A więc jak w temacie kupiłem w/w model drukarki. Wszystko OK, podłączyłem przez kabel USB sterowniki same się pobrały i działa. Jest tylko jeden problem, kupiłem ją z zamiarem drukowania bezprzewodowo, chciałbym postawić ją za biurkiem aby nie była na widoku i najważniejsze żeby nie mieć kabli na biurku.
Pytanie brzmi, jak podłączyć ją do sieci. Dodam że nie mam routera tylko internet play poprzez modem USB, myślałem aby zrobić jakiś hotspot z Maca, do tej pory jak chciałem internet w tablecie itp tak robiłem (udostępnianie internetu przez Wi-Fi). Ew hotspot osobisty z iPhone-a. Nie mam pojęcia jak zmusić ją do pracy bezprzewodowej...;/
Ma ktoś jakieś pomysły, ja jestem w tym temacie kompletnie nieogarnięty. Z góry dzięki za pomoc

Drukarka HP Deskjet 3050 J611 połączenie bezprzewodowe z Mac. Jak połączyć.
Rozpoczęty przez
iron.gery
, 22 mar 2013 17:58
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 marca 2013 - 17:58
Napisano 03 kwietnia 2013 - 08:16
Płyta ze sterami odpalamy konfigurator i jazda.... nie wiem czy sieci wifi mogą działac jak p2p, wiec możliwe ze bedziesz musiał ustawic swojego maca w tryb punktu dostepowego....
Napisano 03 kwietnia 2013 - 08:38
A nie lepiej sprawić sobie Router który obsłuży modem Play i będziesz miał pełną sieć w domu ?? Będziesz mógł z Routera brać internet na tel , tablet, komputer i do którego podłączysz drukarkę. Jest to moim zdaniem wygodniejsze. Kolejnym plusem jest to że w razie potrzeby wydrukowania przez innego domownika -lub skorzystania z internetu będzie podłączać się do sieci WiFi. Koszty routera nie są jakieś strasznie wysokie np ten router TP-Link router 3G Wi-Fi koszt nie przekraczający 100 zł a wygoda dużo większa. Wówczas sparować drukarkę z Routerem i będzie ona sieciowa. Mój MB nie potrzebował żadnych sterowników do HP mojego widzi ją w sieci i śmiga aż miło.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych