iMessage - problem z aktywacją
Napisano 30 kwietnia 2013 - 16:39
Napisano 30 kwietnia 2013 - 17:17
Mam problem. Nie mogę aktywować iMessage na starterze T-Mobile. Cały czas pokazuje się "Czekam na aktywację". Próbowałem ze starterami innych sieci i zawsze aktywuje się normalnie. Problem jest tylko z T-Mobile. Wiecie może jak temu zaradzić?
iMessage, nie wymaga żadnej aktywacji. Wiadomości docierają do danego urządzenia po przez synchronizację z danym kontem np. iCloud. Wymaga to jedynie stałego dostępu do internetu nic, więcej.
Nawet bez włożonej karty sim wiadomość dotrze na iPhone'a, bo login przypisany jest do urządzenia a nie katy sim. To jest wynlazek Apple, a nie usługa, którą włącza się przez aktywację w sieci.
Napisano 30 kwietnia 2013 - 17:31
Napisano 30 kwietnia 2013 - 20:12
Napisano 30 kwietnia 2013 - 22:49
Dokładnie o to mi chodzi. Działa mi w każdej sieci tylko nie w mojej macierzystej czyli T-Mobile. Nawet po całej nocy iMessage się nie aktywowało. Cały czas tylko "Czekam na aktywację"...
Masz aktywne połączenia międzynarodowe na swoim numerze i środki na koncie, żeby mógł wysłać SMSa na Angielski numer? Jeżeli tak, to zadzwoń do T-Mobile niech sprawdzą, czemu akurat z Twojej karty SIM ten SMS nie wychodzi.
Napisano 30 kwietnia 2013 - 23:31
Napisano 01 maja 2013 - 09:01
Napisano 01 maja 2013 - 21:31
Bzdura, iMessage w iPhone aktywowane jest sms-em na angielski numer telefonu. Myślę, że właśnie z tym może być problem na karcie z T-Mobile. Jakaś blokada numerów międzynarodowych lub coś w tym rodzaju.
Nie wykonywałem żadnej, ale to żadnej aktywacji! Sim z Play'a. Wszystko działa, dlatego jestem zaskoczony problemem z jakim boryka się autor tematu.
Nie zaprzeczam, ani też nie neguję ale pierwsze słyszę o angielskim numerze. Szczerze.
Napisano 01 maja 2013 - 21:40
Nie wykonywałem żadnej, ale to żadnej aktywacji! Sim z Play'a. Wszystko działa, dlatego jestem zaskoczony problemem z jakim boryka się autor tematu.
Aktywacja jest automatyczna, więc trudno się dziwić, że nie musiałeś nic robić.
Nie zaprzeczam, ani też nie neguję ale pierwsze słyszę o angielskim numerze. Szczerze.
To, że Ty nie słyszałeś to nie dziwi, dziwi natomiast, że wypowidasz się autorytatywnie w temacie o którym jak zauważyleś nie masz zielonego pojęcia. Sprawdź sobie billing z dnia w którym włożyłeś do iPhone po raz pierwszy swoją kartę SIM i dowiesz się o Angielskim numerze i opłacie 60gr. za tego SMSa, chyba, że Play w końcu zmądrzał i przestał liczyć za te SMSy.
Napisano 17 marca 2014 - 15:14
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych