Witam,
Wiem, że korzystając z edytora napisów w PYM Player'ze można opóźniać i przyspieszać napisy do filmów,
ale czy wprowadzone w ten sposób zmiany można jakoś ZAPISAĆ NA STAŁE do pliku tekstowego (TXT lub SRT)?
Mam kilka takich plików z napisami, które lecą za szybko.
Udaje mi się to poprawić dzięki w/w edytorowi, ale wprowadzone zmiany funkcjonują tylko w PYM Player'ze,
natomiast oryginalny plik z napisami pozostaje bez zmian, na których mi zależy.
Wiem, że do edycji napisów można znaleźć masę różnych edytorów,
jednak większość z nich jest bardzo czasochłonna, a zależy mi na w miarę szybkim efekcie.
Dzięki PYM Player'owi można błyskawicznie wprowadzić zmiany - ale czy da się je zapisać do pliku?
A jeśli nie, to może ktoś zna jakiś nieskomplikowany sposób
na uzyskanie efektu, o który mi chodzi? (opóźnienie napisów)

PYM Player a edycja napisów na stałę
Rozpoczęty przez
R3Mi_PL
, 03 kwi 2013 21:24
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 03 kwietnia 2013 - 21:24
Napisano 07 maja 2013 - 16:49
Nie da się. PYM Player nie modyfikuje samych napisów, tylko parametry z jakimi wywołuje mplayera, czyli Ty tam sobie ustawiasz jakieś opóźnienie napisów, program je zapamiętuje i potem za każdym razem uruchamia odtwarzanie z tym opóźnieniem/przyspieszeniem/whatever.
Jeśli zależy Ci na trwałej edycji napisów, wypróbuj Jublera. To program w Javie, działa na Macu, za jego pomocą można modyfikować napisy, konwertować je, przesuwać, opóźniać, przyspieszać itd.
Jeśli zależy Ci na trwałej edycji napisów, wypróbuj Jublera. To program w Javie, działa na Macu, za jego pomocą można modyfikować napisy, konwertować je, przesuwać, opóźniać, przyspieszać itd.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych