Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Upadek telefonu - osłabione wi-fi?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 dfh

dfh
  • 3 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 marca 2013 - 22:17

Witam. Dziś iPhone wypadł mi z ręki i uderzył w podłogę, żadnych uszkodzeń mechanicznych nie stwierdziłem. Zauważyłem jednak pogorszenie zasięgu wi-fi, w miejscu gdzie zazwyczaj miałem słaby, ale wystarczający sygnał, teraz nie mam go w ogóle. Czy jest możliwe, aby było to wynikiem właśnie uderzenia w podłoże? Jak ewentualnie temu zaradzić? Pozdrawiam. Resetowałem już ustawienia sieciowe.

#2 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 marca 2013 - 22:42

Taśma mogła się poluzować, mogło się stać coś z płytą i milion innych rzeczy. Telefony raczej nie są przystosowane do upadków.

#3 cwirke

cwirke
  • 117 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 marca 2013 - 23:22

Koleżka mój miał to samo. Telefon trochę potańczył na podłodze i w sumie wizualnie wyszedł bez szwanku. Zaczął tracić zasięg Wifi. Oddaliśmy go do serwisu po czym okazało się że usterka byłą związana z jakąś taśmą. Teraz śmiga aż miło. Myśle, że to nic poważnego a warto zanieść do naprawy bo to do dziś dobre urządzenie. Obstawiam taśmę lub jakieś luzy tam na stykach.

#4 Łukasz Bochen

Łukasz Bochen
  • 140 postów

Napisano 20 marca 2013 - 16:26

otwórz go i dociśnij taśmy

#5 forest64

forest64
  • 1 postów
  • SkądIgnatki - Osiedle, PL

Napisano 20 marca 2013 - 21:54

Tak jak napisał kolega Łukasz. Dla mnie spadł (jak zawsze przypadkiem) i stracił zasięg wifi. Łączyło z siecią w promieniu 1,5 m od rutera. Otworzyłem i okazało się, że taśma od anteny wifi była wypięta. Ponowne podpięcie rozwiązało problem. Zasięg w całym mieszkaniu i ip widzi innych 8 sieci z klatki. Pozdr.

#6 dfh

dfh
  • 3 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 marca 2013 - 23:07

Nie wiem jak to się stało, ale zasięg naprawił się sam. Tak po prostu, sam z siebie. Bardzo dziękuję za pomoc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych