Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 4 działa tylko pod ładowarką

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 luk89ass

luk89ass
  • 7 posts

Posted 18 March 2013 - 15:00

Witam. Nie mam już pomysłów jak przywrócić do życia swojego iPhone. Zaczynając od tego że iPhone wpadł na sekundę do wody, chwilkę podziałał wyłączyłem go i posuszyłem 2 dni i od tamtego momentu nie włącza się. Działa tylko pod ładowarką sieciową lub pod USB do komputera. Wymieniłem baterię na nową lecz ciągle to samo. Wprowadziłem iPhone w tryb awaryjny i program iTunes wykrył go i zacząłem instalować nowe oprogramowanie przy rozpakowywaniu i ponownym uruchomieniu przez program iTunes wyskakuje błąd 21. Teraz nie mogę wybudzić go z tego trybu. Przeszukiwałem wszystkie fora i tematy pasują ale do pewnego momentu a więc swojego problemu nie znalazłem Bardzo proszę o pomoc. Za wszystkie podpowiedzi dziękuje.

#2 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 18 March 2013 - 18:40

Za takie zachowanie telefonu odpowiedzialna jest usterka płyty głównej. iPhone nie widzi baterii. Jest to bardzo częste po zalaniu. Niestety prawdopodobnie będziesz musiał oddać go do serwisu, bo nie ma szans naprawić tego bez odpowiedniej wiedzy i sprzętu.

#3 luk89ass

luk89ass
  • 7 posts

Posted 18 March 2013 - 22:18

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

- - - Połączono posty - - -

Udało mi się wybudzić iPhone z trybu awaryjnego i jestem teraz w punkcie wyjścia. Iphone sie włącza pod ładowarką i można wykonać połączenie alarmowe. Po włączeniu jest ikonka itunes i kabelek usb i napis połącz z itunes a w górnym lewym rogu tam gdzie jest ikona zasięgu jest napisane 'szukam'.

#4 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 19 March 2013 - 09:55

Na pewno możesz wykonać połączenie alarmowe, dzwoniłeś ? Dokładnie tak zachowuje się iPhone 4 kiedy nie wykrywa baterii.

#5 luk89ass

luk89ass
  • 7 posts

Posted 20 March 2013 - 06:26

trochę strach dzwonić na 112. ale jeśli nie wykrywa baterii to czy da radę to jakoś naprawić? Jak to sprawdzić? Dodam że wybudziłem go przez program tinyumbrella. Zauważyłem na płycie głównej brak 2 śrubek,jednej brak przy wpince baterii. Czy ma to wpływ na nie wykrywanie baterii?

#6 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 20 March 2013 - 10:31

trochę strach dzwonić na 112. ale jeśli nie wykrywa baterii to czy da radę to jakoś naprawić? Jak to sprawdzić? Dodam że wybudziłem go przez program tinyumbrella. Zauważyłem na płycie głównej brak 2 śrubek,jednej brak przy wpince baterii. Czy ma to wpływ na nie wykrywanie baterii?

Nie no co ty , te śrubki były zbędne.
Oddaj telefon do jakiegoś porządnego serwisu, po zalaniu mogą wystąpić inne kłopoty.

#7 indu

indu
  • 972 posts
Posted 20 March 2013 - 14:53

Prawdopodobnie bateria do wymiany. Jak nie pomoże to jak najszybciej do serwisu do umycia w wanience i czyszczenia. Czas działa na Twoja niekorzyść.

#8 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 20 March 2013 - 15:31

Właściciel uszkodzonego telefonu w pierwszym poście napisał, że wymienił baterię. A ja pisałem także, że nie jest to wina baterii tylko uszkodzenia płyty głównej w wyniku zalania. Można próbować to naprawić, w większości przypadków z jakimi się spotkaliśmy naprawa się udawała.

#9 indu

indu
  • 972 posts
Posted 20 March 2013 - 16:01

Sorry nie doczytałem, że właściciel wymienił baterię .

#10 luk89ass

luk89ass
  • 7 posts

Posted 20 March 2013 - 21:50

Numer alarmowy 112 jednak nie działa. Mogę wbić hasło telefonu po czym widać klawiaturę numeryczną i moją tapetę.

Zaznaczam że nie chce oddawać telefonu do serwisu gdyż facet robi metodą chybił-trafił i do tego pogubił śrubki i naciągnął mnie na ładowarkę, gdyż to miała być przyczyna.

Widzę że macsupport się na tym dobrze zna wiec liczę na Ciebie:)

#11 luk89ass

luk89ass
  • 7 posts

Posted 21 March 2013 - 13:18

Wyczytałem na forach że to może być przyczyna modułu ładowania na płycie głównej jak to sprawdzić? jak naprawić?

#12 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 21 March 2013 - 14:29

Oddać telefon do serwisu, tam stwierdzą co dolega temu iP. Narysować ci to ?

#13 luk89ass

luk89ass
  • 7 posts

Posted 22 March 2013 - 07:45

Tak poproszę. Nie będę oddawał telefonu do serwisu gdyż po pierwsze za kosztowne to jest, po drugie dodatkowo wymienią 5 niepotrzebnych rzeczy żeby zarobić, po trzecie po to założyłem konto i napisałem na forum żeby ktoś kto się na tym zna mi pomógł.

#14 michał1985

michał1985
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 22 March 2013 - 09:14

OK ja Ci pomogę tylko napisz mi czy masz pod ręką multimetr, podgrzewacz, lutownicę hot air, o podstawowych wkrętakach itp. narzędziach chyba nie muszę wspominać. Teraz mi jeszcze napisz czy potrafisz się tym sprzętem posługiwać na poziomie mega zaawansowanym. Do tego przydałoby się abyś miał drugi telefon jako dawcę elementów do wymiany. Jeśli odpowiedź na te pytania brzmi tak, to wyślę Ci schemat Twojego telefonu i naprawisz sobie bez najmniejszego problemu.

#15 luk89ass

luk89ass
  • 7 posts

Posted 22 March 2013 - 12:03

z tego co napisałeś nie mam tylko podgrzewacza. mam jakieś stare telefony ale nie wiem czy one będą mogły posłużyć jako dostawca elementów do wymiany.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users