Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Aktywacja kartą z Play i użytkowanie kartą z Plus

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Kayne

Kayne
  • 189 posts

Posted 27 April 2013 - 22:24

Dokładniej, przenoszę numer do Play. Niestety, dopiero od połowy czerwca będę mógł korzystać z karty z Play, a nie chce tyle czekać by móc korzystać z iPhone. Więc wykombinowałem sobie, że wymienię sobie kartę SIM z Plus na nano sim i będę normalnie korzystać… Ale skoro iPhone z Play a nie z AOS, to pewnie nie będzie się chciał aktywować. Stąd moje pytanie - czy jeśli wpierw włożę kartę z Play, aktywuje telefon i potem włożę kartę z Plusa, a od połowy czerwca już na stałe kartę z Play, będę mógł bez problemu korzystać z telefonu? Nie wynikną z tego żadne problemy (jak np. blokowanie części opcji itd.) albo wymuszenie ponownej aktywacji…? To mój pierwszy iPhone, więc nie wiem jak to dokładnie wygląda. Byłbym wdzięczny za jasne wytłumaczenie :)

#2 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 27 April 2013 - 22:32

Jeżeli telefon jest bez simlocka będzie działa z każda kartą, jak posiada blokadę to tylko z ta na którą jest ona nałożona.

#3 Ilicz666

Ilicz666
  • 375 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 April 2013 - 22:33

Zapewne jak dostaniesz iPhone z play będzie mieć simlocka. Ale popros sprzedawcę w salonie o zdjęcie odrazu locka(za darmo) i wtedy aktywujesz iPhone każda karta. Zgłaszając chęć zdjęcia simlocka przez infolinia będziesz długo czekać. Możesz rownież zamówić usługę na Allegro za około 20-50zl i będzie ona włączona prawie natychmiast.

#4 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 27 April 2013 - 22:34

Witam, wszystkie iphone w play mają simlooka, jak chcesz korzystać z innej sieci, musisz najpierw zdjąć blokade(zajmie Ci to kilka minut). Simlock na iPhone z Play – jak się go pozbyć? [UPDATE] | Tako rzecze Rzecznik Play. Przechodzac do play napewno dali Ci tzw numer tymczasowy, który możesz używać do czasu przeniesienia swojego numeru...(uwaga, rozmowy na tym numerze platne).Wszytko powinni Ci wyjasnić w salonie.

#5 diesel2117

diesel2117
  • 1743 posts
  • SkądKatowice PL

Posted 27 April 2013 - 23:00

Inna sprawa kiedy iphone będzie miał blokadę simlock na autoryzowane sieci przez apple.

#6 Kayne

Kayne
  • 189 posts

Posted 28 April 2013 - 10:55

Eh… Ja to wszystko wiem, przecież nie o to się pytałem. Simlock jak będzie, to mi zdejmą - wystarczy do nich podjechać. Mi chodzi o problem z aktywacją w iTunes. Czyli raz aktywowany iPhone może być używany z dowolną kartą nano sim, dowolnego operatora?

#7 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 28 April 2013 - 10:57

Tak, pod warunkiem że nie ma simlocka...

#8 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 28 April 2013 - 13:06

Eh… Ja to wszystko wiem, przecież nie o to się pytałem.

No właśnie wydaje Ci się, że wiesz, ale nie masz zielonego pojęcia o co pytasz.

Czyli raz aktywowany iPhone może być używany z dowolną kartą nano sim, dowolnego operatora?

Aktywacja jest wymogiem simlocka, jeżeli nie masz simlocka, nie wyskoczy ekran aktywacyjny.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users