Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Połączenie sieciowe: "Wystąpił problem podczas łączenia się z serwerem"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 pawelmo

pawelmo
  • 1 postów

Napisano 16 maja 2013 - 17:47

Witam,
mam problem z uporczywie pojawiającym się komunikatem o błędzie połączenia z innym komputerem w tej samej sieci.

Opis konfiguracji:
MacBook Pro (OS X 10.6.8) i Mac mini (OS X 10.8.3) mają w preferencjach systemowych włączone na każdym z nich udostępnianie plików z pełnym dostępem do wskazanych folderów na każdym z nich.
Oba komputery podłączone są do routera-modemu Linksys WAG200, do którego mac mini przyłączony jest na stałe kablem ethernetowym, a macbook podłączam zarówno kablem (dla transferu większych plików), jak i poprzez WiFi.
Problem pojawia się na Mac mini po wyłączeniu lub odłączeniu macbooka - uporczywie pojawia się komunikat "Wystąpił problem podczas łączenia się z serwerem..." jak na załączonym zrzucie.
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c436bfe0b1757520]Dołączona grafika[/URL]

Rozumiem, że komunikat może się pojawić raz, ale pojawia się on co jakiś czas i doprowadza mnie do szału...

Pytanie co źle skonfigurowałem lub czy jest możliwość wpływania na pojawianie się ww. komunikatu?

#2 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 16 maja 2013 - 20:04

Zasady umieszczania wpisów na forum
Uważnie wybierz miejsce gdzie umieścisz swój post. Staraj się wybrać prawidłowy dział dla Twojego postu. (…) Duplikaty, źle umieszczone posty lub wątki mogą być przeniesione lub usunięte bez powiadomienia.

Wątek założony w złym dziale, przenoszę. Przed założeniem tematu zapoznaj się z drzewem kategorii naszego forum i postaraj się wybrać miejsce najlepiej pasujące do Twojego problemu. Pozwoli Ci to szybciej uzyskać pomoc i w przyszłości ułatwi innym użytkownikom szukającym odpowiedzi na takie samo pytanie, znaleźć Twój wątek i rozwiązanie problemu. Pamiętaj również zapoznać się w wybranym przez Ciebie dziale z ogłoszeniami i tematami podklejonymi u góry. Często są to odpowiedzi na najczęstsze pytania i wskazówki dotyczące zakładania nowych tematów.

Moderatorzy mają przywilej ostatniego słowa dotyczącego moderacji. W przywilej ten wchodzą: prawo do zamykania, usuwania, oraz edycji treści wątków i ich tytułów, a także prawo do edycji i usuwania poszczególnych postów. Prawo do ostatecznej decyzji dotyczącej zawartości merytorycznej forum mają Administratorzy.

#3 darekpoznan

darekpoznan
  • 213 postów

Napisano 24 maja 2013 - 14:32

to rozwiązanie powinno zadziałać:
Mac OS X: Resetting the SyncServices folder

#4 Vlad Emparor

Vlad Emparor
  • 2 postów

Napisano 26 grudnia 2013 - 13:27

Hej, poradziłeś sobie z tym? Ja mam to samo i nie mogę znaleźć nigdzie sensownej porady. Podpowiedz poniżej też nie działa :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych