No właśnie. Nie zabijajcie za banalne pytanie, bo ja o komputerach blade pojęcie mam a właściwie nie mam żadnego... Otóż wyczytałam, że iPhone może działać jako modem do internetu. No właśnie... czy iPhone 3GS też może działać jako modem? Jeśli może to czy współpracuje z kartami Aero2. Jeśli współpracuje to wytłumaczcie mi proszę jak chłop krowie w rowie jak (zrobić?, połączyć?, skonfigurować?, ustanowić?) takie połączenie?
Bardzo dziękuję i z góry przepraszam tych co zapluli monitory śmiejąc się z mojej niewiedzy...

Aero2, macbook air i iPhone 3GS
Rozpoczęty przez
Nurkotka
, 16 kwi 2013 12:34
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 kwietnia 2013 - 12:34
Napisano 16 kwietnia 2013 - 12:52
iPhone jako modem do Aero2 to średni pomysł. Nieracjonalnie drogi modem :razz:
Jeżeli chcesz także dzownić z tego telefonu to czeka Cię przekładnaie kart co troche co nie jest dobre ani dla telefonu ani dla użytkownika. Polecam kupić np. w jakimś serwisie aukcyjnym modem na USB za niecałe 100zł i cieszyć się bezproblemową pracą.
Napisano 16 kwietnia 2013 - 13:01
3GS chyba nie działa z Aero2.
Napisano 16 kwietnia 2013 - 13:02
iPhone po prostu mam:) Aero też zupełnie przypadkiem ma znaleźć się w moim posiadaniu i będzie mi służyć bardzo rzadko (na stałe nie mieszkam w Polsce), więc to takie wakacyjne rozwiązanie coby pocztę sprawdzić i kilka maili wysłać. Jeśli okaże się, że korzystam i mi się podoba pewnie zainwestuję w modem, ale na razie chciałam dowiedzieć się czy dam radę poradzić sobie bezkosztowo
Napisano 16 kwietnia 2013 - 13:08
Wymagany jest zgodny modem lub telefon. Wiele nie działa z Aero 2.
Aero2 - zestawienie zgodnych modemów
Możesz też zainwestować w przenośny kieszonkowy router WIFi na baterię.
Aero2 - zestawienie zgodnych modemów
Możesz też zainwestować w przenośny kieszonkowy router WIFi na baterię.
Napisano 16 lipca 2014 - 16:22
Żeby nie tworzyć nowego tematu.
Posiadam modem Iplus Huwaei E180 i kartę Aero2. czy da się to jakoś połączyć żeby działało na Mac Os Mavericks 10.9.4. ?
Nie mogę w ogóle odnaleźć sterowników do tego modemu. Ma ktoś może ? Bo stronie plusa ten dział jest nieaktywny.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych