Witam,
Założyłem sobie konto i aktywowałem usługę iCloud. Wszystko było ładnie do czasu kiedy mam komunikat, że brakuje miejsca.
Generalnie mój iP5 nie rozrasta się tak bardzo za wyjątkiem galerii zdjęć.
Zrobiłem ostatnio porządki w w ALBUMY i na Rolce mam tylko 375 zdjęć. Nie możliwe aby to tyle zajmowało.
Jak mogę zwolnić miejsce na (zrobić porządek) na iCloud?
Być może strumień zdjęć się tam archiwizuje? W strumieniu mam ponad 700 fotek.
Z góry dziękuję za wyjaśnienie.
Pozdrawiam
Slawoo

Archiwizacja iCloud - brak miejsca - jak zwolnić dysk w chmurze?
Started by
slawoo
, 21 Mar 2013 14:55
6 replies to this topic
Posted 21 March 2013 - 14:55
Posted 21 March 2013 - 16:15
Pamiętaj że cała rolka jest archiwizowana, łącznie z filmami. Sprawdź w ustawieniach co ci tyle zabiera miejsca.
Posted 21 March 2013 - 17:35
Dziękuję bardzo za naprowadzenie
Faktycznie na mojej rolce było kilka nakręconych filmów, które zajęły 4,8GB
Zgrałem je już na komputer i usunąłem z iP5
Niestety w dalszym ciągu dysk jest zapełniony w iCloud (pozostało kilkadziesiąt MB).
Jak te filmy usunąć z iCloud, bo to pewnie one tyle zajmują?
Posted 21 March 2013 - 17:38
Zalogować sie na www albo z poziomu iPhona w ustawieniach ? Tak trudno się domyślić ?
Posted 22 March 2013 - 10:56
zalogowałem się na www.icloud.com/ i nie widzę tam żadnej możliwości zarządzania zdjęciami 
Zrobiłem tak, że w iP5 wyłączyłem na chwile synchronizowanie zdjęć (zapytał mnie czy WYŁĄCZYĆ i USUNĄĆ wszystkie dane). Po potwierdzeniu wyczyścił wszystko z iCloud.
Pytanie jeszcze jak więc sprawdzić przez stronę jakie są fotki? Czasem niechcący człowiek coś usunie i chciałby później to z iCloud pobrać. Co wtedy?

Zrobiłem tak, że w iP5 wyłączyłem na chwile synchronizowanie zdjęć (zapytał mnie czy WYŁĄCZYĆ i USUNĄĆ wszystkie dane). Po potwierdzeniu wyczyścił wszystko z iCloud.
Pytanie jeszcze jak więc sprawdzić przez stronę jakie są fotki? Czasem niechcący człowiek coś usunie i chciałby później to z iCloud pobrać. Co wtedy?
Posted 22 March 2013 - 11:07
Do fotek włącz Strumień Zdjęć, który to włącz na kompie jak masz Windows, instalując iCloud tamże.
Posted 27 June 2013 - 21:17
Ja mam troszkę inne pytanie, a w zasadzie dwa, albo i trzy...
Mianowicie mam ustawioną archiwizację w chmurze,
czy nowe archiwum nadpisuje się w miejsce starego, czy jest tam kilka kopii?
Czy jest możliwość (i jak) zaciągnąć tę kopię na komputer? (w celu zwolnienia miejsca w chmurze)
Jak przywrócić kopię zapasową z icloud?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users