Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Strasznie słaba jakość na monitorze zewnętrznym po podłączeniu MBP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 torell

torell
  • 142 postów

Napisano 15 kwietnia 2013 - 09:29

Witam, Posiadam zwykłego (nie retina) MBP wersję 13 cali, chciałem go podłączyć do monitowa zewnętrznego Eizo FS2332 Full HD , żeby sobie spokojnie edytować filmy i zdięcia, ale jakość obrazu po podłączeniu jest fatalna! Czcionki, jakby wogule nie było clear type itp. Komputer podłączałem przez przejściówkę minidisplayport -> hdmi (kupiona na allegro) i przez przejściówkę minidisplayport -> vga i też bez żadnej poprawy. Po podłączeniu przez hdmi miałem do wyboru w komputerze różne rozdzielczości oraz 720p, 1080i, 1080p i tryby odświerzania 50 i 60 Hz. Wybrałem 1080p i odświerzanie 60 Hz, ale obraz nie był zadowalający. Jakiś taki rozmyty. Dla porównania, podłączyłem starego laptopa Lenovo z taką samą rozdzielczością natywną (1280 x 800) jak macbook oraz taką samą kartą graficzną, przez hdmi (tylko bez żadnych przejściówek) i obraz, można by powiedzieć względem macbooka - żyleta. Tekst da się normalnie czytać i wszystko pięknie wygląda, a na macbooku, jakby rozdzielczość monitora była dla niego zbyt duża. Ktoś się spotkał z problemem?

#2 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 15 kwietnia 2013 - 10:28

Powinieneś wybrać rozdzielczość 1080p rozdzielczość i wyłączyć klonowanie ekranu bo w przecywnym wypadku natywna rozdzielczość wyświetlacza będzie skalowana co zaowocuje właśnie taką marną jakością obrazu.

#3 torell

torell
  • 142 postów

Napisano 15 kwietnia 2013 - 11:44

OK, dzięki. Sprawdzę, jak wrócę do domu. Faktycznie, była włączona opcja klonowania ekranu. Mam nadzieję, że to pomoże.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych