Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Włoski (?) iPhone 4S kupiony w Euro RTV AGD w Polsce - gdzie oddać na gwarancji?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 krzysztofr

krzysztofr
  • 2 postów

Napisano 27 marca 2013 - 22:49

Cześć, przede wszystkim chciałbym się przywitać - to mój pierwszy post na tym forum. Do tej pory jedynie czytałem :) Mam dziwną sprawę - w sierpniu zeszłego roku kupiłem w sklepie Euro RTV AGD iPhone 4S. Aktualnie mam z nim problem taki, że przestał działać przycisk "power", w związku z tym chciałbym oddać go do naprawy na gwarancji. Niestety na stronie Apple trudno znaleźć jakiekolwiek informacje na temat tego, co mam zrobić w takim wypadku i gdzie oddać telefon. Jest podany jakiś numer, ale nie działa z komórki... Googlanie też nie daje sensownych wyników. Ciekawa rzecz - znajomy, który miał mozliwośc sprawdzić S/N mojego iPhone stwierdził, że w systemie wyświetla się jako sprzedany we Włoszech przez "H3G SPA". A ja go kupiłem przecież w dużej sieci Euro RTV AGD w Polsce! Jak to w ogóle możliwe? Teraz pytanie, gdzie mogę taki "włoski" telefon oddać na gwarancji? Najbardziej interesują mnie nazwy firm w Warszawie, resztę sobie wyguglam :) Z góry dziękuję za pomoc.

#2 djksyy

djksyy
  • 272 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 27 marca 2013 - 23:15

Cortland Wystarczylo poszukac.

#3 mistagen

mistagen
  • 44 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 marca 2013 - 23:21

Nie przyjma telefonu z dystrybucji operatorskiej. Takiego iPhone'a mozesz oddac na gwarancji tylko w Rtv Euro Agd. Sam przerabialem taka akcje - tyle tylko , ze moj iPhone byl z dystrybucji Plus GSM ( ale kupiony w Rtv Euro Agd :/ )

#4 krzysztofr

krzysztofr
  • 2 postów

Napisano 27 marca 2013 - 23:27

Dziękuję za pomoc :) Ciekawe, że Euro robi takie przekręty. Audifanie spod Częstochowy - wystarczyło przeczytać przed komentowaniem.

#5 djksyy

djksyy
  • 272 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 28 marca 2013 - 08:07

"Audifanie spod Częstochowy - wystarczyło przeczytać przed komentowaniem." znalazł się wielki warszawiak...:?

Po za tym na stronie Cortlandu jest wyraźnie napisane:
Dołączona grafika

Autoryzowany Serwis Apple - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac
Na dodatek sam ostatnio oddawałem telefon zakupiony w sieci sklepów RTV EURO AGD właśnie do serwisu Cortland i mało tego że przyjeli go bez najmniejszych problemów to jeszcze wymienili na nowy:)

#6 mistagen

mistagen
  • 44 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 28 marca 2013 - 12:00

@djksyy Najwyrazniej trafil Ci sie model z wolnej dystrybucji ,a nie operatorskiej. Mozna to latwo sprawdzic po S/N na stronie Apple. Jak juz wczesniej napisalem - mi trafil sie model z dystrybucji Plus GSM kupiony w RTV Euro AGD. Miales po prostu farta.

#7 rain86

rain86
  • 619 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 marca 2013 - 12:24

Za naprawę iPhonów pochodzacych od operatora w Polsce odpowiada niestety serwis Regenersis Regenersis (Warsaw) Sp. z o.o. Janki, ul. Falencka 1B 05-090 Raszyn

#8 michał1985

michał1985
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 marca 2013 - 12:34

@djksyy - cortland nie naprawia tylko telefonów od polskich operatorów, od operatora z innego kraju przyjmą bez problemu. Taki telefon z innego kraju można naprawić w każdym serwisie autoryzowanym Apple.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych