Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

"CheckMEND has records that indicate this is a used item" - O co chodzi ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 wozny_grozny

wozny_grozny
  • 3 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 10:19

Witam. Chcę ściągnąć na stałe simlocka z iphone 4, Zrobiłem raport na 'CheckMEND'. W raporcie wykazało jedną pozycję z pomarańczowym wykrzyknikiem: "Previous use - CheckMEND has records that indicate this is a used item." Chyba to oznacza że telefon był już używany. Czy z takim wynikiem będę mógł ściągnąć na stałe simlocka? Skąd oni w ogóle wiedzą że telefon był używany już przez kogoś... chyba tą kamerką przednią Apple mnie podgląda. Czy spotkał się ktoś już z takim wynikiem w checkmend, ktoś kto ściągał simlocka na stałe? Pozdrawiam.

#2 robak1

robak1
  • 2 postów

Napisano 24 sierpnia 2013 - 23:06

czy ktoś już rozwiązał ten problem ?

czy ktoś już rozwiązał ten problem ?

Witam. Chcę ściągnąć na stałe simlocka z iphone 4, Zrobiłem raport na 'CheckMEND'. W raporcie wykazało jedną pozycję z pomarańczowym wykrzyknikiem: "Previous use - CheckMEND has records that indicate this is a used item." Chyba to oznacza że telefon był już używany. Czy z takim wynikiem będę mógł ściągnąć na stałe simlocka? Skąd oni w ogóle wiedzą że telefon był używany już przez kogoś... chyba tą kamerką przednią Apple mnie podgląda. Czy spotkał się ktoś już z takim wynikiem w checkmend, ktoś kto ściągał simlocka na stałe?
Pozdrawiam.

#3 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 sierpnia 2013 - 23:26

A co ma piernik do wiatraka?

#4 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 25 sierpnia 2013 - 06:35

A co ma piernik do wiatraka?

W wiatraku się mąkę robi.

#5 robak1

robak1
  • 2 postów

Napisano 25 sierpnia 2013 - 15:36

mam iphona 4s "kupioną okazyjnie :)" z takim komunikatem "Previous use - CheckMEND has records that indicate this is a used item." w raporcie 'CheckMEND' - moje pytanko jest czy da sie ją uruchomić ?

#6 bilbopl

bilbopl
  • 5 postów

Napisano 25 sierpnia 2013 - 16:11

Nie ma to nic wspólnego z blokadą SIMLOCK, mówi jedynie że telefon jest używany nic więcej.... Skąd wiedzą ? był pewnie zakupiony w jakiejś sieci a oni automatycznie wrzucają go do bazy danych gdy zostanie sprzedany.... CheckMend ma wgląd do takich baz i stąd wynik raportu....

#7 wozny_grozny

wozny_grozny
  • 3 postów

Napisano 31 października 2013 - 08:10

Niestety nie dało się zdjąć trwale simlocka, przez ten komunikat.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych