Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod touch 2G zacina się na boot'cie i nie reaguje na DFU

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 iGeko

iGeko
  • 8 postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 16:13

Witam! Mój problem polega na tym że podczas włączania iPoda 2g zatrzymuje się na logo appla przy bootingu. Na logu Apple'a jest kółeczko wczytywania, które po chwili się zatrzymuje a nad logiem przy zacince wyskakuje cienka linia o różnych kolorach. Wszystko widać na zdjęciu poniżej [ATTACH=CONFIG]14911[/ATTACH] Przy podpięciu ładowarki widać czerwoną baterię i znaczek że jest pod ładowarką. Nie mogę również wprowadzić go w DFU. Desperacko proszę o pomoc.

#2 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 02 maja 2013 - 01:59

Najpierw spróbuj go poładować, jeśli nie będzie chciał, to podepnij go innym kablem i zmień ładowarkę oraz przeczyść styki w złączu. Po drugie spróbuj zrobić mu czysty restore (jeśli się da) na ostatni soft dla niego tj. iOS 4.2.1. Czysty restore możesz zrobić bez DFU za pomocą trybu awaryjnego (podpinasz iPoda pod PC trzymając home)

#3 iGeko

iGeko
  • 8 postów

Napisano 03 maja 2013 - 20:11

gdy podłączam pod ładowarkę to po pewnym czasie sam uruchamia się i zatrzymuje na tym ekranie jaki widać na zdjęciu. kabel jest spoko bo iphone mojego znajomego działa na nim normalnie tzn ładuje i łączy się z itunes. wejście na ładowarkę czyszczone. gdy ipod zawiesi się na tym ekranie to może się ładować w nieskończoność i się nie wyłącza no chyba, że odłączę kabel to padnie dopiery gdy bateria się wyczerpie. itunes również go nie wykrywa.

#4 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 04 maja 2013 - 23:58

W momencie, gdy iPod wisi na logo, powinieneś nadal móc zrobić reset (Home+Power przez 10 sekund). Zrób tak: jeśli iPod się zawiesi, odłącz kabel i wepnij go do komputera, zrób reset iPoda, zaś gdy ekran zgaśnie wciśnij sam przycisk Home i trzymając go podłącz kabel do iPoda, co powinno wymusić uruchomienie go w trybie awaryjnym.

#5 iGeko

iGeko
  • 8 postów

Napisano 10 maja 2013 - 14:28

reset na zawieszonym logu nie działa. Ekran gaśnie dopiero gdy iPod się rozładowuje więc nie mogę nic z nim zrobić... i tu wracamy do początku problemu. Trzymając HOME i podłączając kabel który podpięty jest do komputera też nic się nie dzieje.

#6 iGeko

iGeko
  • 8 postów

Napisano 26 marca 2014 - 02:09

Spróbuję odkopać temat... Wie ktoś może co się może dziać?

#7 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 26 marca 2014 - 04:57

Dominizak dobrze Ci napisał. Albo nie umiesz albo iPod jest uszkodzony. Jak się zawiesi na logu to odłącz iPoda od kabla i trzymaj Home+Power aż zgaśnie. Teraz trzymając Home podłącz do komputera. Jesteś pewny że przyciski iPoda są sprawne?

#8 iGeko

iGeko
  • 8 postów

Napisano 26 marca 2014 - 12:21

przyciski były sprawne, na dniach postaram się nagrać filmik jak to robię i jak to wszystko wygląda

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych