Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Głośny macbook air 2012

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 SebQ

SebQ
  • 30 postów
  • SkądGarwolin

Napisano 08 maja 2013 - 16:33

Kiedy kupiłem air'a (koniec 2012 roku) był bardzo cichutki. Nie hałasował przy używaniu safari, po prostu nie dało się go usłyszeć. Ostatnio jednak kiedy włączam przeglądarkę zaczyna szumieć. Wszystko inne jest wyłączone. Jak mogę to naprawić?

#2 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 08 maja 2013 - 16:42

Nie strasz bo mam zamiar kupić ten model: Zobacz w "monitor aktywności" co ci obciąża system.

#3 producent

producent
  • 263 postów

Napisano 08 maja 2013 - 18:14

Pewnie wentylacja zapchana kurzem, ewentualnie dla testu utwórz nową partycję i na niej zainstaluj świeżą kopię systemu.

#4 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 08 maja 2013 - 18:24

Albo zaciera się wentylatorek....u mnie jeden dał zgonu,po założeniu zregenerowanego lapek pracował bezgłośnie,dziś po wejściu na 4k obrotów jest już słyszalny.Jeśli jest na gwarancji,to szkoda sobie tym głowę zawracać,bo serwis pewnie odpowie że to normalne.

#5 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 08 maja 2013 - 23:31

Mam Air 2011 i też uważam że jest głośny. Maki niestety tak mają. Miałem kilkanaście różnych, łącznie z MBPr i wszystkie miały ten sam problem. Dlatego wolę bezgłośne PeCety z Windowsem.

#6 SebQ

SebQ
  • 30 postów
  • SkądGarwolin

Napisano 09 maja 2013 - 08:32

Już wiem czemu się grzało. Kiedyś używałem macbooka bez monitora zewnętrznego, a teraz z cinema display 23. Po odłączeniu cichnie. W każdym razie dzięki za rady.

#7 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 maja 2013 - 08:49

Bez przesady. Mam MBA2012 od pół roku i podczas normalnej pracy (Safari, iTunes, filmy, mail, zdjęcia, Office, czy nawet Photoshop) jest totalnie bezgłośny, nawet przy podłączonym zewnętrznym. Lekko szumieć zaczyna, gdy robimy te wszystkie czynności naraz i w taki, stanie będziemy się bawić kilkadziesiąt minut. Naprawdę głośny jest tylko przy mocnym obciążeniu procesora, np. konwersji, czy grach 3D. Wtedy momentalnie wiatraki dają o sobie znać.

#8 tkirmuc

tkirmuc
  • 108 postów

Napisano 10 maja 2013 - 11:27

Dlatego polecam suszarki do włosów marki Dell :)

Mam Air 2011 i też uważam że jest głośny.
Maki niestety tak mają. Miałem kilkanaście różnych, łącznie z MBPr i wszystkie miały ten sam problem.
Dlatego wolę bezgłośne PeCety z Windowsem.

#9 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 10 maja 2013 - 11:46

Dlatego polecam suszarki do włosów marki Dell :)

I tu się zgodzę, moja siora ma mojego starego Della Inspirona, częściej i dłużej suszy niż mój leciwy Maciej,wystarczy go ledwie włączyć;P

#10 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 10 maja 2013 - 14:17

Ale to samo w nowych sonowkach jest mama nowego Soniacza Vaio F z i7 i SSD i tez mieli wiatrakami czesto nie wiem po co a gruby jest na tylze jakbym polozyl ze 3 retiny to wyjdzie jego grubosc… Rozumiem, ze to sprzet do pracy ze mocne podzespoly ale bez przesady :) Ja mam pod retine podlaczona po DP monitor Dell U2410 i dzialam w logicu obciazajac procka i jeszcze sie wiatak nie wlaczyl ani razu. Komp stoi w chlodnym miejscu i mu dobrze reszta jest bezprzewdowo podpieta co sie dalo. Zainstaluj sobie iStat Pro i zobacz temperatury Na GPU Diode ile bedziesz mial jak podepniesz monitor a ile jak odepniesz. Test zrob najlepiej na youtube bo tam Ci sie napewno wlaczy przy streamingu wiatrak :) Czekamy na wyniki ps. u mnie czesto sie wlanczaja wiatraki na MBP 17 early 2008 jak smigam po stronach youtube i jakies inne filmiki we flashu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych