Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak ustawić transport Tlena w Adium?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Śfieży

Śfieży
  • 920 postów

Napisano 02 maja 2013 - 16:43

Po przesiadce na Mountain Liona ze smutkiem zauważyłem, że oficjalny Tlen już nie działa. Zainstalowałem Adium i obsługa GG w nim działa świetnie. Ale Tlena nie umiem uaktywnić. :-( Plugin opisany w FAQ nie działa z bieżącą wersją Adium. Czy ktoś z Was jest w stanie napisać co trzeba zrobić by mieć Tlena w Adium?

#2 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 maja 2013 - 16:49

Chyba się po prostu nie da, chociaż kiedyś coś było z tlenem i jabberem chyba (jakoś chyba bazował na jabberze?) ale to już też chyba przeszłość... Ewentualnie jakieś konto jabberowe z transportem do tlena.

#3 Śfieży

Śfieży
  • 920 postów

Napisano 02 maja 2013 - 18:39

OK! Ale jak to zrobić? Może ktoś ma to tak podłączone w Adium?!

#4 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 maja 2013 - 18:56

Najpierw musisz znaleźć serwer jabber, który oferuje taki transport. Możesz też spróbować połączyć się z tlenem przez protokół jabber (chociaż nie wiem czy na to pozwalają), albo po prosu założyć sobie jabbera i korzystać zamiast tlena (możesz pisać i odbierać wiadomości od tlenowców AFAIR)

#5 Śfieży

Śfieży
  • 920 postów

Napisano 04 maja 2013 - 21:45

Dlatego pytam czy ktokolwiek sobie z tym poradził!? Prawdopodobnie sprawę załatwiły by 3-4 zdania opisu i jakiś screenshot z ustawień w Adium.

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 360 postów

Napisano 06 maja 2013 - 15:54

Może jeszcze mamy przyjechać i to zrobić za Ciebie? @Roberto Ci napisał, co i jak.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych