Włoski (?) iPhone 4S kupiony w Euro RTV AGD w Polsce - gdzie oddać na gwarancji?
Rozpoczęty przez
krzysztofr
, 27 mar 2013 22:49
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 marca 2013 - 22:49
Cześć,
przede wszystkim chciałbym się przywitać - to mój pierwszy post na tym forum. Do tej pory jedynie czytałem
Mam dziwną sprawę - w sierpniu zeszłego roku kupiłem w sklepie Euro RTV AGD iPhone 4S. Aktualnie mam z nim problem taki, że przestał działać przycisk "power", w związku z tym chciałbym oddać go do naprawy na gwarancji.
Niestety na stronie Apple trudno znaleźć jakiekolwiek informacje na temat tego, co mam zrobić w takim wypadku i gdzie oddać telefon. Jest podany jakiś numer, ale nie działa z komórki... Googlanie też nie daje sensownych wyników.
Ciekawa rzecz - znajomy, który miał mozliwośc sprawdzić S/N mojego iPhone stwierdził, że w systemie wyświetla się jako sprzedany we Włoszech przez "H3G SPA". A ja go kupiłem przecież w dużej sieci Euro RTV AGD w Polsce! Jak to w ogóle możliwe?
Teraz pytanie, gdzie mogę taki "włoski" telefon oddać na gwarancji? Najbardziej interesują mnie nazwy firm w Warszawie, resztę sobie wyguglam
Z góry dziękuję za pomoc.
Napisano 27 marca 2013 - 23:15
Cortland
Wystarczylo poszukac.
Napisano 27 marca 2013 - 23:21
Nie przyjma telefonu z dystrybucji operatorskiej. Takiego iPhone'a mozesz oddac na gwarancji tylko w Rtv Euro Agd. Sam przerabialem taka akcje - tyle tylko , ze moj iPhone byl z dystrybucji Plus GSM ( ale kupiony w Rtv Euro Agd :/ )
Napisano 27 marca 2013 - 23:27
Dziękuję za pomoc
Ciekawe, że Euro robi takie przekręty.
Audifanie spod Częstochowy - wystarczyło przeczytać przed komentowaniem.
Napisano 28 marca 2013 - 08:07
"Audifanie spod Częstochowy - wystarczyło przeczytać przed komentowaniem." znalazł się wielki warszawiak...:?
Po za tym na stronie Cortlandu jest wyraźnie napisane:

Autoryzowany Serwis Apple - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac
Na dodatek sam ostatnio oddawałem telefon zakupiony w sieci sklepów RTV EURO AGD właśnie do serwisu Cortland i mało tego że przyjeli go bez najmniejszych problemów to jeszcze wymienili na nowy:)
Po za tym na stronie Cortlandu jest wyraźnie napisane:

Autoryzowany Serwis Apple - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac
Na dodatek sam ostatnio oddawałem telefon zakupiony w sieci sklepów RTV EURO AGD właśnie do serwisu Cortland i mało tego że przyjeli go bez najmniejszych problemów to jeszcze wymienili na nowy:)
Napisano 28 marca 2013 - 12:00
@djksyy
Najwyrazniej trafil Ci sie model z wolnej dystrybucji ,a nie operatorskiej. Mozna to latwo sprawdzic po S/N na stronie Apple. Jak juz wczesniej napisalem - mi trafil sie model z dystrybucji Plus GSM kupiony w RTV Euro AGD. Miales po prostu farta.
Napisano 28 marca 2013 - 12:24
Za naprawę iPhonów pochodzacych od operatora w Polsce odpowiada niestety serwis Regenersis
Regenersis (Warsaw) Sp. z o.o.
Janki, ul. Falencka 1B
05-090 Raszyn
Napisano 28 marca 2013 - 12:34
@djksyy - cortland nie naprawia tylko telefonów od polskich operatorów, od operatora z innego kraju przyjmą bez problemu.
Taki telefon z innego kraju można naprawić w każdym serwisie autoryzowanym Apple.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych