Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

IP 4S 6.1.3 DFU Mode Pomocy

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Patryk Wingert

Patryk Wingert
  • 12 posts
  • SkądKatowice

Posted 24 April 2013 - 22:16

Witam, pisze ten temat poniewaz dostaje juz bialej goraczki przez tego iphonea.. Problem w tym ze zawiesil sie w trybie DFU i kiedy chce go odtworzyc przez iTunes, to wiesza sie przy "czekam na Iphone'a" na telefonie swieci sie jablko i pasek stanu ktory sie nie rusza mimo iz zostawilem go raz na kilka dobrych godzin i nic.. Probowalem juz wszystkiego, od opcji z shiftem po tiny umbrelle i inne programy i dalej to samo. Czy jest ktos w stanie pomoc mi wyprowadzic Iphone z trybu DFU badz go odtworzyc? Utknal w trybie DFU po tym jak wyczyscilem plyte glowna i podpialem telefon i nawet nie wlaczajac dalem DFU mode i tak jest do teraz (czyscilem plyte poniewaz przy ladowaniu mi sie resetowal i jak wgrywalem soft 6.1.3 to sie zresetowal i potem przycinal) Prosze o wyrozumialosc jezeli pomylilem dzialy, przepraszam

#2 VanRave

VanRave
  • 380 posts
  • SkądGdańsk

Posted 24 April 2013 - 22:22

Przytrzymaj przycisk home i power przez kilkanaście sekund.

#3 Patryk Wingert

Patryk Wingert
  • 12 posts
  • SkądKatowice

Posted 24 April 2013 - 22:24

W momencie w ktorym przytrzymam oba przyciski, ekran sie wylacza i znika jablko wraz z paskiem postepu i znow itunes wykrywa go w trybie "awaryjnym"

#4 diesel2117

diesel2117
  • 1743 posts
  • SkądKatowice PL

Posted 24 April 2013 - 22:30

W momencie w ktorym przytrzymam oba przyciski, ekran sie wylacza i znika jablko wraz z paskiem postepu i znow itunes wykrywa go w trybie "awaryjnym"

A co wyświetla na ekranie ? Zobacz w Redsn0w w jakim trybie jest telefon. Możliwe, że czyszcząc go coś uszkodziłeś, bądź zrobiłeś zwarcie. Jak coś również jestem z Katowic i służę pomocą ;)

#5 Patryk Wingert

Patryk Wingert
  • 12 posts
  • SkądKatowice

Posted 24 April 2013 - 23:11

Dołączona grafika

Jak juz jest w iTunes i tam pisze "Czekam na Iphone'a" to w telefonie swieci Jablko i pod nim pasek postepu ktory ani nie drgnie :P Mozliwe ze zrobilem zwarcie, i nie do konca wiem co teraz? Jak to sprawdzic?

edit: Wyglada to tak jak na zdjeciu ponizej tylko pasek stanu jest pusty i nic sie nie dzieje:
Dołączona grafika

- - - Updated - - -

Dodam iz telefon staralem sie wyczyscic w miare dobrze, lecz sa miejsca jak te pod metalowymi ramkami do ktorych nie da sie dostac by wyczyscic dokladnie, lecz wczesniej chodzil nawet z tym, mozliwe ze gdzies byla wilgoc i nim zdazylo dobrze wyschnac podlaczylem telefon i dalem tryb DFU (przed trybem DFU sie zawiesil i nagrzal procek, musialem wyjac baterie i na nowo uruchomic i chodzil normalnie) ktory element mogl pasc?

#6 diesel2117

diesel2117
  • 1743 posts
  • SkądKatowice PL

Posted 25 April 2013 - 21:03

Dołączona grafika

Jak juz jest w iTunes i tam pisze "Czekam na Iphone'a" to w telefonie swieci Jablko i pod nim pasek postepu ktory ani nie drgnie :P Mozliwe ze zrobilem zwarcie, i nie do konca wiem co teraz? Jak to sprawdzic?

edit: Wyglada to tak jak na zdjeciu ponizej tylko pasek stanu jest pusty i nic sie nie dzieje:
Dołączona grafika

- - - Updated - - -

Dodam iz telefon staralem sie wyczyscic w miare dobrze, lecz sa miejsca jak te pod metalowymi ramkami do ktorych nie da sie dostac by wyczyscic dokladnie, lecz wczesniej chodzil nawet z tym, mozliwe ze gdzies byla wilgoc i nim zdazylo dobrze wyschnac podlaczylem telefon i dalem tryb DFU (przed trybem DFU sie zawiesil i nagrzal procek, musialem wyjac baterie i na nowo uruchomic i chodzil normalnie) ktory element mogl pasc?

Teoretycznie mogło wszystko pójść. Jak chcesz przebadać płytę główną to zapraszam :) Z chęcią pomogę.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users