Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Airport wykrywa modem, ale nie chce się połączyć z netem...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 joozek

joozek
  • 21 postów
  • SkądGiżycko

Napisano 30 września 2007 - 15:35

Mój problem jest taki: W mieszkaniu mam router Gigabyte GN-BR01G. Na stacjonarnym kompie z win xp wszystko działa poprawnie - jedyne co szwankuje, to szyfrowanie.Ostatnio próbowałem podłączyć się do niego za pomocą airportu w Powerbook'a G4 . Żadnym sposobem nie mogę sie połączyć z siecią postawioną przez router , choć PB ją wykrywa. Nie podnosiłbym szumu i uznał airport za trafiony, ale próbowałem tego samego zabiegu z innymi sieciami i łączyło się idealnie. Jakby tego było mało komputer połączony skrętką z routerem też się nie chce nawiązać połaczenia z netem. Skutek daje ominięcie routera i połączenie bezpośrednio z modemem "multimedia". Podobne problemy zięć miał jak tylko próbował podłączyć się pod tę sieć na systemie ubuntu. Może ktoś potrafi pomóc? Będę wdzięczny.

#2 RobAndzik

RobAndzik
  • 365 postów
  • SkądIngolstadt DE

Napisano 30 września 2007 - 15:43

Sprobuj po podlaczeniu zresetowac router, czasem pomaga.. A co do airporta to nie wiem jaki system masz ale spojrz na ustawienia szyfrowania w konfiguracji i wybierz ta sama opcje w airporcie

#3 zioper

zioper
  • 261 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 30 września 2007 - 16:12

Mozliwe ze masz problem z szyfrowaniem HEX/ASCI(czy jakos tak).. Hex o ile dobrze pamietam obsluguje tylko cyfry i litery od a do e :) Mialem podobny problem w domu :) Ale zmiana na HEX i ustawienie hasla na same cyfry pomogla ;)

#4 joozek

joozek
  • 21 postów
  • SkądGiżycko

Napisano 01 października 2007 - 14:30

Sprobuj po podlaczeniu zresetowac router, czasem pomaga..

Restart na niewiele się zdaje...
System to tiger. Może ta informacja w czymś pomoże.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych