Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Archiwizacja iCloud - brak miejsca - jak zwolnić dysk w chmurze?

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 slawoo

slawoo
  • 36 posts

Posted 21 March 2013 - 14:55

Witam, Założyłem sobie konto i aktywowałem usługę iCloud. Wszystko było ładnie do czasu kiedy mam komunikat, że brakuje miejsca. Generalnie mój iP5 nie rozrasta się tak bardzo za wyjątkiem galerii zdjęć. Zrobiłem ostatnio porządki w w ALBUMY i na Rolce mam tylko 375 zdjęć. Nie możliwe aby to tyle zajmowało. Jak mogę zwolnić miejsce na (zrobić porządek) na iCloud? Być może strumień zdjęć się tam archiwizuje? W strumieniu mam ponad 700 fotek. Z góry dziękuję za wyjaśnienie. Pozdrawiam Slawoo

#2 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 March 2013 - 16:15

Pamiętaj że cała rolka jest archiwizowana, łącznie z filmami. Sprawdź w ustawieniach co ci tyle zabiera miejsca.

#3 slawoo

slawoo
  • 36 posts

Posted 21 March 2013 - 17:35

Dziękuję bardzo za naprowadzenie Faktycznie na mojej rolce było kilka nakręconych filmów, które zajęły 4,8GB Zgrałem je już na komputer i usunąłem z iP5 Niestety w dalszym ciągu dysk jest zapełniony w iCloud (pozostało kilkadziesiąt MB). Jak te filmy usunąć z iCloud, bo to pewnie one tyle zajmują?

#4 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 21 March 2013 - 17:38

Zalogować sie na www albo z poziomu iPhona w ustawieniach ? Tak trudno się domyślić ?

#5 slawoo

slawoo
  • 36 posts

Posted 22 March 2013 - 10:56

zalogowałem się na www.icloud.com/ i nie widzę tam żadnej możliwości zarządzania zdjęciami :(
Zrobiłem tak, że w iP5 wyłączyłem na chwile synchronizowanie zdjęć (zapytał mnie czy WYŁĄCZYĆ i USUNĄĆ wszystkie dane). Po potwierdzeniu wyczyścił wszystko z iCloud.

Pytanie jeszcze jak więc sprawdzić przez stronę jakie są fotki? Czasem niechcący człowiek coś usunie i chciałby później to z iCloud pobrać. Co wtedy?

#6 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 22 March 2013 - 11:07

Do fotek włącz Strumień Zdjęć, który to włącz na kompie jak masz Windows, instalując iCloud tamże.

#7 ddamekk

ddamekk
  • 24 posts

Posted 27 June 2013 - 21:17

Ja mam troszkę inne pytanie, a w zasadzie dwa, albo i trzy... Mianowicie mam ustawioną archiwizację w chmurze, czy nowe archiwum nadpisuje się w miejsce starego, czy jest tam kilka kopii? Czy jest możliwość (i jak) zaciągnąć tę kopię na komputer? (w celu zwolnienia miejsca w chmurze) Jak przywrócić kopię zapasową z icloud?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users