Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod touch 5th gen lub iPod nano 7th gen

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 marek089

marek089
  • 8 posts

Posted 03 April 2013 - 19:44

Czesc,
potrzebuje porady/sugesti co będzie bardziej "na miejscu" zakupić.
Otóż zamierzam do sprzętu do domu kupić

[url=http://www.pioneer.pl/pl/products/42/98/405/VSX-922-S/page.html]VSX-922-S 7.2 kanałowy amplituner AV z 6x HDMI, AirPlay, DLNA, Remote Control App, Przetwornikiem Video i funkcją Phase Control Plus - Pioneer Wzmacniacze, odbiorniki audio-wideo[/url]
lub
[url=http://www.denon.pl/pl/Product/Pages/Product-Detail.aspx?Catid=HomeTheatre&SubId=AVReceivers&ProductId=AVR1713]DENON PL | AVR-1713[/url]

i z tego co tam widzę, na tych amplitunerach można odtwarzać muzykę z ipoda poprzez kabel jak i bezprzewodowo.
Tutaj moje pytanie, czy oba te urządzenia mogą przesyłać muzykę do amplitunera(bezprzewodowo, bo przewodowo to raczej oba mogą)?

I jeszcze czy te ipody mogą przesyłać muzykę do takiego urządzenia(zapomniałem nazwy), które wpina się w zapalniczkę w samochodzie i poprzez radio z samochodu odbieramy tą falę z urządzenia i możemy słuchać muzyki. Czy to działa na bluetooth, czyli oba ipody będą działały?
Ogólnie powiem, że chciałbym kupić urządzenie typowo do muzyki, które byłoby np zamocowane w doku lub po prostu leżało i streamowało muzykę do wieży, czy jak gdzieś jadę samochodem to połączyło się z tym urządzeniem, żebym mógł słuchać muzyki również w samochodzie(w przyszłości może kupię jakiś lepszy na tyle dobry, abym nie musiał mieć tego typu urządzeń, tylko od razu do samochodu :P ale to jeszcze troche potrwa). Oraz wezmę sobie ipoda czasem na siłownię aby posłuchać muzyki z tych zwykłych słuchawek w zestawie.
I ostatnie pytanie czy jakość muzyki będzie tak dobra, jak np miałbym płytkę z blu ray i podłączył do tego amplitunera(oczywiście nagrania w najlepszej możliwej jakości będą na ipodzie)?
Liczę na pomoc, ewentualne sugestie, pozdrawiam :)

#2 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 03 April 2013 - 19:53

Myślę , że na jakości się nie zawiedziesz. Na słuchwkach Touch 5G gra miodnie , a jako sygnał do wzmacniacza równiez da radę , ale tak czysto jak z komputera PC z naprawdę dobrą kartą dźwiękową (Xonary od Asusa) to nie będzie. Moc sygnału jest na wysokim poziomie , iPod Touch powinien dać radę. Na temat tego drugiego się nie wypowiem bo nigdy nie miałem z nim styczności :)

#3 marek089

marek089
  • 8 posts

Posted 03 April 2013 - 20:55

Hmm dzieki za sugestie :) Ale wlasnie tak teraz zauwazylem ze roznica pomiedzy ipodem touch 5gen a iphonem 4 jest prawie znikoma. To wolalbym kupic iphona. Dlatego teraz spytam moze ktos ma tego ipoda nano 7gen zeby mi powiedziec czy to by dzialalo bezprzewodowo i jak tam z jakoscia? Dziekuje :)

#4 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 03 April 2013 - 22:20

Różnica jest i to duża . iPod ma dużo szybszy procesor (ten z 4S) ale za to iPhone ma fukncje dzwonienia . Jakość muzyki jest na bardzo podobnym poziomie ;)

#5 marek089

marek089
  • 8 posts

Posted 03 April 2013 - 22:29

Teraz zauwazylem ze nienapisalem roznica cenowa, chodzilo mi o to ze sa w podobnej cenie :) Ale skoro jakosc muzyki jest na podobnym poziomie to jak by nie bylo nie oplaca sie kupowac ipoda skoro moglbym miec iphona(latwiej bedzie sprzedac, a jak moj sie zepsuje bedzie w sam raz). Ale chcialbym uslyszec opinie osoby z ipodem nano 7 gen bo nie wiem jak tam z jakoscia i czy mozna by bylo bezprzewodowo na te wzmacniacze strumieniowac muzyke

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users