Z racji tego, że mikrofon w moim macbooku uległ uszkodzeniu, musiałam kupić zewnętrzny. Przez jakiś czas używałam go podczas rozmów na Skype i wszystko było w porządku. Nagle mikrofon przestał działać, dzisiaj kupiłam nowy i on też nie działa dlatego zastanawia mnie co może być tego przyczyną??

MacBook nie wykrywa mikrofonu
Rozpoczęty przez
pastelle95
, 17 maj 2013 16:30
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 maja 2013 - 16:30
Napisano 18 maja 2013 - 00:21
Jeżeli podpinasz do złącza combo (w MB/MBP 13 i Air) to musisz w ustawieniach przełączyć ustawienie na wejście dźwięku. Możliwe, że coś się samo przełączyło.
Napisano 19 maja 2013 - 22:28
Przede wszystkim – wejście audio w MacBookach (wszystkich, o ile mają) to wejście liniowe, czyli takie, które nie podaje napięcia. Oznacza to tyle, że większość mikrofonów dostępnych na rynku po prostu nie będzie działać.
Wyjątkami tu są mikrofony, które wymagają własnego zasilania (baterie), mikrofony pod USB oraz słuchawki z mikrofonem do iPhone'ów/iPodów (niestety od innych komórek nie będą działać, bo zwykle są piny w innej kolejności).
A poza tym, to co napisał x X x – jeżeli masz wejścio-wyjście audio, to musisz przełączyć w ustawieniach dźwięku na wejście.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych