Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Podłączenie IPada do sprzętu grającego w samochodzie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Karolina J

Karolina J
  • 5 postów
  • SkądBrussels, Belgium, Belgium

Napisano 24 kwietnia 2013 - 17:07

Z góry przepraszam za 'niefachowe' określenia --- > mam takie pytanie, czy jest możliwe podłączenie Ipada, bądź Iphone'a do sprzętu grającego w samochodzie? Chodzi mi o odtwarzanie muzyki. Mam Hyundaia z wejściem na IPod i wejściem USB. Jednak po podłączeniu przez USB wyświetla sie Error. Jesli chodzi o wejscie do IPoda, przypomina te jakie jest przy sluchawkach (heh, nie wiem jak to sie nazywa :-D) i nie wiem jaki kabel jest do niego potrzebny. Czy ktoś próbował, czy ktoś wie, czy działa?? Dysponuje Iphone5 i IPad 2. Z góry dzięki za podpowiedzi!

#2 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 24 kwietnia 2013 - 17:43

Musisz kupić specjalny kabel,np. taki: Amazon.com: Hyundai iPod Cable: MP3 Players & Accessories

Możesz robić też "polską wersję" podpinając USB i Jacka jednocześnie do telefonu i do samochodu na 2 osobnych kablach.

#3 Karolina J

Karolina J
  • 5 postów
  • SkądBrussels, Belgium, Belgium

Napisano 25 kwietnia 2013 - 00:44

Dziękuję za odpowiedz! mam jeszcze jedno pytanie - jeśli podłączę kabel usb wykorzystując wejście lightning, to gdzie podepne tego jacka? Tam gdzie słuchawki? I czy muszę kupić apple'owy kabelek, czy mogę zwykły?

#4 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 26 kwietnia 2013 - 05:58

Co prawda nie mam urządzenia z wejściem Lightning ale wydaje mi się, że jeszcze przejściówki samochodowej nie ma na ten port. Musisz wpiąć do iPhone Lightning'a --> do samochodu USB a potem jacka do iPhone i do samochodu. Kable oczywiście mogą być zamiennikami, raczej nie ma to znaczenia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych