W ostatnim wydaniu BusinessWeek Arik Hesseldahl zastanawia się, czy Apple planuje rozpoczęcie kampanii reklamowej z hasłem "Intel Inside" po rozpoczęciu przechodzenia na nową platformę. Hesseldahl pisze "... najbardziej interesującym pytaniem jest czy Apple umieszczając procesory Intela będzie korzystało z marki na zewnątrz komputerów. Czy Apple umieści naklejki, które obecnie znajdują się na komputerach innych marek.
I stąd ankieta.
Czy Apple umieści takie emblematy, uważając iż będzie to miało pozytywny wpływ na własną markę?

Czy pojawią sie reklamy Apple "Intel Inside"?
Rozpoczęty przez
reeye
, 19 gru 2005 10:44
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19 grudnia 2005 - 10:44
Napisano 19 grudnia 2005 - 11:32
Do tej pory nie umieszczano na macach naklejek z informacją o wnętrznościach więc czemu miało by się to zmienić...
Co do skutków negatywnych i pozytywnych to zatwardziałych wielbicieli PPC może to być sygnał odstraszający jednak i tak kupią oni te maci bo niespecjalnie jest alternatywa przecież nie toshiba i winda.
Pozytywnym skutkiem może być przyciągnięcie użytkowników Windows do marki apple jednak przez zatwardziałych zwolenników PPC może zostać odebrane negatywnie...
-----------------------------
błędne koło
Co do skutków negatywnych i pozytywnych to zatwardziałych wielbicieli PPC może to być sygnał odstraszający jednak i tak kupią oni te maci bo niespecjalnie jest alternatywa przecież nie toshiba i winda.
Pozytywnym skutkiem może być przyciągnięcie użytkowników Windows do marki apple jednak przez zatwardziałych zwolenników PPC może zostać odebrane negatywnie...
-----------------------------
błędne koło
Napisano 19 grudnia 2005 - 15:18
A czy Apple umieszcza na iMacach nalepki ATI ? czy inne... jasne, że nie będzie kiczowatych nalepek, nawet z nowym logiem Intel'a...
NO WAY! :twisted: :twisted: :twisted:
Napisano 19 grudnia 2005 - 15:54
NIE, NIE, NIE
intel zrezygnował z tego hasła promocyjnego
jeżeli nie zauważyliście tego to intel zmienil też swoje logo

Napisano 19 grudnia 2005 - 16:11
Do tej pory nie umieszczano na macach naklejek z informacją o wnętrznościach więc czemu miało by się to zmienić...
JSG,

...czyli raczej umieszczali :wink:
nie dość że Intel to jeszczę będzie paskudna naklejka informująca o tym

Napisano 19 grudnia 2005 - 20:23
Moim zdaniem nie będzie żadnej kampanii reklamowej, a to z co najmniej dwóch przyczyn:
- Mac-i to wciąż tylko 4-6% udziału w rynku komputerów osobistych;
- Dla wielu zagorzałych Mac-userów marka Intel nie robi źadnego wrażenia.
Napisano 20 grudnia 2005 - 09:02
Mac-i to wciąż tylko 4-6% udziału w rynku komputerów osobistych;
jest 3.9%, bedzie 4,7 w tym roku.
i to jest bardzo duzo, ile procent rynku ma Toyota ... nie wiem ale mało.... jednak się reklamuje
Napisano 20 grudnia 2005 - 09:11
Mam nadzieje, ze jesli logo Intela pojawi sie na macach to w takiej postaci jak naklejka
"eject" na klawiszu F12 w xBooku - ma tylko informacyjny charakter i bez problemu
mozna ja odkleic i wyrzucic do kosza;)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych