Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Tylna obudowa odchodzi od telefonu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 vinylluv

vinylluv
  • 8 postów

Napisano 09 maja 2013 - 18:52

Witam. Na wstępie chciałbym się przedstawić ;) Mam na imię Damian jestem tutaj ,że tak powiem nowy ;) Sprawa jest następująca.W ubiegłym tygodniu kupiłem Iphone'a 4 od prywatnej osoby,która zakupiła ten telefon w sieci T-Mobile.Niestety w domu zauważyłem,że telefon ma krzywe szkiełko od aparatu oraz tylna obudowa jest krzywo obsadzona bardziej w lewo.Zauważyłem również,że zbiera się kurz za szkiełkiem oraz klapka nie przylega idealnie do telefonu widać lekkie wzniesienia.Pytanie jest teraz takie gdzie dostanę naprawdę dobry zamiennik takiej obudowy bo podejrzewam nawet ,że ta moja obudowa jest z plastiku przecież szkło by się nie wyginało...Wiem ,że nie obowiązuje mnie już gwarancja dowiedziałem się tego dzisiaj dzwoniąc do Apple.Po prostu totalny nie fart,życiowa porażka :) Trudno...Chcę załatwić sprawę od razu gdyż boję się ,że zacznie się tam dostawać coraz więcej syfu i uszkodzi się coś jeszcze. Z góry bardzo bardzo bardzo dziękuję za pomoc ;) Pozdrawiam Damian.

#2 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 maja 2013 - 19:01

Raczej ten "dobry zamiennik" to loteria szczęścia,lecz myślę że do jakiego serwisu nie pójdziesz,to i tak będziesz zadowolony,ponieważ jakoś dla oka będzie to wyglądać.Lecz cena już nie będzie taka miła dla oka.

#3 vinylluv

vinylluv
  • 8 postów

Napisano 09 maja 2013 - 19:07

A jak myślicie co z tą gwarancją ? Może pani w serwisie źle mnie zrozumiała...Nie wiem może to jest oryginalna obudowa ale szczerze w to wątpię gdyż porównywałem z drugim Iphonem tam wszystko jest ładnie spasowane i równe...Szkoda no taka chyba uroda tych telefonów nic nie zrobię :) Dziękuje za pomoc :)

#4 vinylluv

vinylluv
  • 8 postów

Napisano 10 maja 2013 - 23:33

Jakby co zamieszczam jedno z kilku zdjęć

[url=http://www28.zippyshare.com/v/31511567/file.html]Zippyshare.com - DSCF2437.JPG[/url]

#5 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 maja 2013 - 23:49

Wydaje mi się,że ta "prywatna osoba" na własną rękę była gdzieś,i wymieniła tylni panel,co spowodowało taki właśnie skutek (mogę być w błędzie).Bo sama ta tylna obudowa,jakaś taka dziwna.

#6 adek2795

adek2795
  • 132 postów

Napisano 11 maja 2013 - 10:20

Na pewno jest to zamiennik, 4ka ma aparat i flash'a ma pod szkłem i cały tył jest równiutki a tu widać, że aparat i flash nie są pod tym szkłem i w dodatku wystają lekko nad obudowę, co można zauważyć przez cień.

#7 vinylluv

vinylluv
  • 8 postów

Napisano 11 maja 2013 - 10:42

Flash jest pod szklem ale na 90 % dałem sie oszukać...Albo sam sobie to wymienię albo pojadę do jakiegoś serwisu maja mi jeszcze odpisać z cortlandu bo wysłałem zdj.

#8 matgru

matgru
  • 99 postów

Napisano 11 maja 2013 - 21:57

Na pewno jest to zamiennik, 4ka ma aparat i flash'a ma pod szkłem i cały tył jest równiutki a tu widać, że aparat i flash nie są pod tym szkłem i w dodatku wystają
lekko nad obudowę, co można zauważyć przez cień.

Tutaj się nie zgodzę, aparat w czwórce nie jest pod szkłem i delikatnie wystaje jeśli się przejedzie np. paznokciem. Flash rzeczywiście jest pod szkłem. Moim zdaniem obudowa niekoniecznie musi być nieoryginalna, ale kurz w obiektywie aparatu na 99% świadczy o tym, ze telefon był otwierany a potem dość słabo złożony.

#9 adek2795

adek2795
  • 132 postów

Napisano 12 maja 2013 - 10:40

aparat jest pod szkłem :)) jego srebrna obwódka lekko wystaje, ale i tak nie na tyle, żeby zrobić taki cień jak na zdjęciu, i to czarne w koło aparatu nie jest matowe, jest w takim kolorze jak cała reszta obudowy :)

#10 vinylluv

vinylluv
  • 8 postów

Napisano 12 maja 2013 - 12:51

tutaj nawet jest chyba krzywe szkiełko od aparatu w tej obudowie ...

#11 matgru

matgru
  • 99 postów

Napisano 12 maja 2013 - 18:18

aparat jest pod szkłem :)) jego srebrna obwódka lekko wystaje, ale i tak nie na tyle, żeby zrobić taki cień jak na zdjęciu, i to czarne w koło aparatu nie jest matowe, jest w takim kolorze jak cała reszta obudowy :)

Może inaczej. To logiczne, ze sam aparat jest po szkłem. Ale srebrna ramka wystaje nad szkło, a w środku niej jest po prostu szkiełko zakrywające obiektyw. Sama ramka nie jest przykryta szkłem, dokładnie tak jak na zdjęciu Vinnyluv.
A cień jest od tego, ze czarna obwódka ( ta, która według Cb jest matowa a moim zdaniem nie jest, u mnie tez ma delikatnie inny odcień i na zdjeciu to może tak wyglądać) jest nieco niżej niż srebrna ramka i nie ma tutaj nic do rzeczy ile ona wystaje ponad szkło.

Najlepiej by było jakby Vinnyluv wrzucił jeszcze jakieś zdjęcie.

#12 adek2795

adek2795
  • 132 postów

Napisano 12 maja 2013 - 19:07

Jak nie ma nic do rzeczy ?? zrób zdjęcie swojego iP pod dowolnym kątem i zobacz, że nie ma szans aby powstał aż taki cień.. Ramka owszem wystaje ale jest to słabo wyczuwalne wysunięcie, czujesz dopiero pod paznokciem.. A skoro według Ciebie wysokość nie ma nic do długości cienia, to polecam cofnąć się do podstawówki na przyrodę :) I chodzi mi o cień na lewo od obwódki nie w środku obiektywu.. No ale nic, czekajmy na bardziej dokładne zdjęcie :)

#13 matgru

matgru
  • 99 postów

Napisano 12 maja 2013 - 19:28

Jak nie ma nic do rzeczy ?? zrób zdjęcie swojego iP pod dowolnym kątem i zobacz, że nie ma szans aby powstał aż taki cień.. Ramka owszem wystaje ale jest to słabo wyczuwalne wysunięcie, czujesz dopiero pod paznokciem.. A skoro według Ciebie wysokość nie ma nic do długości cienia, to polecam cofnąć się do podstawówki na przyrodę :) I chodzi mi o cień na lewo od obwódki nie w środku obiektywu.. No ale nic, czekajmy na bardziej dokładne zdjęcie :)

Masz w ogóle iPhone'a ? Jak tak to może masz podróbkę, jeśli nie czujesz srebrnej ramki pod palcem. Nie wiem o czym bredzisz z tą przyrodą, ale wiem, że czytanie ze zrozumieniem u Ciebie leży. Nie chodzi o to, ze ramka robi cień. Cień robi kawałek obudowy, który jest ponad czarnym okręgiem wewnątrz srebrnej ramki. Przyjrzyj się dobrze, w każdej czwórce czarny okrąg jest pare milimetrów poniżej powierzchni szkiełka zakrywajacego obiektyw.

#14 vinylluv

vinylluv
  • 8 postów

Napisano 12 maja 2013 - 20:23

mój brat ma identycznego iphone'a i tam ramka wystaje ale nie zadziera się nią palcem tak jak u mnie...

#15 adek2795

adek2795
  • 132 postów

Napisano 12 maja 2013 - 20:40

człowieku rozróżniasz wewnątrz i na zewnątrz ?? chodzi mi o cień na zewnątrz ramki który pada na obudowe, nie na obiektyw... mam Ci to zilustrować żebyś zrozumiał ?? Sam autor napisał że u niego wystaje bardziej niż w iP brata, który ma ten sam model.. Więc sam naucz się czytać ze zrozumieniem i włącz myślenie, albo po prostu się nie udzielaj, jeśli czegoś nie rozumiesz.. może teraz załapiesz o co mi chodzi.. [ATTACH=CONFIG]15013[/ATTACH]

#16 matgru

matgru
  • 99 postów

Napisano 12 maja 2013 - 21:01

Zluzuj majty. Po pierwsze, autor napisał to już po moim poście. Po drugie, dwa posty wyżej piszesz, ze chodzi Ci o cień "na lewo od obwódki", potem zaznaczasz mi obszar po prawej stronie obwódki. Sam nie rozumiesz o co Ci chodzi, więc jak ja mam to zrozumieć? EOT Do autora : najlepiej idź do dowolnego serwisu, tam Ci powiedzą czy to oryginał czy nie, bo na odległość, po jednym zdjęciu, to chyba tylko adek2795 potrafi stwierdzić, ze na 100% zamiennik. Jak już będziesz wiedział i zdecydujesz się na wymianę, to jest ona bardzo prosta i spokojnie dasz sobie z tym radę sam, mając tylko odpowiednie narzędzia.

#17 vinylluv

vinylluv
  • 8 postów

Napisano 12 maja 2013 - 21:32

No okej bardzo dziękuje wam za rady ;) Muszę tylko dorwać naprawdę dobrej jakości zamiennik,brać taki z allegro czy raczej wybrać się do maclife'u bo w mailu zagwarantowali mi ,że te obudowy są oryginalne więc już sam nie wiem...

#18 matgru

matgru
  • 99 postów

Napisano 12 maja 2013 - 21:37

Nie mam za bardzo doświadczenia w tym temacie, aczkolwiek wiem, ze nie ma oryginalnych nowych części do Apple, więc maclife nie mówi do końca prawdy. Za to na Allegro kupić coś dobrej jakości można tylko z polecenia kogoś, kto już daną cześć kupil u konkretnego sprzedawcy, albo po prostu trzeba znaleźć sprzedawcę gdzieś w okolicy miejsca zamieszkania i podjechać zobaczyć. Bałbym się natomiast kupić w ciemno. Wszystko tak naprawdę kwestia kasy, która chcesz przeznaczyć na tą obudowę.

#19 adek2795

adek2795
  • 132 postów

Napisano 12 maja 2013 - 21:52

no to uczymy się czytania: "jego srebrna obwódka lekko wystaje, ale i tak nie na tyle, żeby zrobić taki cień jak na zdjęciu" element zaznaczony na czerwono, oraz: " i to czarne w koło aparatu nie jest matowe, jest w takim kolorze jak cała reszta obudowy" czyli to wewnątrz srebrnej ramki dookoła soczewki.. Łapiesz ?? Czy dać Ci namiary na lekcje czytania ze zrozumieniem ??

#20 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 12 maja 2013 - 23:28

Oryginalna jest ta obudowa. Z lewej od autora, z prawej z mojej 4-ki. Hejty idźcie do domu, warny wam się należą moim zdaniem. [ATTACH=CONFIG]15014[/ATTACH]

#21 vinylluv

vinylluv
  • 8 postów

Napisano 12 maja 2013 - 23:57

Czyli ta moja obudowa jest oryginalna ? Czy zle zrozumiałem twoje pierwsze zdanie ? :) A przesunięcie jej samej w lewa stronę nie świadczy o tym ,ze jest coś nie tak ? Możliwa jest taka pomyłka od Apple ?

#22 adek2795

adek2795
  • 132 postów

Napisano 13 maja 2013 - 05:20

Według mnie nie, no ale ok.. Flesz jest pod szkłem tutaj jest on wgnieciony w jednym rogu a nie ma szans żeby coś takiego stało się bez naruszenia szkła, a jak by to była wada fabryczna to pierwszy właściciel raczej by reklamował.

#23 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 13 maja 2013 - 13:36

Według mnie nie, no ale ok.. Flesz jest pod szkłem tutaj jest on wgnieciony w jednym rogu a nie ma szans żeby coś takiego stało się bez naruszenia szkła, a jak by to była wada fabryczna to pierwszy właściciel raczej by reklamował.

Jeśli klapka była ściągana, to można wgnieść obramowanie filtra flesha.

#24 msurgiel

msurgiel
  • 34 postów
  • SkądKielce, Poland

Napisano 13 maja 2013 - 14:00

Jeśli chodzi o serwis pogwarancyjny to mogę polecić iNaprawy.pl - https://www.facebook.com/inaprawy
Mogą Ci tam sprawdzić dokładnie jaka jest ta obudowa i ew wymienić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych