Witam,
Czy ktoś ma włączoną dwuetapową weryfikację konta GMail i może powiedzieć czy program Mail w iOS działa bez problemów? Trzeba coś jakoś specjalnie konfigurować, żeby przy każdym sprawdzeniu poczty na iOS w natywnej aplikacji nie trzeba było potwierdzać tego dodatkowym kodem SMSowym?
Pozdrawiam,
Solos

GMail z dwuetapową weryfikacją a Mail w iOS
Rozpoczęty przez
Solos
, 18 kwi 2013 18:07
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 kwietnia 2013 - 18:07
Napisano 19 kwietnia 2013 - 03:02
Dziala bez problemu. Jedynie raz, na poczatku musisz wpisac haselko ktore nie dotrze do ciebie zadnym SMSem tylko jest strona na ktorej generuje sie specjalne jednorazowe kody do uruchamiania aplikacji Googla np na urzadzeniach Appla. Poczytaj o tym tutaj Nie daj się zhakować! Zabezpiecz logowanie na Facebooku, Gmailu i Dropboksie - Porady to ci sie rozjasini. Ale wszystko dziala wspaniale oprocz PUSH oczywiscie. Aha, natywna poczta Gmail dla iOSa z AppStore dziala w tym urzadzonku poprzez kody SMS co ciekawe i z PUSH

Napisano 19 kwietnia 2013 - 05:52
To u mnie na razie działa PUSH na mailu. Rozumiem, że jak włączę dwuetapową weryfikację, to nie będę miał już PUSH, tak?
Napisano 19 kwietnia 2013 - 21:01
Ja mam jedno i drugie działające prawidłowo.To u mnie na razie działa PUSH na mailu. Rozumiem, że jak włączę dwuetapową weryfikację, to nie będę miał już PUSH, tak?
Napisano 20 kwietnia 2013 - 15:53
Zdaje się, że push dla Gmaila na standardowej aplikacji Mail działa tylko dla starszych kont, utworzonych przed zablokowaniem tej funkcji przez Google. Na nowo założonych nie będzie już działał i weryfikacja dwuetapowa nie powinna mieć tu żadnego znaczenia.
Napisano 20 kwietnia 2013 - 16:13
U mnie działa i Push i email normalnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych