Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Touch 4G iiOS 6.1.3 Jailbreak

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jac3kw

Jac3kw
  • 19 postów
  • SkądBiałystok, Poland, Poland

Napisano 19 kwietnia 2013 - 19:00

Słyszałem, że jest możliwość zrobienia jailbreaka na iPodzie Touch 4G z iOS 6.1.3. Szukałem na forum, ale nie znalazłem żadnego poradniku, w którym wszystko będzie wytłumaczone krok po kroku. Jestem zielony, więc proszę o pomoc.

#2 naqes

naqes
  • 5 postów

Napisano 19 kwietnia 2013 - 20:36

Ja również byłbym bardzo wdzięczny, w moim przypadku chodzi o iphone 4, ale to chyba nie ma żadne różnicy.

#3 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 19 kwietnia 2013 - 23:07

Było omawiane, ale trudno... Póki co zarówno na iPoda, jak i iPhone'a jest możliwy tzw. "tethered jailbreak" (czyli na uwięzi) czyli przy każdym uruchamianiu urządzenia trzeba będzie je podpinać pod PC i uruchamiać je specjalnym programem. Tu macie wszystkie potrzebne programy: iH8sn0w.com

Edit: tutaj macie tutorial "for dummies" krok po kroku Jailbreak iOS 6.1.3 With Sn0wbreeze 2.9.14 [How-To Tutorial] | Redmond Pie

#4 Jac3kw

Jac3kw
  • 19 postów

Napisano 22 kwietnia 2013 - 17:10

Jeżeli w końcowej części poradnika jest napisane, że trzeba zrobić restore, to znaczy, że stracę wszystkie pliki?

#5 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 kwietnia 2013 - 17:27

Yhy. Ale zrobisz backup na kompie,i po sprawie.

#6 Jac3kw

Jac3kw
  • 19 postów

Napisano 28 kwietnia 2013 - 11:58

Mam jeszcze pytanie o to, co przechowuje w sobie dokładnie ten backup. Czy są tam dane gier, aplikacji, zdjęcia? I jak z plikami muzycznymi? Będę musiał je od nowa wgrywać do iPoda?

#7 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 28 kwietnia 2013 - 12:59

Mam jeszcze pytanie o to, co przechowuje w sobie dokładnie ten backup. Czy są tam dane gier, aplikacji, zdjęcia? I jak z plikami muzycznymi? Będę musiał je od nowa wgrywać do iPoda?

Archiwizuje Ci:
-Ustawienia systemu w tym tapete, rozkład ikon itp..
-Dane logowania np. apple id, facebook
-Historie wgranych aplikacji i je odtwarza (ściąga)
-Dane aplikacji
-Dane gier i ich save'y
-Rolka aparatu
-Sms'y
-Kontakty
-Ustawienia rzeczy z Cydii (i cały ten syf z nich)

#8 Jac3kw

Jac3kw
  • 19 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 16:42

Muszę odkopać ten temat, myślałem, że wytrzymam bez jailbreaka, ale nie dam rady. Próbowałem za pomocą tego poradnika, ale ostatecznie nie dało się wgrać tego pliku poprzez restore, kończyło się komunikatem, że odtwarzanie iPoda nie powiodło się. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć mi to krok po kroku, względnie dać jakiś prosty poradnik dla totalnie zielonego?

#9 Arek Kożuch

Arek Kożuch
  • 2 postów
  • SkądBlachownia, Poland

Napisano 11 czerwca 2013 - 18:35

Skoro da się przez tethered jailbreak zdowngrade'ować 6.0.1 do 5.1.1 bez SHSH to czy da się zrobić to samo z 6.1.3?

#10 Jac3kw

Jac3kw
  • 19 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 15:04

Naprawdę nie ma nikogo chętnego do pomocy?

#11 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 15:10

Skoro da się przez tethered jailbreak zdowngrade'ować 6.0.1 do 5.1.1 bez SHSH to czy da się zrobić to samo z 6.1.3?

Kto ci tak powiedział ?

Naprawdę nie ma nikogo chętnego do pomocy?

Ściągasz najnowszego redsnow-a i ipsw 6.0 dla iPoda 4, potem w ustawieniach redsnow wskazujesz ten ipsw, następnie dajesz jailbreak czekasz aż się skończy, potem dajesz just boot now w redsnow i tyle.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych