Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kontakty-utworzenie grup

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomasov

tomasov
  • 581 postów
  • SkądPolska

Napisano 31 marca 2013 - 13:39

j.w tzn.jak utworzyć grupę kontaktów np.znajomi i przypisać pod daną grupę np.wybrany dzwonek? Mam też pytanie z innej beki.Mianowicie jeśli chcę użyć opcji nie przeszkadzać ( ikona księżyca ) to czy mogę wybrać jedną osobę z moich kontaktów czy tylko całe grupy np.ulubione?Rzecz w tym że nie chcę blokować wszystkich z "ulubionych"a jedynie parę osób.Jak mogę tego dokonać?Rozumiem że stworzyć grupę ale jak???? :) Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt :)

#2 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 31 marca 2013 - 14:00

Groups: SMS, Mail and Manage contacts; Groups- w tych programach stworzysz grupy z pozycji telefonu, bo niestety systemowa aplikacja w telefonie nie daje takiej możliwości. Możesz jeszcze stworzyć grupy na komputerze i później zsynchrozniować książkę z telefonem. Co do wybranego dzwonka to dla grupy będzie problem... możesz ustawić ten sam dla każdej osoby w danej grupie, bo inaczej chyba się nie da... jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi...

pzdr

#3 tomasov

tomasov
  • 581 postów
  • SkądPolska

Napisano 31 marca 2013 - 14:22

Dziękuję za odpowiedź!Znalazłem jeszcze coś takiego:
iCloud: Tworzenie grupy i dodawanie do niej kontaktów
Wobec tego... jeśli utworzę taką grupę poprzez icloud to czy automatycznie pokaże mi się ona w telefonie?

A co można zrobić z trybem"nie przeszkadzać"dla pojedynczych kontaktów?

#4 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 31 marca 2013 - 20:52

Wydaje mi sie ze nie mozna uzyc tej funkcji dla konkretnej osoby lecz dla grup juz owszem.

#5 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 15:43

tak, jeżeli utworzysz ją przez iCloud to również pojawi się ona w Twoim telefonie... możesz sobie zrobić grupę z tymi pojedynczymi kontaktami, dla których chciałbyś mieć funkcję "nie przeszkadzać", ostatnio czytałem o jakimś programie w App Store, który dawał możliwość ustawienia bodajże pojedynczych kontaktów, czy coś takiego... nie pamiętam nazwy... byś musiał zobaczyć w newsach...

#6 tomasov

tomasov
  • 581 postów
  • SkądPolska

Napisano 05 kwietnia 2013 - 15:11

Wszystko byłoby super ale już od tygodnia nie mogę zalogować się na icloud :( info: Błąd połączenia!Podczas próby połączenia z serwerem w usłudze icloud wystąpił błąd!i tak w kółko! :( Wysłałem raport do Apple ale bez rezultatów!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych