Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Telefon z sieci Vodafone, simlock załozyl sie na O2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 troxter

troxter
  • 283 postów
  • SkądKingston UK

Napisano 15 kwietnia 2013 - 00:26

Witam, Mam takie pytanie ciekwostke. Kupilem iphone 5 w sieci vodafone uk, jednak pierwsza karta, ktora do niego wlozylem byla karta o2. Teraz w telefonie jest simlock na o2. Nie przeszkada mi to bardzo, bo to moj glowny numer i jestem z tego zadowolony. Jezeli w przyszlosci chcialbym zdjac simlock to gdzie musze sie udac? Vodafone czy o2? Vodafone oferuje zdjecie simlocka po 15 dniach od podpisania kontraktu zupelnie za darmo. Tylko czy oni beda mogli go zdjac, skoro jest zablokowany na o2?

#2 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 15 kwietnia 2013 - 00:34

Może się mylę (jak tak to poprawcie mnie), ale taka sytuacja jest niemożliwa, z tego co piszesz wynika, że twój iphone po prostu nie ma simlocka, spróbuj odpalić na nim jakąś inną kartę (3,t-mobile, orange jeżeli masz taką możliwość ) jak bez problemu znajdzie sieć, to twój iphone po prostu nie ma simlocka. Jak rozumiesz słowa " teraz w telefonie jest simlock na o2" ? Czy po prostu w zakładce operator zmieniło Ci się z vodafone na O2 ?

#3 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 15 kwietnia 2013 - 01:04

Niemożliwe. Gdyby miał Lock'a to by nie aktywował się na o2. Albo brak simlock'a albo (nie wiem jak w UK) masz simlock'a na autoryzowane sieci przez apple. Innego wytłumaczenia nie ma.

#4 troxter

troxter
  • 283 postów
  • SkądKingston UK

Napisano 15 kwietnia 2013 - 01:06

Chodzi o to ze jak teraz wkładam kartę vodafone to pokazuje się informacja ze aby aktywowac telefon mam włożyć kartę jaka dostałem razem z telefonem. Działają w tym telefonie tylko karty o2. Wszystkie inne chcą żeby aktywowac telefon. P.S Na angielskich forach coś piszą ze simlock zakłada się na sieć której karta pierwsza będzie wlozona do tel.

#5 dj.cicho

dj.cicho
  • 574 postów

Napisano 15 kwietnia 2013 - 06:27

Tak właśnie w UK jest. Blokada zakłada sie na sieć pierwszej wlozonej karty. Nie wiem gdzie uderzyć, ale najpierw bym zapytał w O2.

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 15 kwietnia 2013 - 10:29

Simlocka się ściąga u operatora u którego się kupiło telefon. O2 nie ma tego telefonu w systemie, więc nie zdejmą simlocka raczej.

#7 troxter

troxter
  • 283 postów
  • SkądKingston UK

Napisano 15 kwietnia 2013 - 17:42

Ok. Dam znac za dwa tygonie jak sprawa sie potoczyla. dzieki i pozdrawiam

#8 troxter

troxter
  • 283 postów
  • SkądKingston UK

Napisano 29 kwietnia 2013 - 21:08

No wiec po 14 dniach, Vodafone przyjal zlecenie zdjecia simlocka, a dzisiaj otrzymalem email, ze oni nie moga usunac simlocka z o2... Nastepny formularz wyslalem do o2. Zobaczymy co bedzie.

#9 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 09:04

No wiec po 14 dniach, Vodafone przyjal zlecenie zdjecia simlocka, a dzisiaj otrzymalem email, ze oni nie moga usunac simlocka z o2... Nastepny formularz wyslalem do o2. Zobaczymy co bedzie.

Ale po co pisałeś cokolwiek o o2, wystarczyło zdjęcie simlocka, na jaką sieć się założył nie jest istotne, tak to jest jak się jest nadgorliwym.

#10 troxter

troxter
  • 283 postów
  • SkądKingston UK

Napisano 30 kwietnia 2013 - 14:29

Ja im nic nie pisalem o simlocku z o2. Sami jakos to wyczaili.... " We are unable to unlock your handset as Device Locked to O2 Network. We can only unlock the handsets which are locked to Vodafone UK network. "

#11 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 22:47

Jeżeli sami wyczaili, czy coś to napisz teraz, że kupiłeś od nich z simlockiem na O2 i chcesz, żeby Ci teraz tego simlocka ściągnęli i nie interesuje Ciebie jk to zzrobią, jeżeli sprzedali bubla.

#12 troxter

troxter
  • 283 postów
  • SkądKingston UK

Napisano 02 maja 2013 - 01:31

No i O2 sciagnelo simlocka w ciagu 48 godzin:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych