Przenoszenie plik贸w PDF po zawarto艣ci do oddzielnych folder贸w
Napisano 13 maja 2013 - 22:25
Napisano 19 maja 2013 - 13:58
Napisano 19 maja 2013 - 14:43
Napisano 19 maja 2013 - 15:50
Napisano 19 maja 2013 - 16:43
Napisano 19 maja 2013 - 20:54
A czego ma szuka膰 Automator w tych plikach PDF? Po czym ma je rozpozna膰?
w ka偶dym pliku znajduje si臋 nazwa firmy czyli tak samo jak katalog a do ka偶dego katalogu ma dost臋p odpowiednia firma.
gdyby tak by艂o wystarczy艂o by posortowa膰 pliki i je r臋cznie przenie艣膰, niestety nie jest to mo偶liwe.Mo偶e niech ten "program" generuje pliki PDF z okre艣lon膮 nazw膮 ? Wtedy Automator jak najbardziej ma sens.
Automatorem troszk臋 si臋 pobawi艂em i w sumie co nieco rozpracowa艂em, wiec wyszukuje mi pliki i przenosi do katalogu problem teraz w tym ze nie mog臋 wstawi膰 zmiennej w jako tekstu wyszukiwanego. je偶eli by艂a by taka mo偶liwo艣膰 wystarczy艂o by aby wczyta膰 list臋 katalog贸w i po kolei jako zmienna wyszukiwa膰 odpowiednie pliki nast臋pnie je przenosi膰 do katalogu. Na razie pr贸buj臋 dalej zobacz臋 co mo偶na jeszcze z tego zrobi膰.
Napisano 19 maja 2013 - 21:12
Mozesz w takim raziew ka偶dym pliku znajduje si臋 nazwa firmy czyli tak samo jak katalog a do ka偶dego katalogu ma dost臋p odpowiednia firma.
gdyby tak by艂o wystarczy艂o by posortowa膰 pliki i je r臋cznie przenie艣膰, niestety nie jest to mo偶liwe.
Automatorem troszk臋 si臋 pobawi艂em i w sumie co nieco rozpracowa艂em, wiec wyszukuje mi pliki i przenosi do katalogu problem teraz w tym ze nie mog臋 wstawi膰 zmiennej w jako tekstu wyszukiwanego. je偶eli by艂a by taka mo偶liwo艣膰 wystarczy艂o by aby wczyta膰 list臋 katalog贸w i po kolei jako zmienna wyszukiwa膰 odpowiednie pliki nast臋pnie je przenosi膰 do katalogu. Na razie pr贸buj臋 dalej zobacz臋 co mo偶na jeszcze z tego zrobi膰.
a/spedzic kolejne godziny na szukaniu
b/uzyc rozwiazania z poprzedniego postu
Napisano 19 maja 2013 - 21:34
Mozesz w takim razie
a/spedzic kolejne godziny na szukaniu
b/uzyc rozwiazania z poprzedniego postu
Hazel jak i akcja automatora ma podobny problem jak wstawi膰 zmienn膮 jako tekst wyszukiwany.
Napisano 19 maja 2013 - 21:48
Jakbys chociaz spojrzal na Hazel to bys tego nie napisa艂.Hazel jak i akcja automatora ma podobny problem jak wstawi膰 zmienn膮 jako tekst wyszukiwany.

Napisano 19 maja 2013 - 22:02
Jakbys chociaz spojrzal na Hazel to bys tego nie napisa艂.
Przegl膮dn膮艂em i wiem co napisa艂em, to teraz mi powiedz jaka jest r贸偶nica w ustawieniu regu艂y dla ka偶dej firmy w hazel lub akcji w Automatorze ?
G艂ownie chodzi艂o mi o to ze zamiast tak jak napisa艂e艣 nazwa_firmy mo偶na by艂o ustawi膰 zmienna wtedy wystarczy艂o by max 4 akcje w automatorze a ni偶eli 70 akcji lub regu艂 (hazel) dla wszystkich firm.
Ale mimo wszystko dzi臋ki za informacje o hazel bo tez jest ciekawy.
Napisano 19 maja 2013 - 22:46
Musisz miec zdefiniowany szukany tekst skoro regu艂y bazuja na zawartosci pliku pdf.Przegl膮dn膮艂em i wiem co napisa艂em, to teraz mi powiedz jaka jest r贸偶nica w ustawieniu regu艂y dla ka偶dej firmy w hazel lub akcji w Automatorze ?
G艂ownie chodzi艂o mi o to ze zamiast tak jak napisa艂e艣 nazwa_firmy mo偶na by艂o ustawi膰 zmienna wtedy wystarczy艂o by max 4 akcje w automatorze a ni偶eli 70 akcji lub regu艂 (hazel) dla wszystkich firm.
Ale mimo wszystko dzi臋ki za informacje o hazel bo tez jest ciekawy.
Napisano 20 maja 2013 - 08:24
Screen Shot 2013-05-20 at 09.21.55.png
Napisano 20 maja 2013 - 15:12
Musisz miec zdefiniowany szukany tekst skoro regu艂y bazuja na zawartosci pliku pdf.
owszem ze musz臋 mie膰 zdefiniowany tekst ale je偶eli by艂a by mo偶liwo艣膰 wstawi膰 zmienna mo偶na by艂o by ja pobiera膰 z listy a nie za ka偶dym razem ja wpisywa膰.
Roberto zobacz teraz m贸j screen jak ta zmienna wstawi膰 w miejsce zmienna_Nazwa_firmy w tym jest najwi臋kszy problem
[ATTACH=CONFIG]15090[/ATTACH]
mo偶e wam tak to przedstawi臋.
1. pobierz list臋 z nazwami katalog贸w firm ( firmaA, firmaB, firmaC)
2. wybierz pierwsza firm臋 z listy
3. wstaw nazw臋 firmy jako tekst wyszukiwany
4. wyszukaj pliki PDF
5. znalezione pliki przenie艣 do odpowiedniego katalogu firmy
6. powt贸rz operacje dla nast臋pnej firmy z listy
i to wszystko, na koniec pracy uruchamiam skrypt lub program i sam mi sortuje wszystkie pdf'y do odpowiednich katalog贸w.
Napisano 20 maja 2013 - 15:58
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych