Mam mały problem a mianowicie mój ipad 3 nie widzi żadnych urządzeń apple przez bluetooth,wykrywalność włączona (te niekompatybilne widzi) ,czy miał ktoś podobny problem? jeśli tak to proszę o jakieś porady. I jescze jedno,gdzie w ipad można zmieniać ustawienia bluetooth ,gdyż w settings bluetooth jest tylko włącz /wyłącz i nie ma nic więcej

Nowy ipad,bluetooth nie widzi urządzeń apple ?
Rozpoczęty przez
Robson-77
, 30 mar 2013 13:36
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 marca 2013 - 13:36
Napisano 30 marca 2013 - 14:37
Jakich urządzeń Ci nie widzi? BT służy tylko do podłączania klawiatury, zestawów głośnikowych/głośnomówiących/słuchawek i do tetheringu.
Napisano 30 marca 2013 - 16:13
Miałem dokładnie ten sam problem po kupnie iPhone'a 5. Dopóki miałem zestaw iP 3GS + iPad 3-gen, używałem funkcji hotspotu przez BT w 3GSie i zawsze miałem internet w iPadzie gdziekolwiek i kiedykolwiek chciałem (wszystko działało bez zarzutu). Kiedy otrzymałem zakupionego iP5, przez pierwszy dzień używałem go bez karty sim i chcąc w MKSie wygodnie przejrzeć internet (niestety 3GS już nie wyrabiał na cięższych stronach w Safari) za cholerę nie szło się połączyć. Oczywiście robiłem to samo, co wcześniej z iPadem (3GS był widoczny, zaś "piątka" nie widziała nic) i już byłem bliski załamania, że mam niesprawny BT w nowym iPhonie, lecz pocieszyło mnie, gdy iP5 wykrył przez chwilę jedno urządzenie audio (zestaw głośnomówiący samochodu jadącego obok
), ale nie udało mi się zmusić iP5 do wykrycia 3GSa. Googlując później mój problem, trafiłem na informację, że Apple coś pozmieniało w kwestii BT, ale nie pamiętam, którego modelu to dotyczyło. Jednak nie jest to powód do obaw, ale wg. mnie to trochę nienormalne zważywszy na "upośledzenie" BT przez Apple w porównaniu do konkurencji.
Co do ustawień Bluetooth - zapomnij o tym. Do tego ogranicza sie BT w iOSie - "włącz", "wyłącz", "paruj z urządzeniem", "zapomnij urządzenie".

Napisano 31 marca 2013 - 11:14
Dokładniej to chciałem udostępnić sobie z iPhone 4s internet przez bt ale skoro go nie widzi to chyba nie ma takiej możliwości..
zamówiłem sobie kartę aero2 do ipada i zobaczymy czy będzie działać,może ktoś używa takiej kombinacji i podpowie czy śmiga czy nie ...

Napisano 31 marca 2013 - 22:41
Najpierw włącz odostępnianie w iPhone, a następnie wyszukaj w iPadzie swojego iPhone. W innej kombinacji nie zadziała.
Napisano 01 kwietnia 2013 - 17:31
@OleYek - Robiłem dokładnie tak, jak opisałeś, ale nadal mi nie działało.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych