Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Program do nagrywania płyt - dobry i darmowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 28 września 2007 - 18:38

Czy możecie polecić mi dobry i darmowy program do nagrywania płyt CD i DVD? coś jak Nero pod windows?

#2 bodzios

bodzios
  • 59 postów

Napisano 28 września 2007 - 18:50

Burn !!!
bardzo fajna rzecz
http://burn-osx.sourceforge.net/

#3 TaTa

TaTa
  • 104 postów

Napisano 28 września 2007 - 18:53

SimplyBurn. Darmowy. Jest OK.

#4 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 28 września 2007 - 18:57

Ja również polecam SimplyBurna kiedyś podobał mi się Toast lecz nie warto przepłacać za bajery Simply jest najlepszy!

#5 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 28 września 2007 - 20:19

jeszcze jest Liquid CD - wystarczy że wiszesz na www.versiontracker.com kluczowe słowo burn - i mogłeś tak samo zrobić w wyszukiwarce forumowej zamiast zakładać kolejny temat który już jest wielokrotnie zdublowany.

#6 miareczka

miareczka
  • 2 postów
  • SkądGrodzisk Mazowiecki

Napisano 14 maja 2009 - 16:36

program mam takie pytanie poniewaz ostatnio zakupiłam sobie nagrywarke zewnętrzną w celu nagrywania płyt Blue Ray . i mam taki duzy problem bo próbowałam nagrac ja programem iDVD, i nawet zrobiłam aktualizacje , ale chyba on nie nagrywa płyt BD ;) doszłam do wniosku :P czy jest ogolnie jakis program ktory nagrywa juz płyty w standarcie BD :)? oczywiscie na Mac'u :)

#7 rafalmacbook

rafalmacbook
  • 204 postów
  • SkądRadom/Warszawa

Napisano 14 maja 2009 - 18:17

SimplyBurn. Darmowy. Jest OK.

Również polecam. Korzystam tylko z niego od początku odkąd posiadam macbook-a i nigdy nie było problemów czy sytuacji że czegoś mu brakuje.

#8 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 14 maja 2009 - 18:45

mam takie pytanie poniewaz ostatnio zakupiłam sobie nagrywarke zewnętrzną w celu nagrywania płyt Blue Ray . i mam taki duzy problem bo próbowałam nagrac ja programem iDVD, i nawet zrobiłam aktualizacje , ale chyba on nie nagrywa płyt BD ;) doszłam do wniosku :P
czy jest ogolnie jakis program ktory nagrywa juz płyty w standarcie BD :)? oczywiscie na Mac'u :)

Niestety płatne: Toast Titanium (od wersji 8) i NTI Dragon Burn NTI Dragon Burn

---- Dodano 14-05-2009 o godzinie 19:51 ----

... kiedyś podobał mi się Toast lecz nie warto przepłacać za bajery Simply jest najlepszy!

Wprawdzie każdemu wedle potrzeb, ale gdzie są te bajery w Toaście ? To jest właśnie wzór programu do nagrywania i warto za niego zapłacić.

#9 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 maja 2009 - 20:57

Górnicy, spójrzcie na daty, niezłą staroć wykopaliście.

Ale jak już o tym mowa...

Disco - Mac Disc Burning

#10 miareczka

miareczka
  • 2 postów
  • SkądGrodzisk Mazowiecki

Napisano 14 maja 2009 - 21:11

ArchiveMac - 1.2 a czy ktos korzystał z tego programu ? w sumie tez płatny ale nie wiem ktory wybrac teraz bo jeszcze poleciliscie mi tego NTI Dragon Burn wiec mam pewien dylemat ktory zakupic

#11 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 15 maja 2009 - 20:13

Disco - fajny, prosty, ale o funkcjonalności darmowych aplikacji. Brak (jak na razie) możliwości nagrywania płyt Blu-Ray. Dragon Burn - dużo funkcji i możliwość nagrywania płyt Blu-Ray.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych