Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak wyłączyć "szyfruj kopię zapasową Iphone'a"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 oliwka_

oliwka_
  • 52 postów

Napisano 29 marca 2013 - 17:03

Mam taki problem. Chce wyłączyć szyfrowanie kopii zapasowej w Iphone 4S. W żaden sposób mi się to nie udaje. Cały czas kwadracik podświetlony jest na szaro i nic się nie da zrobić. Próbowałam zmienić hasło, zrestartować Maca i ponownie podłączyć Iphone i cały czas nie można tego odznaczyć. Pomoco co robić?

#2 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 29 marca 2013 - 17:31

Chyba nie pozostaje Ci nic innego oprócz usunięcia bieżącej kopii zapasowej i zrobienia jej ponownie, tym razem z odznaczoną opcją szyfrowania. Ale uważaj, żeby przy tym nie usunęło Ci wszystkich programów i muzyki (przejrzyj wszystkie zakładki, czy aplikacje i muzyka, jeśli korzystasz z biblioteki, są nadal zaznaczone do synchronizacji). Pamiętaj, że robisz to na własne ryzyko, bo ja Ci nie dam gwarancji, że nie naruszy to Twoich danych (iTunes bywa nieprzewidywalny...).

#3 oliwka_

oliwka_
  • 52 postów

Napisano 29 marca 2013 - 19:53

Tu pojawia się problem, ponieważ ja właśnie chcę się dostać do zawartości backupu (kupiłam do tego specjalny program). Backup musi być jednak odszyfrowany, żeby ten program działał. Niestety nie mam już zawartości backupu w telefonie, dlatego chcę się dostać do backupu. Jeżeli przywrócę zawartość backupu na telefon i będę chciała ponownie zrobić backup to cały czas mam zaznaczoną opcję szyfrowania, w ogóle nie można tego wyłączyć :(

#4 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 29 marca 2013 - 19:55

Telefon powinien być podłączony:)

#5 oliwka_

oliwka_
  • 52 postów

Napisano 29 marca 2013 - 21:18

jest oczywiście podłączony.

#6 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 marca 2013 - 21:26

odtwórz backup, wyłącz szyfrowanie, zrób backup.

#7 gihat

gihat
  • 7 postów

Napisano 13 października 2015 - 17:25

Witam, podpinam się i odświeżam ponieważ zapomniałem hasła do "szyfrowania lokalnej kopii zapasowej" . Nie interesuje mnie kopia, która została wykonana, lecz interesuje mnie wyłączenie tego hasła dla przyszłych kopii.... A problem w tym że nie znam obecnego hasła i sam nie zmienię w zwykły sposób jaki oferuje support apple. 
Jak coś takiego wyłączyć ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych