Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

hej jakto jest z tymi kablami i przejsciowkami, Kabel DVi HDMI VGA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 p44pl

p44pl
  • 220 postów

Napisano 04 października 2007 - 05:20

hej jakto jest z tymi kablami i przejsciowkami, stoi sobie u mnie w pokoju wielkie pudlo o nazwie monitor 19" samsung. w starym pcecie do ktorego go urzywalem byla karta z wyjsciem DVI musialem zatem urzyc przejscowki DVI -> VGA jestem w posiadaniu tunera nbox ktory ma wyjscie HDMI, na allegro znalazlem przejscowki HDMI -> DVI ale juz HDMI->VGA nie ma takich, czy to znaczy ze monitor LCD mozna podlaczyc do nboxa a monitor CRT juz nie? cos slyszalem ze dvi to sygnal cyfrowy a vga analogowy, ale jednak monitor defakto byl podlaczony do karty z wyjsciem dvi, no chyba ze wtedy karta puszcza sygnal analogowy. BTW, czy to znaczy ze sygnal z HDMI (cyfrowy), mozna jakos podlaczyc do imaca przez usb lub firewire, i sobie np. go zdigitalizowac w final cut studio?

#2 Fast128

Fast128
  • 387 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 04 października 2007 - 10:34

DVI-D - cyfra = HDMI (w hdmi jest jeszcze audio i zabezpieczenie przeciwpirackie, ale sam sygnał jest ten sam) DVI-A - analog = VGA DVI-I - analog i cyfra, to co w PC. Tak więc masz wyjściowo DVI-D a wejściowo DVI-A, nie przeskoczysz, brakuje konwertera D/A. Co do zgrywania HDMI, dać się da, ale nie wiem czy przez fiwi, widziałem na pewno karty PCIe do piecy które to robiły

#3 p44pl

p44pl
  • 220 postów

Napisano 04 października 2007 - 11:24

Dzieki ciut mi rozjasniles ale czy to znaczy ze moglbym podlaczyc monitor CRT do np. tunera sat? przez kabel hdmi lub kompozyt?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych