Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy ipad,bluetooth nie widzi urządzeń apple ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Robson-77

Robson-77
  • 9 postów

Napisano 30 marca 2013 - 13:36

Mam mały problem a mianowicie mój ipad 3 nie widzi żadnych urządzeń apple przez bluetooth,wykrywalność włączona (te niekompatybilne widzi) ,czy miał ktoś podobny problem? jeśli tak to proszę o jakieś porady. I jescze jedno,gdzie w ipad można zmieniać ustawienia bluetooth ,gdyż w settings bluetooth jest tylko włącz /wyłącz i nie ma nic więcej

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 marca 2013 - 14:37

Jakich urządzeń Ci nie widzi? BT służy tylko do podłączania klawiatury, zestawów głośnikowych/głośnomówiących/słuchawek i do tetheringu.

#3 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 30 marca 2013 - 16:13

Miałem dokładnie ten sam problem po kupnie iPhone'a 5. Dopóki miałem zestaw iP 3GS + iPad 3-gen, używałem funkcji hotspotu przez BT w 3GSie i zawsze miałem internet w iPadzie gdziekolwiek i kiedykolwiek chciałem (wszystko działało bez zarzutu). Kiedy otrzymałem zakupionego iP5, przez pierwszy dzień używałem go bez karty sim i chcąc w MKSie wygodnie przejrzeć internet (niestety 3GS już nie wyrabiał na cięższych stronach w Safari) za cholerę nie szło się połączyć. Oczywiście robiłem to samo, co wcześniej z iPadem (3GS był widoczny, zaś "piątka" nie widziała nic) i już byłem bliski załamania, że mam niesprawny BT w nowym iPhonie, lecz pocieszyło mnie, gdy iP5 wykrył przez chwilę jedno urządzenie audio (zestaw głośnomówiący samochodu jadącego obok :) ), ale nie udało mi się zmusić iP5 do wykrycia 3GSa. Googlując później mój problem, trafiłem na informację, że Apple coś pozmieniało w kwestii BT, ale nie pamiętam, którego modelu to dotyczyło. Jednak nie jest to powód do obaw, ale wg. mnie to trochę nienormalne zważywszy na "upośledzenie" BT przez Apple w porównaniu do konkurencji. Co do ustawień Bluetooth - zapomnij o tym. Do tego ogranicza sie BT w iOSie - "włącz", "wyłącz", "paruj z urządzeniem", "zapomnij urządzenie".

#4 Robson-77

Robson-77
  • 9 postów

Napisano 31 marca 2013 - 11:14

Dokładniej to chciałem udostępnić sobie z iPhone 4s internet przez bt ale skoro go nie widzi to chyba nie ma takiej możliwości.. :( zamówiłem sobie kartę aero2 do ipada i zobaczymy czy będzie działać,może ktoś używa takiej kombinacji i podpowie czy śmiga czy nie ...

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 31 marca 2013 - 22:41

Najpierw włącz odostępnianie w iPhone, a następnie wyszukaj w iPadzie swojego iPhone. W innej kombinacji nie zadziała.

#6 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 01 kwietnia 2013 - 17:31

@OleYek - Robiłem dokładnie tak, jak opisałeś, ale nadal mi nie działało.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych