Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iMessage - problem z aktywacją

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 free2rhyme

free2rhyme
  • 4 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 kwietnia 2013 - 16:39

Mam problem. Nie mogę aktywować iMessage na starterze T-Mobile. Cały czas pokazuje się "Czekam na aktywację". Próbowałem ze starterami innych sieci i zawsze aktywuje się normalnie. Problem jest tylko z T-Mobile. Wiecie może jak temu zaradzić?

#2 bboyMarcus

bboyMarcus
  • 259 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 17:17

Mam problem. Nie mogę aktywować iMessage na starterze T-Mobile. Cały czas pokazuje się "Czekam na aktywację". Próbowałem ze starterami innych sieci i zawsze aktywuje się normalnie. Problem jest tylko z T-Mobile. Wiecie może jak temu zaradzić?

iMessage, nie wymaga żadnej aktywacji. Wiadomości docierają do danego urządzenia po przez synchronizację z danym kontem np. iCloud. Wymaga to jedynie stałego dostępu do internetu nic, więcej.

Nawet bez włożonej karty sim wiadomość dotrze na iPhone'a, bo login przypisany jest do urządzenia a nie katy sim. To jest wynlazek Apple, a nie usługa, którą włącza się przez aktywację w sieci.

#3 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 17:31

Bzdura, iMessage w iPhone aktywowane jest sms-em na angielski numer telefonu. Myślę, że właśnie z tym może być problem na karcie z T-Mobile. Jakaś blokada numerów międzynarodowych lub coś w tym rodzaju.

#4 free2rhyme

free2rhyme
  • 4 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 kwietnia 2013 - 20:12

Dokładnie o to mi chodzi. Działa mi w każdej sieci tylko nie w mojej macierzystej czyli T-Mobile. Nawet po całej nocy iMessage się nie aktywowało. Cały czas tylko "Czekam na aktywację"...

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 22:49

Dokładnie o to mi chodzi. Działa mi w każdej sieci tylko nie w mojej macierzystej czyli T-Mobile. Nawet po całej nocy iMessage się nie aktywowało. Cały czas tylko "Czekam na aktywację"...

Masz aktywne połączenia międzynarodowe na swoim numerze i środki na koncie, żeby mógł wysłać SMSa na Angielski numer? Jeżeli tak, to zadzwoń do T-Mobile niech sprawdzą, czemu akurat z Twojej karty SIM ten SMS nie wychodzi.

#6 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 23:31

A nie da się tego jakoś obejść? Ja mam simlocka, najpierw używam karty O2, imessage/facetime/push się aktywuje, a potem wgrywam jeszcze moją starą aktywację Orange z SAM kiedy jeszcze było to możliwe. Krótko mówiąc najpierw używam pierwszej, potem wkładam drugą i imessage mam aktywowane pierwszą kartą i wszystko działa, imessy przychodzą na mój numer z Orange/e-mail. Nie da się po prostu aktywować pierwszą, a potem włożyć z T i używać bez problemu? Próbowałeś?

#7 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 maja 2013 - 09:01

iMessage i FaceTime musi się aktywować za każdym ramem jak zmieniasz kartę SIM.

#8 bboyMarcus

bboyMarcus
  • 259 postów

Napisano 01 maja 2013 - 21:31

Bzdura, iMessage w iPhone aktywowane jest sms-em na angielski numer telefonu. Myślę, że właśnie z tym może być problem na karcie z T-Mobile. Jakaś blokada numerów międzynarodowych lub coś w tym rodzaju.

Nie wykonywałem żadnej, ale to żadnej aktywacji! Sim z Play'a. Wszystko działa, dlatego jestem zaskoczony problemem z jakim boryka się autor tematu.

Nie zaprzeczam, ani też nie neguję ale pierwsze słyszę o angielskim numerze. Szczerze.

#9 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 maja 2013 - 21:40

Nie wykonywałem żadnej, ale to żadnej aktywacji! Sim z Play'a. Wszystko działa, dlatego jestem zaskoczony problemem z jakim boryka się autor tematu.

Aktywacja jest automatyczna, więc trudno się dziwić, że nie musiałeś nic robić.

Nie zaprzeczam, ani też nie neguję ale pierwsze słyszę o angielskim numerze. Szczerze.

To, że Ty nie słyszałeś to nie dziwi, dziwi natomiast, że wypowidasz się autorytatywnie w temacie o którym jak zauważyleś nie masz zielonego pojęcia. Sprawdź sobie billing z dnia w którym włożyłeś do iPhone po raz pierwszy swoją kartę SIM i dowiesz się o Angielskim numerze i opłacie 60gr. za tego SMSa, chyba, że Play w końcu zmądrzał i przestał liczyć za te SMSy.

#10 Paralityk

Paralityk
  • 5 postów

Napisano 17 marca 2014 - 15:14

i Jak mam problem ciągle pozostaje przy Czekam na aktywację... To jest irytujące już. Nie da się tego włączyć/ WTF. iPhone 5 iOS7.0.6

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych