Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kontroler, gamepad uniwersalny, działający z MacOS (do Geforce Now, Luna etc)

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 mmarkii

mmarkii
  • 48 posts

Posted Today, 15:21

Witam :)

Szukam jakiegoś gamepada, który będzie uniwersalny, ale też bezproblemowo działa z MacOS. Najlepiej, żeby była opcja podłączenia po kablu i BT/2.4ghz.

Chodzi o granie w chmurze, czyli głównie serwisy Geforce Now i Luna.

Grunt, żeby działało na MacOS, ale dało się go też sparować z PC oraz tv boxami na Androidzie (ewentualnie FireOS)

Opcjonalnie:

- gałki magnetyczne (efekt halla)

Na oku mam też pad dedykowany do Luny (ten co łączy się po wifi bezpośrednio z serwerami Luna), ale czekam na jakąś promocję na niego.

Co jeszcze wziąć pod uwagę?

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6903 posts
Posted Today, 17:26

Osobiście polecam pady od Xboksa One – z PC bezproblemowo działają, z macOS i mobilnymi systemami również. GFN oczywiście też, przypuszczam, że z Luną również nie będzie cyrków. Do tego nie kosztuje milionów monet (nieco ponad 200 PLN w pierwszym z brzegu sklepie internetowym), w końcu ma też wbudowany akumulator (jak ja kupowałem parę lat temu, to ciągle było cudowanie z bateriami AA). Pad od PS5 niby jest wspierany, ale historycznie to jednak ten od Xboksa jest królem na pecetach i powinien działać bez większych problemów także ze starszymi grami bez kombinowania. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 mmarkii

mmarkii
  • 48 posts

Posted Today, 19:13

Osobiście polecam pady od Xboksa One – z PC bezproblemowo działają, z macOS i mobilnymi systemami również. GFN oczywiście też, przypuszczam, że z Luną również nie będzie cyrków.

A działają tylko po BT czy też po kablu?

#4 winmaciek

winmaciek
  • 6903 posts
Posted Today, 21:49

Nie mam pod ręką, ale o ile pamiętam to po kablu też działało mi.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users