Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zmiana ścieżki domyślnych folderów (muzyka, filmy)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1 odpowiedź w tym temacie

#1 zbiryn

zbiryn
  • 96 postów
  • SkądThe Grid

Napisano 09 maja 2013 - 10:55

Cześć,

wertuje google od pół godziny i nie mogę znaleźć satysfakcjonującej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Jak zmienić domyślną ścieżkę folderów w pasku bocznym - ulubione. Chciałbym przenieść filmy i muzyka, obrazki na dysk zewnętrzny.

Dołączona grafika

Wiem, że można przenieść całą zawartość folderu home, ale jak to zrobić z poszczególnymi folderami?
Wiem, że można dodać konkretny folder do ulubionych, ale wtedy traci się ikonkę.

Czy w ogóle jest to możliwe w ML?

Znalazłem coś takiego, ale krok trzeci jest niejasny:

Lets start with Movies, for example.

Step 1: Open up Terminal by going to Applications > Terminal (or go to Spotlight in the upper right hand corner and type it in the search).

Step 2: We are going to delete the directory of the default OSX Movies folder.

To do this, type sudo rm -rf Movies . This deletes the Movies path on your main drive. (If prompted for a password, type in the your administrator password for your computer. If you do not have a password, you will need to create one to make this work and type it in to Terminal.)

Once you have done this, go into your User folder, and Movies should no longer be there.

Step 3: We are now going to replace the default directory with our own custom path to our Movies folder on our external hard drive. To do this, make sure that you don’t close the Terminal window from Steps 1 and 2 or you will have to do it all over again.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 600 postów

Napisano 09 maja 2013 - 12:34

Było milion razy, z instrukcjami step by step. Ogólnie rm + ln, ewentualnie jeszcze chmod do zdjęcia ACL-ki deny:delete.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych