Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jawbone Up - opinie

• Please log in to reply
59 replies to this topic

#26 ftpd

ftpd

Nie.

• 24334 posts

Posted 14 June 2013 - 12:06

Bardzo mocno, trzeba użyć trochę siły żeby zdjąć zatyczkę, nie ma takiej możliwości żeby przypadkowo rozpiąć.

Ale na magnes, czy coś?

Ja nie pytam o zatyczkę do jacka, tylko o zapięcie samej opaski na ręce.

#27 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 14 June 2013 - 13:38

Ale na magnes, czy coś?

Ja nie pytam o zatyczkę do jacka, tylko o zapięcie samej opaski na ręce.

Opaska jest zwinięta, nie ma żadnego magnesu, przylegają do siebie dwa końce i jak wybierzesz dobry rozmiar to nie spadnie Ci.

#28 ftpd

ftpd

Nie.

• 24334 posts

Posted 14 June 2013 - 16:05

Znaczy jej się nie zapina w żaden sposób?

#29 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 14 June 2013 - 16:23

Znaczy jej się nie zapina w żaden sposób?

Nie, w żaden sposób jej się nie zapina, spójrz na zdjęcie, które wrzuciłem, jeden koniec przylega do drugiego i to wszystko.

#30 tomkoszyk

tomkoszyk
  • 65 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 28 June 2013 - 00:20

Gdzie najlepiej kupić, poza Apple? brał ktoś z amazona? 130$ to troszkę jednak mniej niż cena applowska...

#31 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 28 June 2013 - 11:53

Na allegro są: Jawbone up - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

[CIACH] <- regulamin!

#32 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 23 July 2013 - 13:10

Odświeżam wątek. Proszę o opinie użytkowników po dłuższym czasie użytkowania. Jak z jakością wykonania, dalej jest ok? Z działaniem? Czytałem, że bransoletki lubią się psuć po 3 miesiącach. Czy dalej kupilibyście Jawbone Up?

#33 ftpd

ftpd

Nie.

• 24334 posts

Posted 23 July 2013 - 17:27

No właśnie? Bo jestem w USA akurat i się mocno zastanawiam nad kupnem.

#34 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 24 July 2013 - 16:10

Dziś przyszła ;). Nie jestem przekonany co do koloru (niebieski). Z drugiej strony czarna wygląda trochę jak bransoletka za dychę z Orlenu. Zamawiałem przez Apple store. Wczoraj wysłali, dziś jest. Dziwna sprawa bo leciała przez Pragę, Belgię, aż w końcu Polska. Co do samej bransoletki bardzo przyjemna w dotyku, widoczne są łączenia ale nie razi to w oczy. Rewelacyjnie zapakowana. Ten sam fun co przy otwieraniu produktów Apple. Co do samego działania, to mam ją od godziny na ręce. Na pewno jak dużo siedzisz przy komputerze i klikasz w klawiaturę / korzystasz z myszy to noszenie jej na prawej ręce może okazać się nieprzyjemne, z tego względu, że jest dość gruba. Także lepiej jak będzie noszona na lewej łapie. Jutro napiszę jak z funkcją inteligentnego budzika ma się sprawa. Ogólnie jest zajawka :)

#35 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 24 July 2013 - 22:35

Szkoda,że nie ma czerwonej w polsce.

#36 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 25 July 2013 - 22:09

Odświeżam wątek. Proszę o opinie użytkowników po dłuższym czasie użytkowania. Jak z jakością wykonania, dalej jest ok? Z działaniem? Czytałem, że bransoletki lubią się psuć po 3 miesiącach. Czy dalej kupilibyście Jawbone Up?

Mam od połowy kwietnia i wszystko jest na swoim miejscu, tak jak wyglądała wyjęta z pudełka wygląda tak samo, nie widzę żadnych uszkodzeń itd.

#37 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 25 July 2013 - 22:35

Mam od połowy kwietnia i wszystko jest na swoim miejscu, tak jak wyglądała wyjęta z pudełka wygląda tak samo, nie widzę żadnych uszkodzeń itd.

A jak ją ocenisz ? Najbardziej chyba interesuje mnie kwestia budzenia.Działa?

#38 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 25 July 2013 - 22:38

Oceniam bardzo dobrze. Mnie budzi dobrze, chodź czasami jak jestem bardzo zmęczony to jak włącza się budzik to wyłączam ale mam ustawione że po 30 minutach nie ruszania się włącza się ponownie wibracja i wtedy już wstaję bez problemu. Fajna jest opcja jak jeździsz rowerem, możesz połączyć konto RunKeeper'a lub Endomondo z Jawbone, Twój czas przejechany i aktywność będą się pojawiać w aplikacji UP.

#39 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 26 July 2013 - 16:34

A ja jestem rozczarowany. Producenci naprawdę świetnie opracowali model marketingowy dla tego produktu, stwarzając poczucie, że musisz to mieć i z tego korzystać. A tak naprawdę, czy ta bransoletka jest nam do czegokolwiek potrzebna?... Kwestia liczenia kroków to porażka. Wystarczy mieć bransoletkę na łapce i siedzieć przy komputerze, czy stać w miejscu i wieszać pranie, a i tak będzie liczyła to jako pokonywaną odległość. Prowadzenie samochodu to samo. Siedzisz na czterech literach, kręcisz kołem, a kroki są "nabijane". W związku z tym dane, które są zrzucane po podłączeniu bransoletki do iPhone są po prostu bardzo mało miarodajne. Pojawia się jakiś tam element rywalizacji, bo można dodać znajomych z całego świata i śledzić kto spał dłużej czy "przeszedł" więcej danego dnia, no ale... po co? Tydzień, dwa i po prostu bransoletka się znudzi i skończy się na pytaniu "a po cholerę mi toto?!". Ja mam ją raptem trzeci dzień i zaczynam już nie widzieć dla niej zastosowania. Myślałem, że ruszam się mało (głównie praca przy kompie, mało ruchu, wszędzie autem), a okazało się, że 10.000 kroków jakimś cudem robię codziennie. Pic jakich mało. Ubolewać można też nad brakiem możliwości skutecznego dodawania produktów, które zjedliśmy po kodach kreskowych. Ręczne wklepywanie tego co wszamaliśmy to strata czasu i opcja tylko dla tych, którym się bardzo, bardzo chce, czy są masochistami. Poza tym tu znowu pojawia się problem dokładności, bo sugerowane posiłki nigdy nie pokrywają się w 100% z tym co zjedliśmy, a więc ilość wchłoniętych kalorii znowu nie będzie miarodajna. Inteligentny budzik. To chyba najciekawsza propozycja od Jawbone. Działa to ciekawie i powiedzmy - skutecznie, choć nigdy nie wiadomo ile jest w tym efektu "placebo". Jawbone opisuje to jako subtelny budzik, który obudzi tylko Ciebie, a nie osobę z którą sypiasz obok. Bzdura. Opaska wibruje jak stara Nokia 3210 budząc całe najbliższe otoczenie. Podsumowując - jeśli chcesz hipsterską opaskę, która doda Ci +10 do lansu, a nie zależy Ci aż tak bardzo na dokładności pomiaru, widzisz zastosowanie dla tego produktu w swoim codziennym życiu to kupuj, w przeciwnym razie licz się z tym, że bransoletka będzie szybko zbierała kurz i najpewniej trafi na allegro, gdzie znajdzie kupca, który tak jak ja będzie wierzył w to, że ten produkt odmieni jego życie ;-).

#40 niepospolita

niepospolita
  • 1 posts

Posted 13 August 2013 - 12:19

Dołączę się do tematu, mimo, że bardziej interesuje mnie to czy komuś (poza mną) opaska szwankuje? Albo czy ktoś z PL ją zwracał/wymieniał/reklamował? Niestety, ale zalecenia wsparcia działają bardzo krótko i nie wiem już czy żegnać się z nią czy co i jak? Bo nowej raczej nie kupię :/

#41 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 28 November 2013 - 10:59

Kilka dni temu mi padła opaska, prawdopodobnie bateria, ponieważ jak naładuję to trzyma 5, 10 minut i się wyłącza. Zadzwoniłem do Apple, opisałem problem, uprzejma Pani sprawdziła numer zamówienia i proponowała mi wymianę na nową, lecz nie mają w kolorze niebieskim (wycofali ze sprzedaży), mają tylko czarną, kolor mi nie odpowiada, Pani mi zaproponowała zwrot pieniędzy za opaskę. Oczywiście zgodziłem się, Pani przełączyła mnie do działu reklamacji w celu uzyskania odpowiedniego numeru, po otrzymaniu numeru, którego odesłałem do Pani czekam teraz na kuriera, który przyjedzie po opaskę, jak dotrze do Apple to otrzymam zwrot pełnej kwoty za Jawbone Up.

#42 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 28 November 2013 - 13:35

Kilka dni temu mi padła opaska, prawdopodobnie bateria, ponieważ jak naładuję to trzyma 5, 10 minut i się wyłącza. Zadzwoniłem do Apple, opisałem problem, uprzejma Pani sprawdziła numer zamówienia i proponowała mi wymianę na nową, lecz nie mają w kolorze niebieskim (wycofali ze sprzedaży), mają tylko czarną, kolor mi nie odpowiada, Pani mi zaproponowała zwrot pieniędzy za opaskę. Oczywiście zgodziłem się, Pani przełączyła mnie do działu reklamacji w celu uzyskania odpowiedniego numeru, po otrzymaniu numeru, którego odesłałem do Pani czekam teraz na kuriera, który przyjedzie po opaskę, jak dotrze do Apple to otrzymam zwrot pełnej kwoty za Jawbone Up.

Niebieska i czerwona najlepsza :)
Tak samo jest z amazonem tylko dłużej to trwa.
Ja się zastanawiam nad tą nową.

#43 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 28 November 2013 - 15:18

Niebieska i czerwona najlepsza :)
Tak samo jest z amazonem tylko dłużej to trwa.
Ja się zastanawiam nad tą nową.

Oczywiście, proponowali czarną ale nie zgodziłem się. Zastanawiałem się nad nową Jawbone Up24 jednak boję się że znów padnie po kilku miesiącach użytkowania, tym razem ponownie kupie Nike FuelBand SE

#44 folharth

folharth
  • 436 posts
  • Skądfolharth_ca

Posted 14 December 2013 - 15:03

A co sadzicie o Polar Loop : [url=http://www.polarloop.com/us-en/]Polar Loop. A new and fun way to track your moves 24/7.[/url]

#45 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 14 December 2013 - 15:07

Oczywiście, proponowali czarną ale nie zgodziłem się. Zastanawiałem się nad nową Jawbone Up24 jednak boję się że znów padnie po kilku miesiącach użytkowania, tym razem ponownie kupie Nike FuelBand SE

Ja teraz zamówiłem czarną... Na szczęście mogę oddać do 7 stycznia jako coś. Mam dziwne wrażenie,że źle trafiłem z tym egzemplarzem (kolor czarny ale ma białe krawędzie w niektórych miejscach,jak dotknę to jakoś trzeszczy).

#46 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 15 December 2013 - 00:15

Interpretujecie jakoś wyniki snu ?

#47 adverka

adverka
  • 98 posts

Posted 12 January 2014 - 12:16

Zakino - zwróciłeś opaskę, czy zatrzymałeś?

#48 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 12 January 2014 - 16:20

Zakino - zwróciłeś opaskę, czy zatrzymałeś?

Ja 2 już miałem xD Czekam na up24 xD

#49 folharth

folharth
  • 436 posts
  • Skądfolharth_ca

Posted 14 January 2014 - 01:25

Niedlugo nie beda wam juz potrzebne opaski na reke , bo t-shirt dostarczy wam wszystkich info : [url=http://www.omsignal.com]OMsignal - technology woven into life[/url]

#50 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 14 January 2014 - 01:30

Niedlugo nie beda wam juz potrzebne opaski na reke , bo t-shirt dostarczy wam wszystkich info : OMsignal - technology woven into life

Nie budzi (;c),więc będzie opaska i koszulka. Powiem jedno,jeżeli cena nie zabije to zamówię :) Do sportów może być fajna.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users