony instalujemy).

#14 oxide20

oxide20
  • 18 postów

Napisano 28 listopada 2013 - 19:08

Panowie, mam nadzieje, ze ktoś mi pomoże... jak wiadomo ostatni update sygica przysporzył wiele kłopotów, nie czekając na update błędów chciałem spróbować reinstalacji sygica. Pobrałem ponownie apke z appstora, wszystko się zainstalowało pomyślnie, co więcej nawigacja działała normalnie. Problem w tym, że zakupu dokonałem z poziomu aplikacji, więc samą aplikacje pobrałem za free. Teraz sprawa wygląda tak, że z reinstalowanej aplikacji mam wersję trial na 7 dni. Po zalogowaniu na to samo konto co poprzednio w sygicu, nadal mam wersję trial mimo iż wcześniej wydałem na europę 30 euro...

#15 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 29 listopada 2013 - 13:09

Panowie, mam nadzieje, ze ktoś mi pomoże... jak wiadomo ostatni update sygica przysporzył wiele kłopotów, nie czekając na update błędów chciałem spróbować reinstalacji sygica. Pobrałem ponownie apke z appstora, wszystko się zainstalowało pomyślnie, co więcej nawigacja działała normalnie. Problem w tym, że zakupu dokonałem z poziomu aplikacji, więc samą aplikacje pobrałem za free. Teraz sprawa wygląda tak, że z reinstalowanej aplikacji mam wersję trial na 7 dni. Po zalogowaniu na to samo konto co poprzednio w sygicu, nadal mam wersję trial mimo iż wcześniej wydałem na europę 30 euro...

How do I transfer my Sygic purchase to a new device? : Sygic Support Nowe urządzenie, ale do nowej instalacji też powinno pasować.
Jeśli mapa nie aktywuje się automatycznie napisz do supportu: http://help.sygic.co...us_requests/new

#16 wysoki86

wysoki86
  • 229 postów

Napisano 17 grudnia 2013 - 08:54

Gdyby ktoś miał wciąż kłopoty z licencją po aktualizacji do wersji 13.2 poniżej wstawiam odpowiedź z supportu Sygica. Mi pomógł pierwszy sposób.

First of all, please make sure you are connected to Sygic with your Sygic account email address in Sygic menu > Settings > Connection. Then please download any map and your license should be restored.

The voice for the guidance can be then downloaded via Sygic menu > Settings > Regional > Voice > More voices.

If not, please go to My Sygic menu and restore your purchase. If it is still not working please reinstall completely Sygic from App store.

If it is even that still not working, please provide me with the device name from Sygic menu > Settings > About and a screenshot of the confirmation email from iTunes or from iTunes directly as a proof of your purchase. Then we will restore your purchase manually.

Please NOTE: if you see in My Sygic "All regions expired" this means the trial is expired. Not your purchased license. You will see your license above this text. And if you see {your package region} lifetime license (e.g. Europe lifetime license) then your license is completely active and you can use all the premium features of the Voice Guidance+.

#17 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 17 grudnia 2013 - 09:16

Ja z ciekawości w wakacje na 7 dni zainstalowałem i podziękuję bardzo. Program kiepsko znajduje trasy, proponuje jakiś dziwny dojazd i w dodatku uparcie nakazuje zawracać.

#18 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 17 grudnia 2013 - 11:44

Nie wspomnę o poważnych brakach POI, problemach z alfabetami i mocno zapóźnionymi mapami (mam wersję dla Izraela). Najgorsza z nawigacji, z jakimi miałem do czynienia (Navigon - mam na całą Europę i Copilot na Ameryke Płn) a szkoda, bo sposób pokazywania trasy (kilka ruchów do przodu) jest najlepszy na rynku.

#19 wysoki86

wysoki86
  • 229 postów

Napisano 17 grudnia 2013 - 15:23

Ja z NAVIGON korzystałem bardzo długo i złego słowa nie powiem. Oczywiście nie był nieomylny ale która nawigacja jest? O zakupie Sygica przesadziła jednak jakość map. Jadąc na Mazury na kemping położony w środku lasu z NAVIGONEM bym nie trafił bo leśne drogi w ogóle nie były umieszczone na mapach. A w Sygic były. Drugim argumentem były wakacje na wyspie Zakhyntos. NAVIGON jak najbardziej ją obejmuje ale nazwy miejscowości były pisane niezrozumiałą dla mnie czcionką grecką a procent pokrycia map rownież nie powalał na kolana. Zdaję jednak sobie sprawę że każdy użytkownik ma swoje preferencje i każdemu pasuje co innego ;)

#20 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 17 grudnia 2013 - 15:32

To ja mam dokładnie odwrotne odczucia z Sygikiem. Nieczytelny, bez możliwości zmiany języka na mapach, z nieaktualnymi drogami. Trzebaby stworzyć chyba ranking nawigacji zależnie od krainy geograficznej czy regionu. Coraz częściej niestety nawigacje offline zdecydowanie przegrywają z Apple Maps, Google Maps czy Waze. To ostatnie ma tę zaletę, że jak się ustawi trasę do miejsca raz to potem można korzystać offline.

#21 Vosh

Vosh
  • 41 postów

Napisano 18 grudnia 2013 - 15:14

Przecież "Apple Maps" bazuje na mapach Teleatlasu, czyli TomTom, dokładnie tak samo Sygic - pytanie tylko, czy aktualnych? A o Waze w mojej miejscowości (40k ludzi), to nie chce mi się nawet rozmawiać...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych