Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Synchronizacja Androida na Mac'u

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tress Neskey

Tress Neskey
  • 18 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 maja 2013 - 23:20

Czy jest jakiś program który w miarę bezboleśnie pozwala na korzystanie z Samsunga S4 (czy też innego z systemem Android) na OSX? Jedyną rzeczą która, obecnie powstrzymuje mnie przed sprzedażą ip5 i kupieniem S4 to właśnie obawy związane z przenoszeniem danych. Chodzi mi o synchronizację notatek, kalendarzy, zdjęć/filmów robionych aparatem oraz kontaktów. Nie wiem też jak wygldą kwestia wgrania muzyki na Samsunga kiedy obecnie wszystko mam zorganizowane przez iTunes'a. Może ktoś już przerabiał podobny temat i mógłby pomóc?

#2 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 10 maja 2013 - 23:23

W zasadzie wszystko możesz trzymać na google drive . Teraz jest to bardzo intuicyjne zsynchronizowane (bez kabla!) :)

#3 Tress Neskey

Tress Neskey
  • 18 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 maja 2013 - 10:42

Ok ale czy to będzie działać tak ze jeśli wpiszę coś w kalendarzu na telefonie to ta pozycja pojawi mi się na kompie w iCal? Może kiepsko to opisałem ale szukam właśnie czegoś co zastąpiły by iCloud'a na Androidzie w kwestii zespolenia kalendarzy, notatek, rolki z aparatu itp. na telefonie i komputerze.

#4 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 11 maja 2013 - 13:53

Nie. Nie da się zastąpić iOS'a Androidem.

#5 Tress Neskey

Tress Neskey
  • 18 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 maja 2013 - 16:33

Czy ja się pytałem czy da się zastąpić iOS'a Androidem? Czy może pytałem czy jest jakiś zew. program do synchronizacji jak np. TuneSync który w zasadzie rozwiązuje sprawę biblioteki muzycznej. Rozumiem że nie jest to tak bezproblemowe jak przy iOS+OSX ale na pewno da się to jakoś rozwiązać - może ktoś już wcześniej przerabiał podobny problem.

#6 citanek

citanek
  • 582 postów
  • SkądBełchatów, PL

Napisano 11 maja 2013 - 18:05

Tress Neskey, używam Androida na co dzień. Pocztę/Kalendarz/Notatki/Kontakty OS X podpięte mam do konta Google, z którego również korzystam na telefonie. Zdjęcia synchronizują mi się przez Google+ (Dropbox też jest dobrym rozwiązaniem), nie próbowałem z video, więc nie wiem. Bibliotekę iTunes synchronizuję z Google Music, ale nie wiem, czy ta usługa działa oficjalnie w Polsce.

#7 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 11 maja 2013 - 19:00

Czy jest jakiś program który w miarę bezboleśnie pozwala na korzystanie z Samsunga S4 (czy też innego z systemem Android) na OSX?

Jeśli chodzi o "czy też innego", to ja korzystam z Sony Bridge for Mac (zdjęcia/filmy, bo kalendarze/notatki synchronizuję via Google). :)
Z Samsungiem jest o tyle gorzej, że Kies na Maca nie zawsze działa. W moim przypadku (Macbook 2010) nie działał wcale.

#8 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 11 maja 2013 - 23:51

Rozumiem że nie jest to tak bezproblemowe jak przy iOS+OSX, ale na pewno da się to jakoś rozwiązać.

Nie da. Tylko poprzez Google, jak radzi kolega citanek.

#9 profess

profess
  • 14 postów

Napisano 31 marca 2015 - 22:33

Czy przez Outlooka da radę. Jeśli tak to jak się do tego zabrać?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych